Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Oekraïne

Zoek jij een goedkope vakantie naar Oekraïne? Vakanty.nl verzamelt voor jou de mooiste en meest bijzondere reizen naar Oekraïne. Het grenst aan andere meer bekende landen als Polen, Slowakije en Hongarije. Het is het op 1 na grootste land van Europa. In totaal zijn er 3 bekende rivieren die door het land stromen: Donets, Dnjepr (Dnipro) en de Dnjestr (Dnister).

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Informatie over het land

  • Oppervlakte: 603.700 km2
  • Landsgrenzen: Totaal 4558 km: Wit Rusland 891 km; Slowakije 90 km; Hongarije 103 km; Moldavië 939 km; Polen 428 km; Roemenie 286 km; Rusland 1789 km
  • Klimaat: Continentaal alleen aan de zuidelijke Krimkust subtropisch; neerslag onevenredig verdeeld, het meeste in het westen en noorden, minder in het oosten en zuidwesten; de winters variëren van heel koel langs de Zwarte Zee tot koud verder landinwaarts; de zomers zijn warm in het grootste deel van het land, heet in het zuiden.
  • Bodem: In het algemeen vlakten (steppen) en plateaus, bergen alleen in het westen (Karpaten) en langs de Zuidelijke kustlijn van de Krim.
  • Godsdiensten: Oekraiens-Orthodox; Oekraïense Autocepthaal orthodox, Oekraïense katholiek, protestanten, joden en moslims. Volgens de grondwet heeft iedere persoon het recht op gewetens- en godsdienstvrijheid. Hetzelfde artikel schrijft de scheiding van kerk en staat voor.
  • Vlag:  de kleuren zijn blauw (bovenste helft) en geel; blauw staat voor de blauwe luchten van dit zonnige land met zijn goudgele graanvelden. De naam Oekraïne is afgeleid van het Slavische ‘Kraj’; rand, namelijk de rand van de slavische wereld.

Tip: een (steden)trip naar Charkov

Charkov is voor vele een onbekende stad, echter zal de stad je in positieve zin doen verrassen. Na vele jaren van Russische invloeden, is Charkov vandaag de dag een moderne stad die sterk in opkomst is. Typisch traditionele en nieuwe, moderne invloeden wisselen elkaar in het levendige stadscentrum af. Wil je graag de reis maken naar of op vakantie in Charkov (Kharkov)? Ontdek op onze website wat deze prachtige stad in het noordoosten van Oekraïne je te bieden heeft.

Charkov is op Kiev na de grootste stad van Oekraïne. De stad telt bijna 1,5 miljoen inwoners en is sinds 2000 sterk in opkomst. Voor vele is de stad bekend om de enorme militaire industrie ten tijde van de Sovjet invloed. Echter zijn er de laatste jaren enorme sprongen gemaakt. Charkov is een stad van allure, dé plaats waar grote internationale bedrijven inmiddels allemaal gevestigd zijn.

Dat wordt eveneens onderstreept door het enorme aantal studenten. Met de grootste universiteit van Oekraïne mag Charkov zich oprecht dé universiteitsstad van het land noemen. De eerste universiteit werd zelfs al in 1805 geopend.

Charkov staat verder bekend om de rijke historie. Zo staan er gebouwen van ruim 200 jaar oud en is het Vrijheidsplein midden in het centrum, het grootste historische plein van Europa. Daarnaast telt de stad maar liefst 20 musea, 80 bibliotheken en ruim 10 theaters.

Kortom; Charkov is een bruisende stad die enorm in opkomst is en waar in de verschillende restaurants heerlijke traditioneel en tegenwoordig ook hip gegeten kan worden.


Hoe duur is Oekraïne?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €179,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €349,10. Voor een gemiddeld gezin moet €716,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €322,20 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €268,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Oekraïne is Kiev. In dit land wonen 48 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Kiev (IEV) is 3 uur. De Oekraïense mensen spreken hier Oekraiens. Het landnummer is +380. De tijdzone is UTC+03 (tijdverschil 1 uur later). Men betaald hier met de Oekraïense grivna (UAH). De stroom is 220 Volt. Visum nodig: Nee. Het actuele reisadvies is positief. Qua feestdagen kennen ze hier: 24 augustus Onafhankelijkheidsdag, 23 februari Dag van het Leger, 28 juni Dag van de Grondwet. Populaire vertrekdata zijn o.a. 2 april 2024, 22 juli 2024 en 3 november 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 14 graden. De warmste maand is augustus met 31 graden. De koudste periode van het jaar is januari met 1 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Europa een zeeklimaat en landklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Noorwegen, Malta en Cuba.