Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Rusland

Een vakantie naar Rusland. Het is beslist nog niet de meest populaire vakantiebestemming. Toch zijn er in dit enorme land prachtige bestemmingen waar je uitstekend vakantie kunt vieren. Denk aan Sotsji of juist de prachtige steden zoals St. Petersburg en Moskou. Hieronder vind je meer informatie over de meest populaire bestemmingen. Evenals de beste (last-minute) aanbiedingen voor een top-vakantie of stedentrip in Rusland.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Sint Petersburg bezoeken

St. Petersburg – het vroegere Leningrad – is de meest noordelijke miljoenenstad ter wereld. Het wordt ook wel het venster op Europa” genoemd, vanwege haar eeuwige flirt met Westerse steden als Amsterdam, Parijs en Rome. Een andere bijnaam is het Venetië van het noorden; een naam die de stad te danken heeft aan het feit dat het is gebouwd op 42 eilanden.

St. Petersburg wordt wel gezien als de mooiste stad ter wereld. De pracht en praal verblindt. De stad lijkt een groot decor.

Bezienswaardigheden
In rap tempo ontwikkelt St. Petersburg zich tot een moderne metropool. Het is de culturele hoofdstad van Rusland. Veel beroemde componisten komen hier vandaan en het aantal musea in de stad is talrijk. Het meest bekend is ongetwijfeld de Hermitage. Het is één van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld! Hier zijn alle grote namen vertegenwoordigd: Picasso, Rubens, Leonardo da Vinci, Van Gogh en vele anderen. Naast alle kunstcollecties omvat het museum ook een indrukwekkende verzameling uit de Oudheid (o.a. Egypte) en uit de middeleeuwen. Bewonder de archeologische vondsten en prachtige kunst uit Azië en van de Russische cultuur van de 8e tot de 19e eeuw. Ook het Russisch museum met onder meer een uitgebreide iconencollectie, de St. Petrus- en Paulus kathedraal in het hart van de stad, waar de Russische keizers begraven liggen en de opstandingkerk zijn eveneens zeer de moeite waard. Een leuke tegenhanger van al deze pracht en praal, is het Wodka museum. U kunt er een echte wodkaproeverij meemaken, compleet met kaviaar en andere Russische specialiteiten.

Winkelen
Ontmoet verleden en heden op dé winkelstraat van Sint Petersburg: de 5 kilometer lange Nevskij Prospect. Hier vindt u boetieks en winkelpassages in overvloed, afgewisseld met de bekende winkelketens, designwinkels en enkele shops waar u de oude tradities nog tegenkomt. Uitgaan St. Petersburg is een wereldstad met wereldse eet- en drinkmogelijkheden. De patisserieën annex cafés zijn dé plek bij uitstek om te genieten van een taartje met een warm drankje. De ‘Stolovaja’, oftewel ‘Kantines’, zijn de hele dag open en sommige zelfs ’s nachts, hier is het altijd druk. Er is geen bediening, het eten is in buffetvorm. Typisch Russisch, goedkoop, lekker veel en overheerlijke schotels. De stad van de tsaren ligt in het westen van Rusland aan de Finse golf op ongeveer drie uur vliegen van Schiphol. Je kunt er rechtstreeks naar toe, maar mochten deze vluchten zijn volgeboekt dan is er de mogelijkheid om via de Finse hoofdstad Helsinki te reizen. Vanaf Helsinki is het een klein uurtje naar St. Petersburg.

Een citytrip naar Moskou

Een stad van grote tegenstellingen .. dat is Moskou. Het is met name bekend van het Rode Plein en het Kremlin: een stad die haar bezoekers veel te bieden heeft. Het is een stad, die steeds moderner wordt maar waar de scherpe tegenstellingen ook nog dagelijks zichtbaar zijn. Sommigen zeggen wel eens: Moskou verandert elke dag en is een groot openluchtmuseum. Een stad die dus niet mag ontbreken op uw lijstje van interessante stedentrips.

Meteen zult u vaststellen dat de in 1147 gestichte stad moderner oogt. Een belangrijk investeringsprogramma leidt tot een snelle restauratie van vele gebouwen. Kerk en staat leven gescheiden, maar toch komt de overheid tussen voor de verfraaiing van diverse religieuze gebouwen en monumenten. De stad telt nu 100 sterrenhotels en 1000 restaurants waarin je kunt proeven van alle keukens ter wereld. Op de meest onverwachte plaatsen treft je die kleine, gezellige restaurantjes of bars en cafés aan. Zonder schreeuwerige neonreclame, zoals de onvermijdelijke McDonalds.

