Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Senegal

Senegal ligt in West-Afrika en is genoemd naar de rivier ‘Senegal’, welke ontspringt in Guinee. Senegal grenst aan Mauritanië, Mali, Guinee en Guinee-Bissau en is ruim vijf keer zo groot als Nederland. Het land ligt aan de Atlantische Oceaan en de kust is meer dan 700 km lang.
Het land wordt als het ware doormidden gesneden door Gambia. Sinds een aantal jaren is het een enorm populair vakantieland. Op Vakanty.nl vind je eenvoudig de mooiste reizen naar dit Afrikaanse land.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Populaire hotels in Senegal in juli 2024

Royal Saly

Royal Saly

Royal Saly vergelijken Royal Saly is een populair 3-sterren accommodatie in het populaire Saly (in Region De Thies, Senegal). Deze ...
Le Saly Hotel

Le Saly Hotel

Le Saly Hotel vergelijken Le Saly Hotel is een uitstekend 3-sterren hotel liggend in Saly (regio Region De Thies, Senegal) ...
Lamantin Beach Resort

Lamantin Beach Resort

Lamantin Beach Resort vergelijken Lamantin Beach Hotel Resort Spa is een uitstekend 5-sterren verblijf in het bekende Saly (regio Region ...

Informatie over Senegal
Senegal is een voormalige Franse kolonie die in 1960 onafhankelijk is geworden en telt meer dan zeven miljoen inwoners, waarvan ongeveer een miljoen in Dakar en omgeving woont. 80% van de bevolking is islamitisch en het land kent daarnaast een animistische (8%) en een rooms-katholieke (6%) minderheid. Het percentage volwassenen dat kan lezen en schrijven bedraagt slechts 10%.

Senegal is een voormalige Franse kolonie die in 1960 onafhankelijk is geworden en telt meer dan zeven miljoen inwoners, waarvan ongeveer een miljoen in Dakar en omgeving woont. 80% van de bevolking is islamitisch en het land kent daarnaast een animistische (8%) en een rooms-katholieke (6%) minderheid. Het percentage volwassenen dat kan lezen en schrijven bedraagt slechts 10%.

Casamance
De Casamance is de meest zuidelijke regio van Senegal ten zuiden van Gambia en hierdoor geïsoleerd van het noordelijke deel. Hier valt de meeste regen en daarom is de Casamance een vruchtbare, groene regio. Die veelal de rest van Senegal bevoorraad.

Omdat landbouwproducten in de hoofdstad Dakar en andere grote steden, die in het noorden liggen, een hogere prijs opleveren worden ze daar heengebracht. In de steden worden de landbouwproducten ook verwerkt, waardoor de Casamance regio niet echt mee profiteert van de vruchtbare aarde en van de winst na verwerking.De regio is dus ondanks deze rijkdom arm in materieel opzicht en vaak ook ten aanzien van hun voeding.

Abene
Abene is een klein vissersdorp in de Casamance aan de kust van de Atlantische Oceaan niet ver van de grens met Gambia. Abene is een dorp met een rijke geschiedenis. Er wonen ongeveer 5.200 inwoners die behoren bij de Mandinka, Diola of Karone stam. Ook hier is een groot deel van de bevolking moslim, een klein deel is christelijk. Islamitische en christelijke feestdagen worden door alle inwoners van het dorp gezamenlijk gevierd. De meeste mensen in het dorp leven van de landbouw, visserij en sommige proberen als artiest in dans en djembé hun bestaan op te bouwen.


Hoe duur is Senegal?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €549,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €1.070,60. Voor een gemiddeld gezin moet €2.196,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €988,20 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €823,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Senegal is Dakar. In dit land wonen 11 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Dakar (DKR) is 7,5 uur. De Senegalese mensen spreken hier Frans. Het landnummer is +221. De tijdzone is UTC+00 (tijdverschil 1 uur vroeger). Men betaald hier met de CFA-frank (XOF). De stroom is 220 Volt. Visum nodig: Nee. Het actuele reisadvies is positief, maar wees waakzaam. Qua feestdagen kennen ze hier: 4 april Onafhankelijkheidsdag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 8 april 2024, 28 juli 2024 en 9 november 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is december t/m februari. De gemiddelde temperatuur is 27 graden. De warmste maand is oktober met 31 graden. De koudste periode van het jaar is april met 26 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Afrika een steppeklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Rusland, Nederland en Finland.