Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Mexico

Mexico is een heerlijk vakantieland, waar dan ook vele toeristen naar toe gaan. Mexico heeft de toeristen dan ook veel te bieden. Mooie stranden, fijne temperaturen en vele leuke bezienswaardigheden.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoMeerdere aanbiedersBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
tui-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
vakanties-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen

Mexico is te vinden in het zuiden van Noord-Amerika. Mexico bestaat uit 31 staten en heeft ongeveer 120 miljoen inwoners. De hoofdstad van dit land is Mexico-Stad. Het is tevens ook de grootste stad van dit land. Andere grote staden in Mexico zijn onder andere Monterrey, Toluca en Guadalajara. De taal die hier wordt gesproken is Spaans en dit is ook de officiële taal. Het land Mexico kent verschillende klimaten. In het noorden van Mexico heerst een woestijnklimaat, die zorgt voor hoge temperaturen en droogte. In de kustgebieden en het binnenland heerst een mediterraan klimaat en in het zuiden van dit land heerst een tropisch klimaat. In Mexico betaald men met de Mexicaanse peso en in dit land zijn er vele grote verschillen in de welvaart. Grote delen in Mexico zijn erg rijk en welvarend, terwijl andere delen moeten leven onder de armoedegrens. De economie van Mexico is ook erg belangrijk. Zo is Mexico een grote exporteur van aardolie, zilver en mais.

All-inclusive Vakanties in Mexico worden steeds populairder

Mexico is een erg bekend vakantieland, waar vele toeristen naar toe gaan. Dit natuurlijk voornamelijk om de fijne temperaturen en het mooie landschap met vele bezienswaardigheden. Canun en Playa del Carmen zijn populaire vakantiebestemmingen. De stranden die hier te vinden zijn, zijn er populair. Hier vind je namelijk parelwitte stranden met palmbomen. In Playa del Carmen vind je het hipste strand, waar je tijdens de vakantie wel een bezoekje aan moet brengen. Hier vind je namelijk de hipste strandtenten van heel Mexico.

Prachtige oude tempelsteden
Naast de mooie stranden, heeft Mexico natuurlijk nog veel meer om van te genieten. Een bezoek aan een van de oude tempelsteden, mag tijdens de vakantie niet ontbreken. Hier zul je nog oude tempels en piramides tegenkomen. In Mexico vind je ook de één na hoogste vuurtoren ter wereld, de El Faro. Tijdens de vakantie Mexico kan er ook heerlijk geshopt worden in één van de vele winkels die hier te vinden zijn.

Lekker eten in Mexico

De Mexicaanse keuken kent vele heerlijke gerechten die tijdens de vakantie geproefd moeten worden. Een bekend Mexicaans gerecht is natuurlijk Chili con carne. Een gerecht wat bestaat uit gekruid gehakt met bonen. Kruiden worden dan ook veel gebruikt in de Mexicaanse keuken. Chilipeper is hierbij een favoriet. Sauzen worden hier ook vaak gegeten en dan voornamelijk guacamole, dat gemaakt wordt van avocado. Andere Mexicaanse gerechten zijn onder andere burrito’s, taco’s en tortilla’s. Een leuk weetje, chocolade is oorspronkelijk afkomstig uit Mexico.
Chocolademelk wordt hier dan ook veel gedronken. Een bekende Mexicaanse drank met alcohol, is natuurlijk tequila.


Hoe duur is Mexico?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €599,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €1.168,10. Voor een gemiddeld gezin moet €2.396,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €1.078,20 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €898,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Mexico is Mexico City.. In dit land wonen 109 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Cancun (CUN), Mexico stad (MEX) is 11 uur. De Mexicaanse mensen spreken hier Spaans. Het landnummer is +52. De tijdzone is UTC-05 (tijdverschil 7 uur later). Men betaald hier met de Mexicaanse peso (MXN). De stroom is 127 Volt. Visum nodig: Nee. Het actuele reisadvies is positief. Qua feestdagen kennen ze hier: 5 mei Cinco de Mayo, 18 november Dag van de Revolutie, Día de Benito Juárez 16 maart. Populaire vertrekdata zijn o.a. 13 maart 2021, 16 juli 2021 en 23 oktober 2021.

De beste periode om hierheen te reizen is november t/m april. De gemiddelde temperatuur is 26 graden. De warmste maand is juli met 32 graden. De koudste periode van het jaar is januari met 27 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Noord-Amerika een steppeklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Mauritius, Letland en Aruba.