Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie naar Polen

Polen is nog niet heel populair onder de meeste vakantiegangers. Echter is dit geheel onterecht. Het land biedt dan ook een groot aantal verschillende vormen van vakanties aan. Uiteraard zijn er de steden die zich perfect lenen voor een stedentrip. Aan de andere kant kun je ook prima verblijven aan de Oostzeekust van Polen. Daarnaast biedt het land ook een groot aantal historische en culturele uitstapjes aan die je verblijf de moeite waard maken. Bij de meeste mensen zal Polen bekend staan als een land dat zich het beste leent voor een stedentrip. Polen beschikt dan ook over een aantal historische en cultuurrijke steden die uitermate geschikt zijn om je stedentrip door te brengen. Het centrum van Krakau staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ook een strandvakantie kun je doorbrengen in Polen, bijvoorbeeld aan de noordkust.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Populaire hotels in Polen in mei 2024

Puro Gdansk Stare Miasto

Puro Gdansk Stare Miasto

Puro Gdansk Stare Miasto vergelijken Hotel Puro Gdansk Stare Miasto betreft een 4-sterren vakantieoord midden in Gdansk (omgeving Pommeren, Polen) ...
Hotel Admiral

Hotel Admiral

Hotel Admiral vergelijken Hotel Admiral is een prima 4-sterren verblijf midden in Gdansk (Pommeren, Polen). Op dit moment beschikbaar vanaf ...
Hotel Galaxy

Hotel Galaxy

Hotel Galaxy vergelijken Hotel Galaxy is een populair 4-sterren hotel in het mooie Krakau (in het gebied Klein Polen, Polen) ...

Wat heeft Polen te bieden?

Polen biedt dus een groot aantal verschillende vakanties aan. Echter zal voor de meeste mensen de cultuur en de historische steden de grootste trekpleister zijn van het land. Daarnaast kent Polen natuurlijk ook een rijk en veelzijdig verleden, wat je heel goed in het land zelf kunt ontdekken. Wanneer je je compleet in de cultuur en historie van het land wilt onder dompelen kun je terecht in één van de vele steden, waaronder Krakau en Gdansk. Deze steden bezitten een groot aantal bezienswaardigheden. Voor de historie van de Tweede Wereldoorlog kun je terecht in Auschwitz, tegenwoordig een museum. Echter kun je ook je strandvakantie prima in Polen doorbrengen. Het land beschikt dan ook over een aantal mooie witte zand stranden.

Polen ontdekken met de auto
Polen leent zich er ook perfect voor om te ontdekken door middel van een rondreis per auto. Op die manier kom je langs alle bekende en minder bekende bezienswaardigheden en deel je zelf je eigen vakantie in. De accommodaties liggen dan ook door heel Polen verspreid, zodat je overal kunt overnachten in luxe en comfort.

Vind de perfecte vakantie
Het is vaak niet eenvoudig om de geschikte vakantie te vinden in een land dat nog niet erg populair is. Via Vakanty.nl word je geholpen om de juiste keuze te maken. De zoekresultaten kun je dan ook op een groot aantal criteria met elkaar vergelijken, waaronder prijs, ligging en accommodatie. Dit zorgt er onder andere voor dat je de juiste keuze kunt maken en hierdoor onbezorgd van de perfecte vakantie of stedentrip kunt genieten.


Hoe duur is Polen?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €149,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €290,60. Voor een gemiddeld gezin moet €596,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €268,20 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €223,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Polen is Warschau. In dit land wonen 39 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Warschau, (WAW) is 2 uur. De Poolse mensen spreken hier Pools. Het landnummer is +48. De tijdzone is UTC+02 (tijdverschil geen). Men betaald hier met de Poolse zloty (PLN). De stroom is 220 Volt. Visum nodig: Nee. Het actuele reisadvies is positief. Qua feestdagen kennen ze hier: 3 mei Dag van de Grondwet, 11 november Bevrijdingsdag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 5 april 2024, 25 juli 2024 en 6 november 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is mei, juni, september en oktober. De gemiddelde temperatuur is 13 graden. De warmste maand is augustus met 29 graden. De koudste periode van het jaar is januari met 2 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Europa een zeeklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Oostenrijk, Mexico en Dominicaanse Republiek.