Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Finland

Op zoek naar een goedkope vakantie naar Finland? Op deze pagina vind je bruikbare tips voor een mooie reis. Eerst kijken we naar de mogelijkheden hoe je dit land kunt bereiken. Naar Finland vliegen gaat heel snel en simpel. Vanuit heel Europa gaan diverse vluchten naar Helsinki. Vanuit Helsinki kun je verder vliegen naar diverse vliegvelden in Finland. Van Helsinki naar Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, duurt ongeveer anderhalf uur. Er zijn 20 binnenlandse bestemmingen in Finland.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Populaire hotels in Finland in juli 2024

Cottages Yllas

Cottages Yllas

Cottages Yllas vergelijken Cottages Yllas is een uitstekend 4-sterren vakantieverblijf in het welbekende Akaslompolo (in de streek Lapin Laani, Finland) ...
Ruka Suites

Ruka Suites

Ruka Suites vergelijken Ruka Suites is een 3-sterren verblijf in het welbekende Ruka (in de streek Oulun Laani, Finland). Momenteel ...
Kiilopaa Fell Center

Kiilopaa Fell Center

Kiilopaa Fell Center vergelijken Kiilopaa Fell Center is een bekend 3-sterren hotel in Saariselka (in het gebied Lapin Laani, Finland) ...

Over zee
Je kunt ook over zee naar Finland gaan vanuit Duitsland. Vanuit Rostock gaat een directe bootverbinding naar Helsinki. De overtocht zelf duurt ongeveer 24 uur en hangt af van de exacte route en het schip. Ook kun je kiezen voor een verbinding vanuit Travemünde naar Helsinki. Meer informatie over de bootverbindingen kun je vinden op www.superfast.com of www.ferrycenter.fi. Er zijn ook mogelijkheden om de oversteek te maken vanuit Zweden. Je vertrekt dan vanuit Stockholm naar Helsinki of Turku. Kijk voor deze mogelijkheden op www.tallinksilja.com of www.vikingline.fi. De kortste route over zee naar Helsinki gaat via Tallinn in Estland. Kijk voor deze verbinding op www.tallinksilja.com of op www.njl.info. Op al deze verbindingen heb je de mogelijkheid om de oversteek met de auto te maken, maar natuurlijk kun je ook met het openbaar vervoer naar de boot reizen.

Over land met de auto
Twee routes kunnen genoemd worden. De eerste gaat via de Baltische staten en de tweede via Denemarken en Zweden. Als je het hele stuk naar Finland wilt rijden dan kan dat als je via de Baltische staten en Rusland gaat. Finland kan namelijk geheel via land bereikt worden als je via Sint Petersburg rijdt. Als je het laatste stuk niet wilt rijden kun je altijd afsnijden door in Tallinn de boot naar Helsinki te nemen. Verder kun je ook via Denemarken en Zweden rijden waarbij je een aantal tolbruggen neemt en van Stockholm naar Turku de boot neemt. Dit is zeker een aanrader als je wilt genieten van de vele eilanden tussen beide landen waarvan de meest bekende de Åland eilanden zijn. Eenmaal in Finland aangekomen is het een genot dat je de auto tot je beschikking hebt. Het land is namelijk zo groot en niet in elk dorp gaat de bus regelmatig. De auto geeft je dus veel vrijheid in het ontdekken van het land. Verder is het openbaar vervoer in Finland er duur, waardoor het als je met meer mensen reist het met de auto voordeliger is.

Met de trein/openbaar vervoer
De beste route met de trein en openbaar vervoer is met de trein via Copenhagen naar Stockholm om vervolgens een bootoversteek te maken naar Helsinki of Turku. Het Finse treinennetwerk dekt het hele land inclusief Lapland tot aan Kemijärvi en Kolari. De treinen naar het noorden van het land hebben ook slaapcabines. Het kan voordeel opleveren om gebruik te maken van een FinnRail pass. Met deze pas kun je onbeperkt reizen gedurende een speciale periode. Meer informatie over de Finse treinen kun je vinden op www.vr.fi Er zijn ook diverse busverbindingen waarvan je gebruik kunt maken of moet maken. De verbindingen dekken het hele land. Meer informatie over de bussen vind je op www.expressbus.fi of www.journey.fi. Een hele prettige planner voor bussen vind je op http://www.matkahuolto.fi

