Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Macedonië

Macedonië wordt ook wel de parel van de Balkan genoemd. Een reis naar Macedonië is een reis naar een fascinerend land, dat weliswaar geen toegang biedt tot de zee, maar je kunt er heerlijk wandelen of baden aan een van de beeldschone meren. Het Ohrid meer is het helderste meer van Europa waar men wel tot 18 meter de diepte in kan kijken. Omdat het een van de schoonste meren is, wordt het ook wel de zee van Macedonië genoemd. Het is een heerlijk vakantieland met veel verrassingen. De bezienswaardigheden zijn er voor iedere doelgroep. Actief, Sportief, Luxe, Relaxing en Wellness! Macedonië, officieel de Republiek Macedonië genoemd, is een land in Zuidoost-Europa dat vroeger een deelstaat was van voormalig Joegoslavië. In verband met een meningsverschil met Griekenland over de naam wordt het land bij diverse internationale organisaties Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië genoemd.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.


Populaire hotels in Macedonië in april 2024

Villa Jankuloski

Villa Jankuloski

Villa Jankuloski vergelijken Villa Jankuloski is een erkend 3-sterren accommodatie in het welbekende Ohrid (in Opstina Ohrid, Macedonië). Nu te ...
Belvedere Hotel

Belvedere Hotel

Belvedere Hotel vergelijken Belvedere Hotel is een erkend 4-sterren hotel gesitueerd in Ohrid (Opstina Ohrid, Macedonië). Nu te boeken vanaf ...
Villa Mishe

Villa Mishe

Villa Mishe vergelijken Villa Mishe is een 3-sterren acco in het populaire Ohrid (regio Opstina Ohrid, Macedonië). Verkrijgbaar vanaf €339 ...

Meer over vakanties in Macedonië

Het Meer van Ohrid is een van de belangrijkste toeristische plekken voor een vakantie Macedonië. Dit meer is 289m diep en is een van de grootste meren op de Balkan en tevens een van de oudste meren ter wereld. Macedonië ligt in Zuidoost-Europa en grenst in het noorden aan Servië, in het oosten aan Bulgarije, in het westen aan Albanië en in het zuiden aan Griekenland. Het land is 210km lang en 130km breed. Er wonen in totaal ruim 2 miljoen inwoners. Tijdens uw vakantie Macedonië zal u merken dat het landschap behoorlijk bergachtig en bosrijk is. Een plateau (600m-900m hoogte) beslaat een groot deel van het land. Op de grens met Albanië ligt een bergketen met de hoogste top van het land, Golem Korab (2753m). Het noorden wordt begrensd door het Sjargebergte. De Vardar is de langste rivier van Macedonië en stroomt door de hoofdstad Skopje en mondt uit in de Golf van Thessaloniki. In het zuidwesten liggen 3 grote meren, nl. het Meer van Ohrid, het Meer van Prespa en het Meer van Dojran. De hoofdstad van Macedonië is Skopje en heeft ruim 510.000 inwoners. Maak een keuze uit de vele hotels en geniet van een heerlijke vakantie Macedonië.

Skopje
Skopje is de hoofdstad van Macedonië. De stad is gelegen in het noorden van het land, aan de rivier de Vardar. Het gehele stedelijke gebied heeft 506.926 inwoners (2002) en is daarmee de grootste stad van Macedonië.

Ohrid
Ohrid of Ochrid is een stad en gemeente in het zuidwesten van Macedonië. De gemeente heeft 55.749 inwoners (2002). De stad, gelegen aan het Meer van Ohrid, is rijk aan monumenten, waaronder het Antieke theater van Ohrid, en is om die reden opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO onder de inschrijving Natuurlijk en cultureel erfgoed van de regio Ohrid. Het toerisme vormt een belangrijke bron van inkomsten. De stad lag in de oudheid aan de Via Egnatia, die dwars over het Balkanschiereiland naar Byzantium liep. Van de vele Byzantijnse monumenten is de kathedraal Hagia Sophia de belangrijkste. Ohrid vormde een belangrijke inspiratiebron voor de Nederlandse schrijver A. den Doolaard. In de stad is een door de Macedonische architect Vladimir Taic ontworpen monument voor hem opgericht.

Mavrovo National Park Macedonie
Macedonië heeft 3 nationale parken; Pelister, Mavrovo en Galicica. Mavrovo heeft een oppervlakte van 73.088 ha en is daarbij het grootste nationale natuurpark van Macedonie. Het park herbergt oa de volgende bergtoppen grote delen van Bistra, noordelijke delen van Krcin, Korab, zuidelijkdelen van Sar Planina en Desat. de flora bestaat uit meer dan 1.000 verschillende soorten. Verschillende roofvogels bevolken het park oa de grijze buizerd, keizerarend en steenarend.

Pelister National Park
Het Pelister National Park is een onherbergzaam gebied gelegen tussen Bitola en Ohrid. In het Nationale park kan je prachtige wandeltochten maken en met een beetje geluk ontmoet u herten en wolven. Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in berghutten.


Hoe duur is Macedonië?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €209,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €407,60. Voor een gemiddeld gezin moet €836,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €376,20 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €313,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Macedonië is Skopje. In dit land wonen 2,1 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Skopje (SKP) is 3,5 uur. De Macedonische mensen spreken hier Macedonisch, Albanees, Servokroatisch, Turks, Roma. Het landnummer is +389. De tijdzone is UTC+02 (tijdverschil Geen). Men betaald hier met de Macedonische denar (MKD). De stroom is 220 Volt. Visum nodig: Nee. Het actuele reisadvies is positief, wees wel waakzaam. Qua feestdagen kennen ze hier: 8 september Onafhankelijkheidsdag, 11 oktober Partizanendag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 7 maart 2024, 10 juli 2024 en 10 oktober 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 16 graden. De warmste maand is juli met 29 graden. De koudste periode van het jaar is januari met 7 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Europa een zeeklimaat en landklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Luxemburg, Indonesië en Verenigde Staten.