Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Colombia

Hiken naar de Cuidad Peridad in de jungle, trekken door het afgelegen Tayrona National Park en rondstruinen door koloniale straten van Cartagena. Op vakantie of op reis door Colombia maak je kennis met de vriendelijke bevolking en de mystieke antropomorfe beelden in San Augustín. Vergeet de FARC en geniet van de schoonheid van het land. Laat je inspireren voor je volgende reis of vakantie naar Colombia.

Meer info over het land
Colombia is een land in Zuid-Amerika dat een onovertroffen faam heeft dat tijd en ruimte overstijgt. De voelbare spanning die in het land hangt wordt veroorzaakt door een nooit aflatende nachtmerrie tussen de overheid en drug kartels. Moet je een land bezoeken dat aardig wat hectische avonturen aan je vakantie biedt? Absoluut! Met koloniale juwelen zoals Cartagena, hartverwarmende mensen en een adembenemende natuur heeft Colombia alles om een bezoeker te betoveren.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Populaire hotels in Colombia in mei 2024

Estelar Playa Manzanillo

Estelar Playa Manzanillo

Estelar Playa Manzanillo vergelijken Estelar Playa Manzanillo is een 5-sterren accommodatie in het bekende Cartagena (regio Departamento De Bolivar, Colombia) ...
Hotel Caribe

Hotel Caribe

Hotel Caribe vergelijken Hotel Caribe is een bekend 5-sterren acco in Cartagena (omgeving Departamento De Bolivar, Colombia). Momenteel kan je ...
Decameron Baru

Decameron Baru

Decameron Baru vergelijken Decameron Baru is een populair 4-sterren vakantieoord in Cartagena (regio Departamento De Bolivar, Colombia). Nu al te ...

Bezienswaardigheden in Colombia

Ciudad Perdida
Ciudad Perdida heet ook wel de mooiere versie van Machu Picchu te zijn. Je kunt er alleen heen lopen, dus van massatoerisme is nooit sprake. En de wandeling is haast nog mooier dan de ruïnes.

San Agustin
San Agustín is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuid-Amerika. Een mysterieuze indianenstam antopomorfe bouwde de beelden die je er als grafzerken ziet staan. In het San Agustín Archeologisch Park, in het Zuiden van Colombia, staan een 35-tal verbluffende standbeelden. San Augustin is eigenlijk een collectie van ceremoniele and begraaf-sites verspreid over een gebied van van 645 vierkante kilometer. De grootte van deze magnifieke “bewakers van steen”, die mensen en dieren weergeven, varieert van twintig centimeter tot zeven meter. In het totale gebied zijn vierhonderd standbeelden te vinden die een ongelofelijke mystiek uitstralen. Bekijk de foto’s! Ik had een hele leuke dag in Colombia toen ik de standbeelden te paard ging bezoeken (het paard reed eigenlijke met mij; het was de eerste maal dat ik één van deze machtige dieren besteeg). Echt heel leuk. Zeker een aanrader als je op vakantie bent in Colombia.

Medellín
Medellín moest van moordhoofdstad het nieuwste toeristencentrum van Colombia worden. Dat lukte, al komen veel reiziger juist voor de gewelddadige historie naar de stad van Pablo Escobar.

Bogotá
Santa Fé de Bogotá (de officiele naam), is de hoofdstad van Colombia. Het is een stad dat indruk zal maken (ofwel positief ofwel negatief). De laatste jaren zijn enorm veel inspanningen geleverd om de stad veiliger te maken voor zowel de inwoners als toeristen. Het absolute hoogtepunt van Bogotá is het Goudmuseum (Museo del Oro), de vele kunstvoorwerpen die tentoongesteld worden zijn indrukwekkend. Nog nooit heb ik zoveel goud op dezelfde plaats gezien. Een absolute aanrader. Ander hoogtepunten zijn de kabellift nemen naar naar het uitzichtpunt op de Monserrate Hill (Cerro de Monserrate) en de Iglesia de la Tercera Orden (kerk) voor zijn subtiele inkervingen in het houten altaar. Als je lekker wil eten zijn er vele restaurants in de stad maar de betere vindt je toch in La Zona G (wat Gastronomische Zone betekent). Als je voeten kriebelen om op muziek te bewegen kan je naar de clubs en discos gaan in La Zona Rosa (de roze zone). En als je zin hebt om te winkelen kan je naar het dichtbij gelegen winkelcentrum Centro Commercial El Andino gaan.

Cartagena
Cartagena – De Oude Stad is de mooiste stad van Colombia met heel goed gepreserveerde koloniale gebouwen in de Oude Stad met onder andere het Paleis van de Inquisitie, de Ka­the­draal, het Klooster van Santa Clara (nu een hotel) en een Jezuïetencollege. Net buiten de stadsmuren vind je het “India Catalina” standbeeld, een lokale indiaanse held. Enkele uren van Cartagena, dichtbij Santa Marta, wacht het paradijs je op in Parque Nacional Tayrona. Het beslaat 285 km2 van de Carribische zee en 1.191 km2 landgebied gaande van zeeniveau tot een hoogte van 975m. boven de zeespiegel. Er zijn voldoende wandel- en zwemmogelijkheden. Je kan de nacht doorbrengen in cabañas (je moet wel je eigen eten en water meebrengen). Het is een populaire plaats bij backpackers die op vakantie zijn in Colombia. Nota: De eerste maal dat ik mij als Indiana Jones voelde was toen ik de zesdaagse tocht deed naar de Lost City (Verloren Stad) van Santa Marta in Colombia. Alhoewel de stad niet kan tippen met andere juwelen van Zuid-Amerika is de tocht zeer zeker de moeite waard. Enige jaren geleden werden enkele mensen ontvoerd dus… toch even informeren alvorens te gaan.

Villa de Leyva
Villa de Leyva – Colombia Villa de Leyva, drie uur van Bogotá, is een reis terug in de tijd. Het is een koloniaal stadje met straten belegd met keikoppen in een perfecte omgeving (je voelt je net in een boek van Gabriel Garcia Marquez), het is er perfect om enkele dagen tot rust te komen. Villa de Leiva werd opgericht in 1572 en werd opgenomen als Cultureel Erfgoed in 1954. De centrale plaza is de grootste van Colombia en Zuid-Amerika (140m2). Er is een tentoonstelling van een pliosauro fossiel nabij. Er werden er slechts 2 gevonden in de wereld. Eén in Australie die nu in de Harvard University (USA) vertoeft en de andere ligt, natuurlijk, in Villa de Leyva.


Hoe duur is Colombia?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €1.104,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €2.152,80. Voor een gemiddeld gezin moet €4.416,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €1.987,20 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €1.656,00 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Colombia is Bogot. In dit land wonen 41 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Bogota (BOG) is 12,5 uur. De Colombiaanse mensen spreken hier Spaans. Het landnummer is +57. De tijdzone is UTC-05 (tijdverschil 6 uur vroeger). Men betaald hier met de Colombiaanse peso (COP). De stroom is 110 Volt. Visum nodig: Nee. Het actuele reisadvies is negatief voor bepaalde gebieden. Qua feestdagen kennen ze hier: 20 juli Onafhankelijkheidsdag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 29 januari 2025, 11 mei 2024 en 28 augustus 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is december t/m februari, juli & augustus. De gemiddelde temperatuur is 19 graden. De warmste maand is januari met 22 graden. De koudste periode van het jaar is april met 20 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Zuid-Amerika een zeeklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Canada, Zuid-Afrika en Nederland.