Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Kaapverdië

Op de kruising van de drie continenten die grenzen aan de Atlantische oceaan bevindt zich een eilandengroep als bindende factor in het midden van de oceaan; de KaapVerdische eilanden. Deze eilanden bevinden zich op 450 km. van de kust van Senegal. Het bestaat uit tien eilanden en acht kleine eilandjes. De Kaapverdische eilanden hebben net als de Canarische eilanden een Vulkanische oorsprong. Er zijn zes bewoonde eilanden, drie bevinden zich meer naar het westen en zijn karakteristiek door hun berglandschappen, de andere drie onderscheiden zich door hun lange zandstranden. De eilanden zijn verdeeld in twee groepen genoemd naar de wind die hen bereikt van het Afrikaanse continent: windward en leeward.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.


Populaire hotels in Kaapverdië in juli 2024

Hotel Pontao

Hotel Pontao

Hotel Pontao vergelijken Hotel Pontao is een populair 2-sterren resort in het mooie Santa Maria (in Sal, Kaapverdië). Boek deze ...
Hotel Riu Karamboa

Hotel Riu Karamboa

Hotel Riu Karamboa vergelijken Hotel Riu Karamboa is een bekend 5-sterren verblijf in de plaats Praia De Salinas (omgeving Boa ...
Hotel da Luz

Hotel da Luz

Hotel da Luz vergelijken Hotel Da Luz betreft een 2-sterren verblijf gesitueerd in Santa Maria (in het gebied Sal, Kaapverdië) ...

Verschillende eilanden met heerlijk klimaat

De eerste groep bestaat uit de eilanden Santo Antão, São Vicente, Santa Luzia, São Nicolau, Sal, Boavista en de tweede meer naar het zuiden, Maio, Santiago, Fogo en Brava. Met een totaal landoppervlak van 4.033 km. is Kaapverdië één van de vijf Atlantische archipels. Het is er het hele jaar door lekker warm, aangenaam door de frisse zeewind. De mooie stranden, waar allerlei typen watersport kunnen worden beoefend, de indrukwekkende bergen, het gevarieerde aanbod aan vis en de typische muziek maken de Kaapverdische eilanden tot een opwindende toeristische bestemming.


Hoe duur is Kaapverdië?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €400,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €780,00. Voor een gemiddeld gezin moet €1.600,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €720,00 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €600,00 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Kaapverdië is Praia. In dit land wonen 400.000 inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Praia (RAI) is 7,5 uur. De Kaapverdische mensen spreken hier Portugees. Het landnummer is +238. De tijdzone is UTC-01 (tijdverschil 2 uur vroeger). Men betaald hier met de Kaapverdische escudo (CVE). De stroom is 220 Volt. Visum nodig: Ja. Het actuele reisadvies is positief. Qua feestdagen kennen ze hier: 5 juli Onafhankelijkheidsdag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 1 maart 2024, 27 juni 2024 en 17 september 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is april t/m juni & oktober t/m half december. De gemiddelde temperatuur is 26 graden. De warmste maand is augustus met 29 graden. De koudste periode van het jaar is februari met 25 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Afrika een woestijnklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Jamaica, Frankrijk en Thailand.