Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Gambia

Afrika heeft enorm veel te bieden. Een reis er naartoe is ongetwijfeld een echte ervaring. Afrika is natuurlijk groot. In het westen vind je Gambia. Gambia grenst aan Senegal en aan de Atlatische oceaan. Het is een unieke plek die je zeker eens moet ontdekken. Gambia is het kleinste land van Afrika. Toerisme is er de laatste jaren steeds meer en meer aan het komen. Toch kan je er op veel plaatsen nog kennis maken met het echte Afrikaanse leven. Verder kan je er rustig genieten van het mooie weer, de zee en het strand. Er zijn verschillende prachtige zandstranden te vinden. Zoek even rond naar het mooiste plekje. Ook een boottochtje op de Gambia- rivier is de moeite waard. Wat het openbaar vervoer betreft; dit is Gambia relatief beperkt. Je kan er bovendien niet altijd op rekenen. Een betere manier is dus om zelf een auto te huren. Dan ben je van niemand afhankelijk en ga je op elk moment waar je wil. De bevolking is er erg behulpzaam en er heerst een sfeer van ‘alles kan en niets moet’. Zalig toch, op vakantie? Ten slotte is ook de natuur er op vele plaatsen erg mooi. Het is er leuk om wandelingen te maken, gezien het landschap bijna volledig vlak is.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.


Populaire hotels in Gambia in juli 2024

Balafon Beach Resort

Balafon Beach Resort

Balafon Beach Resort vergelijken Balafon Beach Resort is een erkend 4-sterren hotel in de plaats Kololi (omgeving Western Division, Gambia) ...
Palma Rima Hotel

Palma Rima Hotel

Palma Rima Hotel vergelijken Palma Rima Hotel is een populair 2-sterren acco liggend in Kotu (regio Western Division, Gambia). Op ...
Aparthotel Djeliba

Aparthotel Djeliba

Aparthotel Djeliba vergelijken Aparthotel Djeliba is een populair 3-sterren resort gelegen in Kololi (Western Division, Gambia). Momenteel kan je hier ...

Beste last-minute deals naar Gambia

Gambia is een langgerekt land in West-Afrika, het ligt aan de Atlantische Oceaan en is een buurland van Senegal. De hoofdstad Banjul ligt in het westen van Gambia op een eiland en herbergt verschillende bezienswaardigheden. Het Nationaal Museum over archeologie en de etnografie van het land, de Grote Moskee, de Albert Markt en Arch 22 (een 35 meter hoge toegangspoort) behoren er tot de bezienswaardigheden. Landbouw is de hoofdbezigheid in Gambia naast kleine nijverheden zoals pindaverwerking, visvangst en huidenverwerking. Hoewel Gambia niet meteen de toeristische trekpleister bij uitstek is, wint het de laatste tijd toch aan populariteit. Het prachtige klimaat, de zee en het strand lokken meer en meer toeristen naar Gambia. Cape Point (Bakau), het meest westelijke punt van Gambia, is trouwens een prima plek om uit te gaan, terrasjes te doen of in een gezellig restaurantje de lokale specialiteiten te proeven. In de krokodillenvijver Katchikally kunnen waaghalzen de krokodillen zelfs aaien! Kotu Beach en Kololi Beach lenen zich voor prachtige strandvakanties, je kan er ook safari’s doen waar je onder begeleiding enkele nationale parken kan bezoeken. Die nationale parken zijn de thuis van honderden verschillende dier- en plantensoorten. Voor wie een avontuurlijke vakantie wil of voor wie graag ontspant in een strandstoel onder een stralende zon, is Gambia een prima gastland.


Hoe duur is Gambia?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €356,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €694,20. Voor een gemiddeld gezin moet €1.424,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €640,80 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €534,00 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Gambia is Banjul. In dit land wonen 2 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Banjul (BJL) is 6 uur. De Gambiaanse mensen spreken hier Engels. Het landnummer is +220. De tijdzone is UTC+00 (tijdverschil 2 uur vroeger). Men betaald hier met de Gambiaanse dalasi (GMD). De stroom is 230 Volt. Visum nodig: Nee. Het actuele reisadvies is positief, maar wees waakzaam. Qua feestdagen kennen ze hier: 18 februari Onafhankelijkheidsdag, 22 juli Dag van de Revolutie, 15 augustus Heilige Maria-dag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 7 februari 2024, 20 mei 2024 en 9 september 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is november t/m april. De gemiddelde temperatuur is 30 graden. De warmste maand is november met 34 graden. De koudste periode van het jaar is mei met 30 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Afrika een tropisch savanneklimaat en steppeklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Frankrijk, Colombia en Senegal.