Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Cuba

Cuba is een land gesitueerd in het Caraibische gebied. Dergelijke landen spreken bij ons vaak tot de verbeelding als zijnde echte paradijzen. In Cuba zal je ontdekken dat dit geen leugen is. je vindt hier echt alles wat je je maar kan wensen. Cuba bestaat eigenlijk uit meerdere eilanden, het hoofdeiland wordt Cuba genoemd. Cuba is voornamelijk een vlak land. Heerlijk dus voor lange wandelingen. Bovendien kan je ook bootexcursies maken naar andere omliggende eilandjes. Ook dit is meestal echt indrukwekkend. Hier is het pas echt stil en rustig.

Ongerept natuurschoon is hier te vinden. Het is zo goed als altijd mooi weer in Cuba. Dat is voor toeristen uiteraard mooi meegenomen. Je kan in de zomer afkoeling zoeken op één van de mooie stranden. Ook kan je leuke steden bezoeken. Havana is de hoofdstad van Cuba. Een erg levendige stad, waar de zonnige muziek je meteen tegemoet zal komen. De locals zijn er bovendien enorm vriendelijk en behulpzaam. Ook Varadero is een belangrijke stad in Cuba. Ook hier moet je zeker eens naartoe. Het openbaar in Cuba is redelijk ok. Je geraakt op vele plaatsen.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.


Populaire hotels in Cuba in juli 2024

Melia Marina Varadero

Melia Marina Varadero

Melia Marina Varadero vergelijken Melia Marina Varadero is een gerenommeerd 5-sterren vakantieverblijf liggend in Varadero (regio Matanzas, Cuba). Nu te ...
Sol Cayo Coco

Sol Cayo Coco

Sol Cayo Coco vergelijken Sol Cayo Coco is een prima 4-sterren acco in het bekende Cayo Coco (in de streek ...
Valentin Perla Blanca

Valentin Perla Blanca

Valentin Perla Blanca vergelijken Valentin Perla Blanca is een populair 5-sterren acco in het mooie Cayo Santa Maria (in de ...

Last minute reizen naar Cuba

Cuba is een land in het Caribische gebied dat bestaat uit de eilanden Cuba en Isla de la Juventud. De belangrijkste twee toeristische kernen zijn Varadero en Havana. Varadero is één van de grootste badplaatsen van de Caraïben, het is een lange landtong met de meest luxueuze hotels van het land.

Havana is de hoofdstad van Cuba en ook veruit de grootste stad. Uiteraard is Havana een must voor wie op reis gaat naar Cuba. Het Capitolio in centraal Havana is het centrum van de stad. Het is een monument dat gebouwd werd naar het model van het Capitool in Washington. In het gebouw is nu het Ministerie van Wetenschap, Technologie en Milieu gevestigd. De bekendste bezienswaardigheid is de Malecon, een lange boulevard langs de Straat van Florida.

Het is ook mogelijk om op eigen houtje Cuba te verkennen, je kan gemakkelijk een auto huren en je eigen route uitstippelen. Wie Cuba zegt, zegt sigaren. Sigaren zijn het handelsmerk van Cuba, en meer bepaald van Havana. Geïnteresseerden kunnen twee wereldberoemde sigarenfabrieken bezoeken: ‘Partagas’ in Havana en ‘Francicso Donatien’ in Pinar del Rio. Er worden ook rondleidingen georganiseerd en je kan zelfs kennis maken met de arbeiders en zo meer leren over het productieproces.


Hoe duur is Cuba?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €692,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €1.349,40. Voor een gemiddeld gezin moet €2.768,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €1.245,60 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €1.038,00 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Cuba is Havana. In dit land wonen 11 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Havana (HAV), Varadero (VRO) en Holguin (HOG) is 11 uur. De Cubaanse mensen spreken hier Spaans. Het landnummer is +253. De tijdzone is UTC-04 (tijdverschil 6 uur vroeger). Men betaald hier met de Cubaanse peso (CUP). De stroom is 110/220 Volt. Visum nodig: Ja. Het actuele reisadvies is positief. Qua feestdagen kennen ze hier: 10 december Onafhanhelijkheidsdag, 26 juli Rebellion Day. Populaire vertrekdata zijn o.a. 30 januari 2025, 12 mei 2024 en 29 augustus 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is november t/m april. De gemiddelde temperatuur is 30 graden. De warmste maand is juli met 35 graden. De koudste periode van het jaar is januari met 28 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Noord-Amerika een tropisch savanneklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Colombia, Zweden en Nederlandse Antillen.