Zonvakantie naar Finland

Finland heeft in de zomer zeer lange dagen vanwege de noordelijke ligging. In Lapland is de langste dag zelf bijna 2 maanden lang. De straten vullen zich met mensen en in de zomerperiode vinden vele evenementen plaats in het hele land. In de zomer speelt het leven zich voornamelijk in de buitenlucht af. Het zomerse weer kan zelf oplopen tot 30 graden wat je niet zou verwachten als je weet dat het in de winter -30 kan worden. In de zomer kun je goed vertoeven aan de vele meren en genieten van de natuur en de evenementen in de omgeving. Een aanrader is om een boottocht te maken in één van de vele merengebieden. Het zijn ware labyrinten van water en je kunt zo een cruise bijvoorbeeld maken in het gebied rondom Jyväskylä, Tampere en Lähti of vanuit één van de dorpen in het immense Saimaa merengebied. Een echte aanrader is ook een boottocht naar de Åland eilanden (6500 eilanden in totaal) waarbij de boot tussen diverse eilanden door vaart.

Finland biedt ook vele actieve vakantiemogelijkheden zoals kanoen, hiking, fietsen, vissen, Nordic walking (een sport die in Finland is ontwikkeld) en veel meer. Het land is prachtig om met de fiets te ontdekken en er zijn dan ook vele fietsmogelijkheden. Voor hiking is Finland een uitermate geschikt land. Er zijn diverse goed gemarkeerde tochten beschikbaar met diverse kampvuurplaatsen en overnachtingsplekken. De wildernis kun je al vinden op slecht een half uur van Helsinki. In Finland geld het allemansrecht wat betekend dat je vrij bent om door de natuurgebieden te lopen ook als zijn deze privé eigendom. Met deze vrijheid komen ook verantwoordelijkheden, want je dient geen afval achter te laten en je mag alleen kampvuur maken met toestemming van de eigenaar van het land. Er zijn tochten van enkele uren tot enkele weken beschikbaar.

Wintersport vakantie in Finland

Ongeveer de helft van het jaar in Finland bedekt met sneeuw en ijs. Het is hiermee een zeer sneeuwzeker land, maar in Finland geen grote downhill afdalingen. Je kunt hier wel downhill wintersportactiviteiten ondernemen, maar het is niet te vergelijken met de bij ons bekende wintersportbestemmingen zoals Frankrijk, Oostenrijk enz. Finland biedt echter een zeer goede wintersportvakantie met tal van activiteiten. In de natuurgebieden kun je prachtige sneeuwschoenwandelingen maken, langlaufen, schaatsen, rendier of hondenslee tochten maken, ijsvissen, downhill skiën, snowboarden of een tocht maken met een sneeuwscooter. Een overnachting die je niet zult vergeten kun je maken in het sneeuwhotel in Kemi of in een iglo. Lapland kent een aantal grote gebieden voor toeristen om naast uitdagende downhill pistes ook de andere Finse wintersporten te ondernemen. Je kunt een wintersportvakantie in Finland houden van november tot april. Beste tijd om te gaan is eind februari en maart en april, omdat deze maanden de dagen langer worden. De winter kent een lange periode van duisternis, maar het wordt nooit helemaal donker overdag. In het noorden van Finland heb je een goede kans om het noorderlicht te zien.


Hoe duur is Finland?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €451,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €879,50. Voor een gemiddeld gezin moet €1.804,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €811,80 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €676,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Finland is Helsinki. In dit land wonen 5,3 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Helsinki (HEL) en Rovaniemie (RVN) is 2,5 uur. De Finse mensen spreken hier Fins en Zweeds. Het landnummer is +358. De tijdzone is UTC+03 (tijdverschil 1 uur later). Men betaald hier met de Euro. De stroom is 230 Volt. Visum nodig: Nee. Het actuele reisadvies is positief. Qua feestdagen kennen ze hier: 6 december Onafhankelijkheidsdag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 5 februari 2024, 18 mei 2024 en 7 september 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is maart en augustus. De gemiddelde temperatuur is 6 graden. De warmste maand is juli met 26 graden. De koudste periode van het jaar is januari met 0 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Europa een landklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Egypte, Bulgarije en Portugal.