Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Maleisië

Maleisië is het meest welvarende land van het Verre Oosten. Het heeft zeer veel te bieden voor toeristen, zowel onder als boven water. Het schiereiland Maleisië grenst aan Thailand in het noorden en Singapore in het zuiden en de oostkust is nog steeds redelijk oorspronkelijk. Wat betreft het duiken kunt u het beste terecht in Sabah-Borneo. Hier bevinden zich de beste duikplaatsen van het land met als hoogtepunt Sipadan. Op dit eiland mag tegenwoordig niet meer verbleven worden vanwege de bescherming van schildpadden, maar vanuit de naburige eilandjes Kapalai en Mabul kunt u nog steeds duiken in dit legendarische gebied.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.


Populaire hotels in Maleisië in mei 2024

The Andaman Resort

The Andaman Resort

The Andaman Resort vergelijken The Andaman Resort is een erkend 5-sterren acco in het populaire Teluk Burau (omgeving Perlis, Maleisië) ...
Gaya Island Resort

Gaya Island Resort

Gaya Island Resort vergelijken Gaya Island Resort is een 5-sterren hotel in het mooie Kota Kinabalu (Sabah, Maleisië). Nu al ...
Meritus Pelangi Resort

Meritus Pelangi Resort

Meritus Pelangi Resort vergelijken Meritus Pelangi Beach Resort Spa is een erkend 5-sterren vakantieoord in Pantai Cenang (regio Kedah, Maleisië) ...

Waarom reizen naar Maleisië?

Maleisië  is een van de plezierigste landen in Zuid Oost Azië om te bezoeken. Een aantal achtereenvolgende decennia met economische groei en politieke stabiliteit hebben het land tot een van de rijkste in het gebied gemaakt. De meeste bezoekers blijven op het schiereiland en veel minder mensen gaan naar het gebied dat wij aanbieden: Sabah met haar spectaculaire dierenleven, longhouses en de indrukwekkende Mount Kinabalu.

Lankayan
Dit onaangetast stukje paradijs wordt toegejuichd om de schitterende stranden die het dichte tropisch regenwoud omringen, de comfortabele kamers, het overvloedige eten en de fantastische macrowereld die u op de meer dan 30 duikstekken waaronder twee fascinerende wrakken mag bewonderen. Deze parel in de Sulu Sea ligt op anderhalf uur varen ten noorden van Sandakan. Lankayan zal zeer binnenkort onderdeel worden van een immens beschermd gebied.

Layang Layang
Op 300 km ten noorden van Kota Kina Balu in de Zuid Chinese Zee vind je dit koraalatol, dat deels is aangelegd en waar ook een Maleise marinebasis is gevestigd. Er broeden hier grote aantallen trek- en zeevogels. Er is nog weinig tropische begroeiing al is er wel aanplant, maar de ligging – midden in zee en zonder beschutting, maakt dat die niet erg hard groeit. De sfeer doet hierdoor niet oosters aan. Het weer is van november tot februari onvoorspelbaar en in die tijd is het resort gesloten. De ochtendvluchtjes naar het resort gebeuren per twin-otter en het komt regelmatig voor dat de vluchten door weersomstandigheden vertragen of uitvallen. Zorg dus dat er een zekere rek in je reisschema zit. De plek blijft immers uniek omdat je er zo moeilijk kunt komen.

Sipadan
U vliegt op Tawau en daar ga je per auto naar de haven waar u de boot neemt naar een van de drie eilanden. Sipadan Island is de top van een onderzeese berg, die uit 1000m diep water oprijst. Om het eiland heen ligt een rifsysteem. Het eiland zelf is een grote tropische tuin. Mabul Island is een stuk groter dan Sipadan zelf, maar u kunt er nog steeds binnen 1 uur omheen lopen. Mabul heeft twee grote resorts en een dorpje waar vissers en de lokale bevolking met hun families die in de resorts werken, wonen. Mabul bestaat voornamelijk uit kokospalmen die worden verbouwd voor de kokosnoten. Kapalai is een uniek, nieuw resort dat in feite een dorpje boven het water is. Het is op een zandbank gebouwd en ligt op 15 minuten varen van Sipadan en op 10 minuten van Mabul. Sipadan is werkelijk iets heel bijzonders, dit moet u gezien hebben!

