Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Vakantiebestemmingen

Vakantie; we moeten er lang naar toe leven, maar dan willen we natuurlijk ook dat het een geslaagde vakantie is. Het kiezen van mooie vakantiebestemmingen is echter aan de smaak onderhevig van degene die aan het zoeken is. Voor de een zullen de mooie vakantiebestemmingen zijn waar de zon altijd schijnt en de ander zal kiezen voor sneeuw en wintersport. Vakanty.nl heeft dan ook de website onderverdeeld in verschillende categorieën en landen / regio’s;

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Kies een bestemming die bij je past

  1. Europa; voor degene die graag een beetje in de buurt blijft en vaak ook gewoon de auto en caravan meeneemt.
  2. Verre reizen; voor de mensen die het bloed van de ontdekkingsreiziger nog in zich hebben en diverse culturen en landen willen bezoeken.
  3. Kamperen; Voor de vaak jonge gezinnen die er met de caravan op uit trekken en die lekker op een camping tot rust willen komen, of de wat ouderen onder ons die er graag met een camper op uit trekken
  4. Zonvakanties; Voor de mensen die vinden dat de zon in Nederland te weinig schijnt en die graag op een zonovergoten plek hun vakantiedagen doorbrengen
  5. Actieve vakanties; Denk hierbij aan wandelvakanties, fietsvakanties, wintersport maar ook trektochten door de natuur
  6. Jongerenvakanties ; Net afgestudeerd of nog even een beetje ontladen voordat de studie begint of verder gaat kan tijdens de speciale jongerenvakanties. Vaak omgeven door zon en uitgaan.
  7. Dan nog de vakanties die we speciaal boeken om er met de auto (met het gezin), de bus (groepsreizen / busreizen) of met het vliegtuig (vliegvakanties) op uit te trekken. Zoals gezegd is er één ding wat we allemaal willen, en dat zijn mooie vakantiebestemmingen.

Bestemmingen in Europa

Bent u een liefhebber van het bezoeken van mooie tuinen? Dan kunt u in Europa uw hart ophalen want in de Europese geschiedenis zijn er veel heersers geweest die van hun tuin hun visitekaartje maakte. Denk daarbij aan de Zonnekoning in Frankrijk, maar ook het Engelse koningshuis kan er wat van. Bekijk hier enkele voorbeelden van mooie en bekende tuinen. Wilt u graag het platteland van Engeland bezoeken maar gaat u liever niet met de boot of met het vliegtuig? Maak dan nu gebruik van de Eurotunnel (oftewel Kanaaltunnel) om met de trein naar Engeland te gaan. U moet dan echter wel eerst naar het Franse Calais rijden. Mooie vakantiebestemmingen over de gehele wereld kunt u meestal slechts per vliegtuig bereiken. De keuze van de luchthaven (waar u vertrekt en aankomt) kan u veel geld besparen. Luchthaven Brussel is er daar een van.

Vliegvakantie
Vliegen naar mooie vakantiebestemmingen is vaak een noodzaak. De mooiste vakantiebestemmingen zijn immers vaak ver weg, in exotische landen. Landen waar de zon altijd schijnt of, afhankelijk van uw voorkeur, altijd sneeuw ligt. Terwijl alles in de wereld duurder wordt zien we de prijzen van een vliegvakantie steeds verder dalen. Concurrentie van prijsvechters zorgt er voor dat ook een ticket bij de grotere vliegmaatschappijen in prijs gaat zakken.

Autovakantie
Met de auto op vakantie is vaak erg leuk. Je kan stoppen bij de leuke plekjes onderweg en je kan zelf de mooie vakantiebestemmingen opzoeken waar je wil stoppen of overnachten. De auto geeft een bepaalde vorm van vrijheid die een bus of vliegtuig niet bied. Wel ben je vanwege de immense afstanden met een autovakantie wel vaak gebonden aan Europa. Of je moet natuurlijk op je vakantiebestemming een auto huren.

Busreizen
Met de bus op vakantie betekent in de meeste gevallen een groepsreis. Vaak zijn busreizen reizen waar diverse steden tijdens één vakantie worden aangedaan, maar er zijn ook busreizen die u alleen maar naar de bestemming toebrengen. Busreizen zijn ideaal als u onderweg wat wilt zien. Met de eigen auto moet u immers steeds het verkeer in de gaten houden. Ook zijn busreizen ideaal als u het niet ziet zitten om zelf veel kilometers tijdens een vakantie af te leggen. Een nadeel kan zijn dat u de op de plaats van bestemming de auto gaat missen. Een eigen auto ter plekke geeft toch ook wel behoorlijk wat extra vrijheid ten opzichte van een busreis.