Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Luxemburg

Luxemburg is een klein land op slechts een paar uur rijden van Nederland met een grootse natuur. De Luxemburgse Ardennen grenzend aan België is een bebost gebied doorsneden door groene valleien met kabbelende beekjes en meanderende rivieren.’Klein Zwitserland’ wordt gekenmerkt door diep ingesneden, rotsachtige kloven en schaduwrijke bossen. Ook cultuurliefhebbers kunnen in het ‘Grand-Duché de Luxembourg’ hun hart ophalen. Zo is in Luxemburg-stad een bezoek aan de oude verdedigingswerken, de Kazematten, een must. Luxemburg, het land waar iedereen wel eens doorheen is gereden op weg naar zonnige oorden zoals Frankrijk of Italië. Luxemburg leent zich echter ook uitstekend voor een rustige fiets of wandelvakantie. Wandelen van Bed and Breakfast naar de volgende. Of een hotel in Luxemburg-stad om gezellig te shoppen, of een rustige Bed and Breakfast in de natuur. De mogelijkheden zijn er enorm groot.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
Groothertogdom Luxemburg
Voor natuur- en kasteelliefhebbers een land om een mooie vakantie te beleven. Voor de kampeerders zijn er veel campings. Maar ook de bed and breakfast en hotel liefhebber kan hier terecht. Luxemburg ligt tussen België, Duitsland en Frankrijk. Frankrijk en Duitsland hebben het leven en de cultuur van het hertogdom beïnvloed. Belgische Ardennen zetten zich voort in Luxemburg. Het is een land voor fietsers en wandelaars. Wandelend door de bossen en over de heuvels geniet u van de natuur. Het eten in Luxemburg bestaat uit een mengeling van Duitse kost en het verfijnde Franse eten. Ga op zoek naar de Bed and Breakfast, vakantiepark of hotel van uw keuze en geniet van de lokale specialiteiten.

Accommodaties en het weer
Luxemburg staat bekend om de vele kastelen, burchten, vestingen en vestingwerken. Ook vele kerken en abdijen domineren het landschap. Er zijn diverse bed and breakfast te vinden. Het weer in Luxemburg is vergelijkbaar met het weer in Nederland. Niet echt koud zijn in de winter, met zachte zomers.

Natuur
Luxemburg heeft veel heuvels, uitgestrekte bossen, mooie riviertjes en rivierdalen. Er wordt Frans en Duits gesproken. Ook de stadjes hebben hun eigen charme. De schilderachtige stadjes liggen in de vallei aan één van de vele riviertjes. Sommige stadjes hebben een historische burcht. Het feit dat Luxemburg ook nog dicht bij Nederland ligt maken van Luxemburg een populaire bestemming voor korte of lange vakanties. In de noordelijke streek Oesling liggen nog de uitlopers van de Arennen. Tegen de grens met Duitsland liggen het Luxemburgs-Duits natuurpark en het natuurgebied Boven-Sūre. Het zuidelijk deel, Gutland, voert de landbouw de boventoon en in het uiterste zuiden ligt de Minette, met een aantal industriėle monumenten uit de tijd van de ijzerertswinning. Tegen de Franse grens ligt het kuutoord Mondorf-les-Bains. Luxemburg is met een oppervlakte van ruim 2.500 km2 het kleinste land van de Benelux en telt ruim 440.000 inwoners

De mooiste bezienswaardigheden van Luxemburg

Ga jij op vakantie naar Luxemburg? Dan wil je natuurlijk graag weten wat hier allemaal te doen en te zien is. Vakanty.nl zet de mooiste hotspots voor jou op een rijtje:

1. De burcht Vianden
Dit is het meest bekende kasteel van Luxemburg. Het is in het verleden nog eigendom geweest van de Oranjes. In de zomerperiode is er van alles te doen rondom het kasteel. Denk aan een markt en verschillende toneelstukken

2. De wijnroute langs de moezel
Houd je van wijn? Dan heeft Luxemburg genoeg te bieden. Je kunt bijvoorbeeld de Route du Vin volgen. Dit is een prachtige met een afstand van ruim 40 kilometer.
Je kunt in 1 dag met de auto een mooie route rijden langs wijnboeren, dorpjes en museau

3. dal van de Eisch
Vlakbij de hoofdstad vind je het zogenaamde dal van de 7 kastelen. Het dal is bereikbaar met de auto, fiets of met de benenwagen.


Hoe duur is Luxemburg?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €169,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €329,60. Voor een gemiddeld gezin moet €676,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €304,20 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €253,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Luxemburg is Luxemburg. In dit land wonen 400.000 inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Luxembourg (LUX) is 1,5 uur. De Luxemburgse mensen spreken hier Luxemburgs, Frans, Duits. Het landnummer is +352. De tijdzone is UTC+02 (tijdverschil Geen). Men betaald hier met de Euro. De stroom is 220 Volt. Visum nodig: Nee. Het actuele reisadvies is positief. Qua feestdagen kennen ze hier: 23 juni Nationale Feestdag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 6 maart 2024, 9 juli 2024 en 9 oktober 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 13 graden. De warmste maand is juli met 25 graden. De koudste periode van het jaar is januari met 6 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Europa een zeeklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Litouwen, Ijsland en Verenigde Arabische Emiraten.