Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Malediven

De Malediven scoren hoog op het lijstje van droomvakanties. Je vindt hier alles wat met het zogenaamde “bounty”-gevoel te maken heeft; verlaten zandstranden, adembenemend mooi water, verse kokosnoten, zwoele nachten, tropische cocktails en een indrukwekkende onderwaterwereld. Het goede nieuws is: wij laten je ontwaken op een van de mooiste plekjes op aarde. “Some dreams come true”. Op de Malediven zijn, behalve duizenden bewoonde en onbewoonde piepkleine eilandjes, voor de vakantieganger meer dan 90 resorts te vinden. Om de keuze wat makkelijker te maken heeft Vakanty.nl enkele van de mooiste resorts op de Malediven voor je geselecteerd welke garant staan voor een perfekte droomvakantie!

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.


Populaire hotels in Malediven in april 2024

Bandos Maldives

Bandos Maldives

Bandos Maldives vergelijken Bandos Maldives is een uitstekend 4-sterren acco gesitueerd in Bodubandos (regio Kaafu Atol, Malediven). Op dit moment ...
Adaaran Club Rannalhi

Adaaran Club Rannalhi

Adaaran Club Rannalhi vergelijken Adaaran Club Rannalhi is een prima 3-sterren verblijf liggend in Rannalhi (omgeving Kaafu Atol, Malediven). Verkrijgbaar ...
Furaveri Island Resort

Furaveri Island Resort

Furaveri Island Resort vergelijken Furaveri Island Resort Spa is een populair 5-sterren verblijf in de plaats Furaveri (regio Raa Atol, ...

Algemene informatie over de Malediven

De Malediven is een republiek die compleet bestaat uit eilanden. En niet zo weinig ook! De Malediven bestaat uit maar liefst 1190 koraaleilanden. Veel van deze eilanden zijn echter onbewoond. Slechts 200 stuks worden bevolkt door lokale inwoners en 99 eilanden op de Malediven hebben een toeristen bestemming. Op deze eilanden vind je de meest luxe resorts. De Republiek de Malediven heeft de islamitische religie (soennitisch) en heeft een kleine 400.000 inwoners. Daarmee wonen er in de Malediven zo’n 1300 mensen op een km2. In Nederland zijn dat er 400 per km2. En wij dachten dat het hier al zo dicht bevolkt was?

Spelling
Ja hoe schrijf je dat nou? Malediven, Maladiven, Maldiven? De officiële naam is Republiek der Maldiven. Toch is in Nederland de meest gebruikte manier van spellen De Malediven en in het engels is het The Maldives.

Geografie van de Malediven
De totale oppervlakte van het gebied waarin de Malediven liggen is ongeveer 90.000 km2. Maar de totale landoppervlakte van alle eilanden van de Malediven bij elkaar is maar 298 km2. Daarmee bestaat 99% van de Malediven uit water. Het grootste eiland is 5 km2 groot. Ter vergelijking: ons eigen eiland Texel heeft een oppervlakte van 170 km2. De eilanden van de Maldiven zijn koraaleilanden. Ze zijn ontstaan door het langzaam verdwijnen van oude vulkanen in de zee. Het koraal heeft zich gevormd op het punt dat de vulkanen net onder water kwamen te staan. Dit proces is ruim 60 miljoen jaar geleden in gang gezet! Meer informatie over de hoe de Malediven zijn ontstaan is te vinden in de rubriek achtergrond. Het hoogste punt op de Malediven is op Wingili eiland en is 2,4 meter! De Malediven zijn zelfs wereldrecord houder van het laagste land ter wereld met een gemiddelde hoogte van slechts 1,5 meter. De totale kustlijn van de eilanden op de Malediven is 644 kilometer lang.

Eten en drinken op de Malediven
Wanneer je verblijft in één van de luxe resorts die de Malediven rijk is dan zul je geen probleem hebben met het vinden van iets dat je lekker vind om te eten. In de meeste resorts op de Malediven vind je meerdere ala carte, specialiteiten en buffetrestaurants. Deze bieden samen een keuze uit gerechten van over de hele wereld. Voor de echte lokale keuken van de Malediven zul je goed moeten zoeken op de resorts. Hiervoor kun je beter op één van de lokale eilanden of in de hoofdstad Malé terecht.

