Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Kenia

Kenia is een groot land met hoger en lager gelegen gebieden. Daardoor verschilt de temperatuur per gebied. In de hoger gelegen gebieden, zoals Nairobi, is het gemiddeld zo’n 25 graden overdag en 15 graden ’s nachts. Aan de kust en in andere lager gelegen gebieden kan de temperatuur oplopen tot meer dan 30 graden. Kenia kent niet echt seizoenen zoals wij ze kennen maar wel twee regentijden. Een lange regentijd van eind maart tot eind mei en een korte in oktober en november. In de korte regentijd regent het vooral ’s avonds en ’s nachts. Je kunt het hele jaar reizen in Kenia maar in de lange regentijd kunnen de wegen moeilijker begaanbaar zijn en kan er ook overdag veel water vallen.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Populaire hotels in Kenia in juli 2024

Papillon Lagoon Reef

Papillon Lagoon Reef

Papillon Lagoon Reef vergelijken Papillon Lagoon Reef is een bekend 3-sterren acco in de plaats Diani Beach (omgeving Coast, Kenia) ...
The Sands at Chale Island

The Sands at Chale Island

The Sands at Chale Island vergelijken The Sands At Chale Island is een 4-sterren acco gelegen in Chale Island (in ...
Jacaranda Indian Ocean

Jacaranda Indian Ocean

Jacaranda Indian Ocean vergelijken Jacaranda Indian Ocean Beach Resort is een 4-sterren resort liggend in Diani Beach (in het gebied ...

Reisdocumenten
Je hebt een paspoort nodig dat na terugkomst nog 6 maanden geldig is en twee lege bladzijden over heeft. Ook heb je een visum nodig. Je kunt een e-visum via internet kopen via www.ecitizen.go.ke. Dit kost ongeveer €50 en moet betaald worden met een creditcard. Als je het liever in Nederland wilt regelen dan kan dat bij de ambassade in Den Haag, Nieuwe Parklaan 21,2597 LA Den Haag, tel: 070 – 3504215 of via cibtvisas.nl.

Geld
In Kenia betaal je met de Keniaanse shilling (Ksh). De koers is gemakkelijk om te rekenen naar de euro want een shilling is ongeveer een eurocent. Voor de actuele koers zie wisselkoers.nl. In Kenia kun je geld pinnen bij geldautomaten. Check voor je op reis gaat of je bankpas geschikt is om geld buiten Europa op te nemen. Creditcards worden op sommige plaatsen geaccepteerd. Op veel plaatsen worden ook US-dollars geaccepteerd. Het is handig om voor jezelf wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld voor 100 euro Kshilling en 100 US-dollars. Ook euro’s kun je bij de banken wisselen voor Keniaanse schillingen.

Bagage
Neem makkelijk zittende (zomer)kleding mee en voor de avonden wat warms. Probeer de bagage te beperken tot 12-15 kg en doe het in een tas en niet in een harde koffer. Dit omdat we het in de safaribus moeten vervoeren. Als je wat wasmiddel meeneemt kun je af en toe wat kleding wassen of op sommige plekken kun je het ook laten wassen. In de Afrikaanse zon is de was zo weer droog.

Veiligheid
Kenia is veilig maar neem wel je voorzorgsmaatregelen. Let op je tas, laat die niet slingeren. Dure sieraden en horloges kun je beter thuis laten. Loop niet opzichtig met fototassen en neem geen waardevolle spullen mee die je niet echt nodig hebt. Wat je niet meeneemt kun je ook niet kwijt raken.

Gezondheid
Inentingen tegen DTP, hepatitis A en het gebruik van malariatabletten zijn aangeraden. Je kunt hiervoor bij de GGD terecht. Het kan verstandig zijn om een middel tegen diarree en ORS (tegen uitdroging) mee te nemen ivm reizigersdiarree. Neem een anti-muggenmiddel met DEET mee en zorg voor voldoende zonnebrandcrème. Water drink je uit flessen. Zorg dat de reisleiding op de hoogte is van bijzonderheden over je gezondheid als dat van belang is.

Elektriciteit
Wil je je telefoon of andere apparaten opladen dan heb je een wereldstekker nodig. In Kenia hebben ze “Engelse” stekkers met drie pinnen. Meestal is er gewoon elektriciteit maar vooral in regentijd komt het regelmatig voor dat de elektriciteit uitvalt.

Taal
De voertaal in Kenia is Swahili. Daarnaast heeft iedere stam zijn eigen taal. De meeste Kenianen spreken ook Engels.

Tijdsverschil
In de zomer is het in Kenia uur later dan in Nederland. In de winter is het twee uur later dan in Nederland.

Andere verschillen
In Afrika leven mensen in het moment en hebben geen haast. Wachten is er heel normaal en dingen gaan vaak minder efficiënt dan dat wij dat in Nederland gewend zijn. Ook de normen omtrent luxe en hygiëne (als je bijvoorbeeld onderweg naar een wc moet) zijn anders dan in Nederland. Warm water en elektriciteit zijn niet altijd beschikbaar in Afrika. Het kan wel eens voorkomen dat de douches koud zijn of er tijdelijk geen licht is. Reizen in Afrika is een avontuur. De wegen zijn vaak slecht en soms ben je genoodzaakt om je plannen of je reisschema aan te passen aan de omstandigheden.

Handig om mee te nemen:

  • Verrekijker
  • Washandje voor als er een keer geen warm water is
  • Wat wasmiddel om kleding te wassen
  • Zaklantaarn
  • Pet of zonneklep

Hoe duur is Kenia?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €705,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €1.374,80. Voor een gemiddeld gezin moet €2.820,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €1.269,00 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €1.057,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Kenia is Nairobi. In dit land wonen 50 mijoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Eldoret (EDL), Kisumu (KIS), Lamu (LAU), Malindi (MYD), Mombasa (MBA), Nairobi (NBO) is 9 uur. De Keniaanse mensen spreken hier Engels en Swahili. Het landnummer is +254. De tijdzone is UTC+03 (tijdverschil 1 uur later). Men betaald hier met de Keniaanse shilling (KES). De stroom is 240 volt. Visum nodig: Ja. Het actuele reisadvies is positief, wees waakzaam. Qua feestdagen kennen ze hier: 1 juni Madaraka Dag, 20 oktober Kenyatta Dag, 12 december Jamhuri Dag.. Populaire vertrekdata zijn o.a. 2 maart 2024, 28 juni 2024 en 5 oktober 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is december t/m februari (juni t/m september goedkoper). De gemiddelde temperatuur is 29 graden. De warmste maand is maart met 33 graden. De koudste periode van het jaar is juli met 28 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Afrika een tropisch savanneklimaat en steppeklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Kaapverdië, Gambia en Tsjechië.