Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie naar Indonesië

Indonesië is een prachtig land in Zuid-Oost Azië. Indonesië ligt tussen het vasteland van Azië en Australië en tussen de Indische Oceaan en de Stille Oceaan. Het land bestaat verder ook uit tal van grote en kleinere eilanden. Op Java, een groot eiland van Indonesië ligt de hoofdstad, Jakarta. Een fantastische stad met ongelooflijk veel mooie attracties. Het monument dat onmiddellijk in het oog springt is het Monumen Nasional, deze reusachtige toren werd gebouwd ter ere van de onafhankelijkheid van Indonesië. In het Maritiem Museum kom je alles te weten over de vroegere Oost Indische Companie, een handelverbond uit onze contreien.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.


Populaire hotels in Indonesië in juli 2024

Risata Bali Resort & Spa

Risata Bali Resort & Spa

Risata Bali Resort & Spa vergelijken Risata Bali Resort Spa betreft een 4-sterren verblijf in het mooie Kuta (Bali, Indonesië) ...
Artotel Sanur

Artotel Sanur

Artotel Sanur vergelijken Artotel Sanur is een 4-sterren verblijf in het mooie Sanur (in het gebied Bali, Indonesië). Op dit ...
Tony's Villas & Resort

Tony’s Villas & Resort

Tony's Villas & Resort vergelijken Tonys Villas Resort is een populair 4-sterren verblijf midden in Seminyak (regio Bali, Indonesië). Boek ...

Sunda Kelap (oude haven) was vroeger het handelscentrum van Indonesië. Nu heeft het die functie verloren, maar toeristen kunnen de plek die doordrongen is van geschiedenis wel nog bezoeken. Sea World is een groot dolfinarium in Jakarta, een pretpark voor jong en oud. Op het eiland Bali ligt het nationaal Park Baili Barat. Voor ornithologen is dit park een paradijs want je vindt er onder andere het meest zeldzame vogeltje ter wereld. Goa Gajah ligt ook op Bali, het is een mooie grot die ook wel de Olifantengrot wordt genoemd. Er valt nog zoveel meer te zien op Indonesië dat je nooit echt alles zal kunnen bezichtigen.

De beste last-minute deals naar Indonesië

Indonesië is een land dat ligt tussen de Stille en de Indische Oceaan. Het is een prachtige toeristische trekpleister waar onnoemelijk veel bezienswaardigheden te bezoeken zijn. Indonesië heeft een tropisch klimaat en in de zomer kan het er erg heet worden.Het Nationaal Museum in Jakarta, de hoofdstad, herbergt prachtige schilderijen en sculpturen. Het museum bestaat uit twee delen: het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte.

Op het eiland Bali ligt het Nationaal Park Baili Barat, een prachtig park waar je zowel kan genieten van de rust of je uitleven in het water en snorkelen. Je kan er ook kanovaren. Pramuka is een bekende dierenmarkt waar talloze diersoorten te koop zijn: slangen zijn er geen aardigheid, maar het is ook een perfecte plek om zeldzame vogels te kopen. Goa Gajah, ofwel de olifantsgrot is een grot in Bali die dateert uit de elfde eeuw! Verder is er ook het Banda Archipel, een groep van negen vulkanische eilanden, zeker de moeite waard! Sportievelingen kunnen zich uitleven met Sepak Takraw, een typische Indonesische sport (gelijkaardig aan voetvolleybal), lenige mensen hebben bij deze sport wel een streepje voor. Kortom: Indonesië is een aanrader voor iedereen die een onvergetelijke vakantie wil beleven!

Bezienswaardigheden

  • Java’s mooiste stad: Yogyakarta. Bezoek het Kraton en koop een wajangpop!
  • De Borobudur en de Prambanan tempels: hier sta je oog in oog met de mooiste religieuze monumenten van het land.
  • De Bromo-vulkaan. Je bent erbij als de zon opkomt boven de kraters.
  • De heerlijke badplaats Lovina. Ga snorkelen en geniet met je kinderen van het strand.
  • Het kunstenaarsdorp Ubud. Fiets langs rijstvelden en kampongs. En geniet van de prima koffie en de lekkerste taarten!
  • Gili Air: dit is vakantie houden op een paradijselijk koraaleilandje!
  • Een Sasak-dorp op Lombok, en de Rinjani-vulkaan. Je komt hier vast apen tegen.
  • Sanur: kijk rond bij hindoeistische tempels, misschien maak je een ceremonie mee. In elk geval geniet je hier van het strand!

Hoe duur is Indonesië?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €730,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €1.423,50. Voor een gemiddeld gezin moet €2.920,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €1.314,00 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €1.095,00 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Indonesië is Jakarta. In dit land wonen 238 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Den Pasar (DPS), Jakarta (JKT) is 14 uur. De Indonesische mensen spreken hier Indonesisch. Het landnummer is +62. De tijdzone is UTC+07 (tijdverschil 6 tot 8 uur later). Men betaald hier met de Indonesische roepia (IDR). De stroom is 127/230 Volt. Visum nodig: Ja. Het actuele reisadvies is positief, wees waakzaam in sommige provincies. Qua feestdagen kennen ze hier: 17 augustus onafhankelijkheidsdag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 27 februari 2024, 14 juni 2024 en 14 september 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is mei t/m september. De gemiddelde temperatuur is 30 graden. De warmste maand is oktober met 36 graden. De koudste periode van het jaar is april met 31 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Oceanië een tropisch regenwoudklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Ijsland, Duitsland en Sri Lanka.