Beroemde Twin Towers
Als u aankomt rijden ziet u in de verte al de hoge torens van de Twin Towers: 420 m hoog boven de stad uit. Maar Kuala Lumpur is meer dan alleen deze torens. China town, waar u heerlijk en voordelig kunt eten, Lake Garden met het vogelpark, winkelcentra, moskeeen, de oude koloniaalse Engelse wijk, het paleis van de koning,het architectonisch bijzondere centrale station: kortom een indrukwekkende,moderne metropool!

Praktische informatie over dit vakantieland

Bevolking
De bevolking van Maleisië bestaat voor 50% uit Malay, 33% uit Chinezen, 9% uit Indiërs plus inheemse stammen als Orang Asli en Iban. Er wonen ca. 22 miljoen mensen waarvan 1,2 miljoen in de hoofdstad Kuala Lumpur. Het grootste deel van de bevolking is islamiet (52%) en de rest is Boeddhist, Taoist, Christen of Hindu.

Paspoort & visum
U dient een paspoort te hebben dat na thuiskomst nog 6 maanden geldig is. U heeft geen visum nodig. Normaal gesproken krijgt u een toeristenvisum bij aankomst dat 1 maand geldig is.

Tijdsverschil
In de winter is het in Maleisië« 7 uur later en in de zomer 6 uur later dan hier.

Gezondheid
Een aantal vaccinaties wordt aangeraden als Knokkelkoorts, Hepatitus, Malaria en Hondsdolheid. Voor uitsluitende informatie dien je de GG&GD; te raadplegen. Kijk ook eens op www.ggd.nl. Zij hebben altijd de laatste informatie beschikbaar. Het drinken van leidingwater raden wij u af. Gebruik zoveel mogelijk lokaal of ingevoerd mineraalwater, ook bij het tandenpoetsen. Ijs in drankjes of in leidingwater gewassen voedsel raden wij ook af.

Geldzaken
De lokale munteenheid is de Maleise ringgit (dollar). Voor het wisselen van geld rekenen de banken ca. 2-3 US$. Wisselkantoren rekenen geen commissie, maar de koers verschilt. In sommige resorts, winkels en restaurants kunt u terecht met creditcards als Visa en Mastercard. U kunt ook op veel plaatsen pinnen. Het geven van fooien is niet verplicht. De duurdere hotels en restaurants zetten een service charge van ca. 10% op je rekening. Afdingen is normaal op markten en toeristenwinkeltjes, maar ga hierin niet te ver.

Eten
Het is moeilijk om echt Maleis eten te vinden in Maleise restaurants. Meestal vindt u er Chinese, Nyonya (een variatie van Chinees en Malay eten), Indische, Indonesische en soms Westerse gerechten. Sate is een Maleise creatie en vindt u overal. Andere gerechten als gebakken sojabonen in pindasaus, viscurry, garnalen met curry, gekruid vlees in kokosnoot marinade. De invloed van Indische gerechten is groot. U vindt er veel tropische vruchten en vruchtensappen en cendol (suikersiroop, kokosmelk en groene noedels) of ias kacang (bonen met ijsschaafsel, siropen en gecondenseerde melk).

Infrastructuur
Het wegennet in Sabah is uitstekend en er rijden veel minibusjes op de belangrijkste routes. Er rijdt een trein op smalspoor door de Pegas Rover Gorge van Tenom naar Kota Kinbalu en het is de moeite waard om die te nemen. Lokale taxi’s zijn twee keer zo duur als de bus en hebben allemaal een meter. Rickshaws ziet u bijna niet meer in Kuala Lumpur, maar in de landelijkere gebieden zijn ze nog steeds een belangrijk transportmiddel.


Hoe duur is Maleisië?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €989,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €1.928,60. Voor een gemiddeld gezin moet €3.956,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €1.780,20 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €1.483,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur. In dit land wonen 22 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Kuala Lumpur (KUL). is 13 uur. De Maleisische mensen spreken hier Maleisisch. Het landnummer is +60. De tijdzone is UTC+08 (tijdverschil 14 uur). Men betaald hier met de Maleisische ringgit (MYR). De stroom is 240 volt. Visum nodig: Ja. Het actuele reisadvies is positief, wees wel waakzaam. Qua feestdagen kennen ze hier: 31 juli Nationale feestdag van Maleisië. Populaire vertrekdata zijn o.a. 9 maart 2024, 12 juli 2024 en 17 oktober 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is juni t/m augustus. De gemiddelde temperatuur is 32 graden. De warmste maand is februari met 35 graden. De koudste periode van het jaar is mei met 33 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Azië een tropisch regenwoudklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Malediven, Jamaica en Zuid-Afrika.