Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie naar Brazilië

Brazilië is een reusachtig land in Zuid-Amerika en tevens het op vier na grootste land op aarde. Wie aan Brazilië denkt, denkt automatisch aan stranden, voetbal, carnaval en samba. Uiteraard is er in Brazilië nog veel meer te zien, te veel om op te noemen. De bekendste stad in Brazilië is Rio De Janeiro met een inwoneraantal van acht miljoen. Op de lange kustlijn liggen talloze bekende stranden, waarvan Copacabana en Ipanema de populairste zijn. Het strandleven bruist er 24 op 24 en eenmaal per jaar breekt er het knotsgekke carnaval los.

Van de Corcovadoberg kijkt het Christusbeeld neer op Rio en ook Sugar Loaf, een suikerbroodvormige berg is één van de populairste bezienswaardigheden. Wie het Amazonegebied graag wil verkennen, kan met een boot de Amazone afvaren en zo het grootste regenwoud ter wereld bewonderen. Het Amazonewoud herbergt duizenden zeldzame diersoorten. Wie meer diersoorten wil bezichtigen, moet zeker een bezoekje brengen aan Pantanal, één van de belangrijkste wildreservaten ter wereld. Duikers kunnen zich uitleven aan de archipel Fernando De Noronha aan de noordoostkust, een eilandengroep en tevens één van de beste duiklocaties. Het Braziliaanse Ibiza, Morro De Sao Paulo kan bereikt worden via aan boottrip met de catamaran.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Populaire hotels in Brazilië in juni 2024

Vila Gale Ecoresort Cabo

Vila Gale Ecoresort Cabo

Vila Gale Ecoresort Cabo vergelijken Vila Gale Ecoresort Do Cabo betreft een 4-sterren verblijf in de plaats Santo Agostinho (regio ...
Aram Ponta Negra

Aram Ponta Negra

Aram Ponta Negra vergelijken Aram Ponta Negra betreft een 3-sterren vakantieoord gelegen in Ponta Negra (omgeving Rio Grande Do Norte, ...
Vila Gale Mares Hotel

Vila Gale Mares Hotel

Vila Gale Mares Hotel vergelijken Vila Gale Mares Hotel is een 5-sterren resort in het mooie Acu Da Torre (in ...

Last-minute vliegvakanties

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en het op vier na grootste land ter wereld. Het land wordt vooral geassocieerd met stranden, voetbal, carnaval en sambadansen, maar Brazilië biedt nog zoveel meer. Rio De Janeiro is een stad waar elk type toerist zijn gading zal vinden. Het is een enorme stad (8 miljoen inwoners) met een 24km lange kustlijn, waaronder de beroemde stranden van Copacabana en Ipanema. Het strandleven bloeit er de klok rond en het wereldberoemde Christusbeeld pronkt vanop de Corcovadoberg. Sugar Loaf, de berg in de vorm van een suikerbrood is nog een populaire bezienswaardigheid. Elk jaar vindt er het wereldberoemde carnaval plaats.

Bezienswaardigheden
Avonturiers kunnen in Brazilië het Amazonegebied verkennen, het grootste regenwoud ter wereld. Aan de oevers van de Amazone en in het regenwoud leven duizenden verschillende diersoorten. Wie nog zeldzame diersoorten wil bewonderen kan ook terecht in de Pantanal, één van de belangrijkste wildreservaten op aarde. Zelfs de jaguar is er vertegenwoordigd. Aan de noordoostkust van Brazilië ligt de archipel Fernando De Noronha, deze eilandengroep is één van de beste duiklocaties van onze planeet. Wie een trip met de catamaran graag eens wil meemaken, kan een boottocht maken naar het strandeiland Morro De Sao Paulo.


Hoe duur is Brazilië?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €599,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €1.168,10. Voor een gemiddeld gezin moet €2.396,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €1.078,20 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €898,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Brazilië is Brasilia. In dit land wonen 186 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Brasilia (BSB), Rio De Janeiro (RIO), Fortaleza (FOR) is 11,5 uur. De Braziliaanse mensen spreken hier Portugees. Het landnummer is +55. De tijdzone is UTC-03 (tijdverschil 3 tot 6 uur vroeger). Men betaald hier met de Braziliaanse real (BRL). De stroom is 110/220 Volt. Visum nodig: Ja. Het actuele reisadvies is positief. Qua feestdagen kennen ze hier: 7 september Onafhankelijkheidsdag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 4 januari 2025, 8 mei 2024 en 25 augustus 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is december tot en met maart. De gemiddelde temperatuur is 30 graden. De warmste maand is januari met 31 graden. De koudste periode van het jaar is juni met 30 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Zuid-Amerika een tropisch savanneklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: België, Verenigde Arabische Emiraten en Mexico.