Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Letland

Op Vakanty.nl vindt u informatie over een onbezorgde vakantie in Letland. Lees hier tips en wetenswaardigheden over Letland en hoe u in de prachtige Letse natuur en cultuur kunt genieten van uw vakantie. Letland is de middelste van de 3 Baltische Staten. Estland ligt ten noorden van Letland en Litouwen ten zuiden. Letland is ongeveer zo groot als Nederland en België samen en heeft 2,3 miljoen inwoners. De hoofd stad van Letland Riga heeft een prachtig oud centrum met veel historie, architectuur (Jugendstil) en cultuur (muziek, opera en theater). Maar deze letse hoofdstad ontwikkelt zich in snel tempo tot een moderne stad met veel winkels, restaurants en een bruisend uitgaansleven. Ook veel jongeren ontdekken deze letse hoofdstad . Er zijn verschillende youth hostels en overal vind je trendy cafeetjes, gezellige terrasjes en leuke pleintjes. De andere provincies zijn Vidzeme ,Latgale , Zemgale en Kurzeme

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Bezienswaardigheden in Letland

In de omgeving van de letse plaats Kuldiga en in de regio Kurzeme is van alles te zien en te doen. Vraag bij het LetseToeristen Bureau naar de toeristische kaart Deze is alleen in de letse provincie Kurzeme (in het Nederlands) te verkrijgen Zie ook: www.visit.kuldiga.lv.

Om een paar dingen te noemen:

  • De Riezupe Zandgrotten bij Kuldiga: Een ondergronds labyrint van gangen waar vroeger zand werd uitgehaald voor het maken van glas.
  • De Abava Vallei: In de vallei liggen verschillende kleine plaatsjes zoals Renda, Sabile en Kandava. In Sabile ligt de meest noordelijke wijngaard van Europa (volgens het Guinness Book of Records). Vlakbij ligt ook een rodelbaan waar je in de winter ook kunt skiën: www.zviedrucepure.lv
  • Bij Sabile is ook het Pedvale Openlucht Ethnografisch en kunstmuseum: www.pedvale.lv
  • Karosta gevangenis in Liepaja: Ga terug in de geschiedenis en ervaar hoe het was om gevangene te zijn tijdens de Russische bezetting. U kunt zelfs een nachtje slapen! www.karostascietums.lv
  • Laumas natuurpark: Prachtig natuurpark met allerlei activiteiten voor kinderen. In een imkerspak kunt u van heel dichtbij de bijen bekijken. www.laumas.lv

Flora en Fauna in Letland

De omgeving van Letland is een ideale plek voor vogelaars (vooral april-juni en aug -okt). In de verschillende natuurgebieden en langs de Baltische kust komen zeldzame vogelsoorten voor.

Natuurgebieden

  • De letse provincie Kurzeme heeft een drietal belangrijke natuurgebieden die zowel nationaal als internationaal van belang zijn. Ze liggen in de vogeltrekroute langs de Baltisch kust en aan de Golf van Riga.
  • Het Kemeri Nationale park ligt in het oosten van Kurzeme en niet ver van de letse hoofstad Riga. Dit is het grootste park met ruim 38.000 ha. onaangetaste bos- en veen gebieden. Zie www.kemeri.gov.lv
  • Het Pape Lake Natuurpark ligt in het zuiden onder de letse havenstad Liepaja. Dit park wordt door het Wereld Natuur Fonds gesteund en Nederland heeft o.a geholpen bij de introductie van wilde paarden. Bij het letse bezoekerscentrum, zijn verschillende natuurroutes en u kunt door dit letse natuurpark kanoën. Meer info: www.pdf.lv
  • In de noordwest punt aan de Baltische zee ligt het Slitere Nationale Park. Dit gebied heeft een grote biodiversiteit en vogelaars uit de hele wereld komen hier om in het noordelijkste punt van het gebied (Kolkasrags) vogels te spotten.

Hoe duur is Letland?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €199,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €388,10. Voor een gemiddeld gezin moet €796,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €358,20 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €298,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Letland is Riga. In dit land wonen 2,3 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Riga (RIX) is 2 uur. De Letse mensen spreken hier Lets. Het landnummer is +371. De tijdzone is UTC+03 (tijdverschil 1 uur later). Men betaald hier met de Euro. De stroom is 220 Volt. Visum nodig: Nee. Het actuele reisadvies is positief. Qua feestdagen kennen ze hier: 18 november Onafhankelijkheidsdag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 4 maart 2024, 30 juni 2024 en 7 oktober 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is juni t/m augustus. De gemiddelde temperatuur is 10 graden. De warmste maand is juli met 27 graden. De koudste periode van het jaar is januari met 1 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Europa een landklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Kroatië, Hongarije en Turkije.