Bezienswaardigheden
Het aantal historische bezienswaardigheden is groot, met name in de buurt van het Rode plein. Wanneer u hier rondwandelt krijgt u soms de indruk dat u langs een fraai 19e eeuws schilderij loopt. De Basiliuskathedraal – die aan het Rode plein grenst – zal u zeker niet ontgaan. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Blikvanger zijn de prachtig gekleurde torens op het dak van de kathedraal. Het gebouw werd gebouwd in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke en de legende doet de ronde, dat hij de architect na voltooiing van zijn werk de ogen liet uitsteken, zodat die nooit meer zoiets moois kon maken. De kathedraal is dan ook werkelijk spectaculair om te zien! Wanneer u op het Rode Plein staat, kunt u ook het wereldberoemde Kremlin bewonderen. Het is een complex met paleizen, vier kathedralen, parlementsgebouwen, parken, musea, een theater en tal van andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Het complex is geheel ommuurd en u kunt hier desgewenst een hele dag rondwandelen om te kijken naar de pracht en praal uit de vroegere tsarentijd. De kerken van het Kremlin zijn van wonderbaarlijke schoonheid met prachtige iconen en alles omgeven door goud. Dat geldt ook voor de koepels van de kerken in het Kremlin. Ook die zijn met goud belegd.

Andere hoogtepunten die je moet zien
Andere hoogtepunten bij een bezoek aan deze stad zijn onder meer het Jongemeisjes-klooster, een van de mooiste kloosters van Rusland, het paleis van Koeskovo, het Ostankino paleis, de kathedraal van de Heilige Drie-eenheid en het Metropolieten- en Facettenpaleis. Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Wanneer u echter langere afstanden binnen de stad wilt afleggen, dan is het een waar genot om met de metro te reizen. De metrostations lijken soms namelijk op paleizen. De metrostations in Moskou zijn prachtig, als een kruising van het concertgebouw en Tuschinski in Amsterdam. De lange perrons hangen vol kroonluchters, communistische kunstwerken van glas-in-lood en versieringen aan de plafonds

Winkelen en shoppen in Moskou
Wanneer u van winkelen houdt, breng dan een bezoek aan de Arbat. Het is een voetgangerszone, die zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot het centrum van straatmuzikanten, -schilders en -artiesten. Er heerst een gezellige sfeer en u vindt er tal van leuke winkels. In de winkelwandelstraat Arbat kun je in alle rust shoppen en afdingen, al merk je aan elke rood gezwollen neuzen die bij waggelende lichamen behoren, dat het alcoholisme niet helemaal is teruggedrongen. In Moskou is er opvallend veel blauw op straat en de patrouillevloot van de politie loopt van Lada tot BMW. En mocht het toch nodig zijn: het alarmnummer 112 van je gsm werkt ook hier!

Uitgaansgelegenheden
Houdt u van uitgaan? Ontdek dan het spectaculaire uitgaansleven van Moskou. Wekelijks worden er nieuwe clubs en bars geopend. En wist u dat Moskou meer casinos heeft dan heel Europa bij elkaar? Wanneer u dus graag een gokje wilt maken is dit zeker een aanrader.


Hoe duur is Rusland?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €249,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €485,60. Voor een gemiddeld gezin moet €996,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €448,20 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €373,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Rusland is Moskou. In dit land wonen 150 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Moskou (MOW), St Petersburg (LED), Vladivostok (VVO) is 3,5 uur. De Russische mensen spreken hier Russisch. Het landnummer is +7. De tijdzone is UTC+03 (tijdverschil 1 tot 11 uur later). Men betaald hier met de Russische roebel (RUB). De stroom is 220 Volt. Visum nodig: Ja. Het actuele reisadvies is neutraal, wisselend positief. Qua feestdagen kennen ze hier: 12 juni Onafhankelijksdag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 7 april 2024, 27 juli 2024 en 8 november 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is mei t/m augustus. De gemiddelde temperatuur is 10 graden. De warmste maand is juli met 32 graden. De koudste periode van het jaar is januari met -3 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Europa een landklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Portugal, Myanmar en Egypte.