Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Suriname

Op vakantie naar Suriname? Op Vakanty.nl vind je een overzicht met de mooiste luxe vakanties naar dit Nederlandstalige land aan de noordkust van Zuid-Amerika. De hoofdstad is natuurlijk Paramaribo wat veel mensen wel zullen kennen. Maar naast deze prachtige historische stad heeft Suriname nog veel meer te bieden. Een prachtig landschap en natuurlijk de tropische regenwouden en de vele verschillende diersoorten.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Populaire hotels in Suriname in mei 2024

Vakantieresort Surinat

Vakantieresort Surinat

Vakantieresort Surinat vergelijken Vakantieresort Surinat is een bekend 4-sterren acco in het welbekende Domburg (regio Wanica, Suriname). Nu al te ...
Jacana Amazon Resort

Jacana Amazon Resort

Jacana Amazon Resort vergelijken Jacana Amazon Resort is een populair 3-sterren vakantieoord in de plaats Paramaribo (omgeving Paramaribo, Suriname). Momenteel ...
Courtyard Paramaribo

Courtyard Paramaribo

Courtyard Paramaribo vergelijken Courtyard Paramaribo By Marriott is een uitstekend 4-sterren hotel in de plaats Paramaribo (regio Paramaribo, Suriname). Nu ...

Waarom op vakantie naar Suriname?
Suriname is een prachtig land dat het hele jaar door heerlijk warm is, de mensen praten er Nederlands en op het moment dat u land op het vliegveld valt alle stress totaal van u af! Is dit geen heerlijk vooruitzicht om op vakantie te gaan? Maar wees gewaarschuwd! Als je eenmaal in Suriname bent geweest, wil je er beslist weer terug!

Luxe all-inclusive vakantie Suriname met mooi weer

Wist je dat het in Suriname het hele jaar warm weer is? Dus of je nu wilt gaan om te overwinteren of om dat u gewoon in de zomer eens naar een andere locatie wilt, je zit altijd goed in Suriname! Het land heeft een tropisch klimaat. Het bijzondere is dat er geen 4 seizoenen zijn zoals we dat in Nederland kennen. Je hebt hier dus geen zomer, herfst, winter en lente. In plaats daarvan wordt het jaar onderverdeeld in 2 regenseizoenen en 2 droge seizoenen:

  • Augustus tot december: de grote droge tijd
  • December tot januari: de kleine regentijd
  • Januari tot april: de kleine droge tijd
  • April tot augustus: de grote regentijd

De mooiste tijden om op vakantie naar Suriname te gaan zijn half januari tot en met maart en van augustus tot en met half december.

Wat is er te doen?

Suriname staat niet perse bekend om de hagelwitte stranden. Maar toch is er genoeg te beleven. In dit land wordt een stukje Nederland gecombineerd met de magie van de tropen. En dat is best bijzonder om eens mee te maken. In de tropische regenwouden zijn er ruim 600 verschillende vogels te onderscheiden. Daarnaast is ook de hoofdstad Paramaribo absoluut de moeite waard. Prachtige gebouwen met een uniek karakter en een bruisende boulevard.

Hoe duur is Suriname?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €727,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €1.417,70. Voor een gemiddeld gezin moet €2.908,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €1.308,60 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €1.090,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Suriname is Paramaribo. In dit land wonen half miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Paramaribo (PBM) is 9 uur. De Surinaamse mensen spreken hier Nederlands en engels. Het landnummer is +597. De tijdzone is UTC-03 (tijdverschil 4 uur vroeger). Men betaald hier met de Surinaamse dollar (SRD). De stroom is 110 Volt. Visum nodig: Ja. Het actuele reisadvies is positief, maar wees waakzaam. Qua feestdagen kennen ze hier: 25 november Onafhankelijkheidsdag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 14 april 2024, 3 augustus 2024 en 15 november 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is februari tot half april & half augustus tot half november. De gemiddelde temperatuur is 30 graden. De warmste maand is oktober met 34 graden. De koudste periode van het jaar is januari met 30 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Zuid-Amerika een moessonklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Sri Lanka, Polen en Ijsland.