Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Myanmar

Myanmar wordt ook wel één van de laatste pareltjes van het echte oude Azië genoemd. Overwoekerde tempelruïnes, kleurige marktjes en het boeddhisme dat diep in het dagelijkse leven geworteld zit. Een land waar de vriendelijke bevolking toeristen nog als gasten ziet en je door het contact met hen het land écht beleeft. Myanmar verwondert, verbaast, verwarmt en raakt je. Wij maakten er een reis om nooit te vergeten!

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Een all-inclusive vakantie?
Ben je nog niet helemaal overtuigd van Myanmar? Of ben je gewoon benieuwd wat je van dit land kunt verwachten? Laat je door ons inspireren! Wij bieden de mooiste en gaafste all-inclusive vakanties naar Myanmar.

Nieuwe deals en aanbiedingen
Wil je graag leuke en handige tips voor je reis maar wil je een deel ook zelf uitzoeken? Wil je de beste deals vinden? Kortom, kunnen wij je op weg helpen met een reisadvies Myanmar? Klik door naar 1 van de regio’s of hotels voor actuele aanbiedingen.

Een reis op maat?
Geen tijd of zin om alles uit te zoeken? Vind je het fijn als je reis goed gepland is? Wil je een originele reis die écht bij je past? Verschillende persoonlijke reisbureau’s kunnen samen met jou een reis op maat uitstippelen.

Wat is er te doen in Myanmar?

Wist je dat dit land jarenlang niet toegankelijk was voor toeristen? Gelukkig is dit nu verleden tijd en kan iedereen dit schitterende land bezoeken. Het is een nog relatief onontdekte bestemming. Als je de kans hebt om er naar toe te gaan, doe het dan zeker. De kans is groot dat het land binnen enkele jaren wordt overspoeld met toeristen. Wie Myanmar bezoekt zal soms het gevoel hebben dat de tijd er heeft stilgestaan. De boeren werken nog op een heel authentieke en traditionele manier. Tegelijkertijd is het een zeer gastvrije bevolking die je direct thuis laat voelen.

  • Bekijk mooie tempels en gouden pagodes
  • Unieke bergstammen ontmoeten
  • Het betoverende Inle Lake is een absolute aanrader (de beroemde beenroeiers)
  • Van luxe resorts tot juist authentieke gasthuizen

Hoe duur is Myanmar?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €1.717,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €3.348,20. Voor een gemiddeld gezin moet €6.868,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €3.090,60 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €2.575,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Myanmar is Naypyidaw. In dit land wonen 46 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Yangoon (RGN) is 12,5 uur. De Myanmarese mensen spreken hier Birmaans. Het landnummer is +95. De tijdzone is UTC+06 (tijdverschil 5,5 uur). Men betaald hier met de Myanmarese kyat (MMK). De stroom is 220 Volt. Visum nodig: Ja. Het actuele reisadvies is positief, plaatselijk negatief. Qua feestdagen kennen ze hier: 4 januari Onafhankelijkheidsdag, 13 t/m 16 april Thinguan Waterfestival. Populaire vertrekdata zijn o.a. 15 maart 2024, 18 juli 2024 en 25 oktober 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is half maart tot half april & oktober tot half december. De gemiddelde temperatuur is 31 graden. De warmste maand is april met 38 graden. De koudste periode van het jaar is januari met 29 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Azië een tropisch savanneklimaat en steppeklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Montenegro, Luxemburg en Brazilië.