Omdat de Malediven bestaat uit eilanden verspreid over een groot stuk zee zal het je niet verbazen dat in de lokale keuken voornamelijk vis op het menu staat. Vooral tonijn wordt veel gebruikt in de lokale keuken van de Malediven in combinatie met kokosnoten. Door de prominente aanwezigheid van kokos op de eilanden vindt ook veel currys op de Malediven. Maar omdat de Malediven in de Indische oceaan liggen op zeeroutes waar door de eeuwen heen veel schepen langs hebben gevoerd hebben ook veel handelaren en bezoekers hun aandeel en invloed gehad in het vormen van de lokale keuken op de Malediven. Veel kruiden en groenten uit india en Sri-Lanka hebben zo hun weg gevonden naar de Malediven om zo samen te smelten met de lokale ingrediënten.

Al met al bestaat de huidige lokale keuken van de Malediven uit smaken afkomstig van India, Sri-Lanka, Arabië en veel andere oriëntaalse landen. Maar samen vormen deze smaken wel een unieke keuken met een eigen identiteit. Op de lokale eilanden van de Malediven kun je het beste terecht in de kleine cafeetjes bekend als hotaa’s voor lokale gerechten en snacks. En eigenlijk moet je dit toch echt een keer proberen als je een bezoek brengt aan de Malediven.

Cultuur van de Malediven
Voor de cultuur van de Malediven geldt het zelfde als voor de keuken en de taal van de Malediven. Door de ligging van het land in de Indische Oceaan op belangrijke handelsroutes zijn er invloeden van veel verschillende culturen te vinden. In de cultuur van de Malediven zijn sporen te vinden uit Afrika, oud Perzië, Sri-Lanka, Indonesië, Maleisië en verschillende arabische landen. Doordat het hier gaat om een unieke combinatie van culturen die in de loop van de tijd zo is gevormd hebben de Malediven wel een op zichzelf staande unieke cultuur. Zoals het dialect van Dhivehi verschild van atoll tot atoll kan ook het uiterlijk van de lokale bevolking wisselend zijn op de verschillende atollen van de Malediven. Hoofdzakelijk is het uiterlijk van de lokale bevolking van de Malediven een samensmelting van Aziatisch, Arabisch en Afrikaans.

Geloof
In het jaar 1153 werd op de gehele Malediven overgegaan op het Islamitisch geloof. Daarvoor heeft het Boeddhisme echter zijn tradities en invloeden achtergelaten op de Malediven. Mede door de afgelegen ligging van de eilanden en het isolement waarin delen van de bevolking hebben geleefd spelen magie en geloof in bovennatuurlijke krachten nog een grote rol in de cultuur op de Malediven.

Kunst
In de kunst is er ook veel te merken van de mix van verschillende culturen op de Malediven. Er zijn invloeden vanuit Afrika in de vorm van bijvoorbeeld het bespelen van een lokale trommel genaamd de Bodu-beru (grote-trommel). De bouwmaterialen die gebruikt worden voor de klassieke moskee’s laten invloeden zien vanuit Azië met hun mooi versierde houten balken. Een unieke lokaal type zeilboot genaamd Dhoni die wordt gebouwd op de Malediven laat kenmerken zien uit arabische landen. Naast deze duidelijke invloeden zijn er ook kunsten die kenmerkend zijn voor de Malediven maar geen duidelijke herkomst hebben. Ze kunnen dan ook wel authentiek genoemd worden. Dit zijn bijvoorbeeld de unieke designs die worden gebruikt bij het weven van matten van lokale materialen en traditionele kleding voor vrouwen met geborduurde kragen. Bovenal staat de Malediven heel open voor andere invloeden en gewoonten vanuit andere culturen waarmee de Malediven vanuit het huidige toeristische klimaat natuurlijk volop te maken krijgt. De lokale bevolking doet daarnaast ook nog steeds hun best om de eigen unieke cultuur van de Malediven te behouden en uit te dragen.

Goed voorbereid op reis

Een reis goed voorbereiden kan geen kwaad. Hier vind je handige informatie ter voorbereiding op je reis naar de Malediven.

Visum
Voor de Malediven heb je geen visum nodig. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet krijg je als toerist bij aankomst een toegangsvergunning, ofwel een toeristen visum. Met deze vergunning kun je echter niet gaan werken, een bedrijf starten of je bezig houden met professionele activiteiten, betaald of onbetaald. Dit mag wel na uitdrukkelijke toestemming van de regering.

Eisen voor toelating tot de Malediven:
– Een geldig reisdocument, uitgegeven door de regering van een soevereine staat (paspoort)
– Een geldig retour ticket en eventueel benodigde visums naar een land waarvoor je toestemming hebt om binnen te gaan.
– Een minimum van $30,- per dag, per persoon of een bevestigde reservering in een hotel of resort voor de duur van je verblijfsperiode.

De duur van je toeristen visum is standaard 30 dagen bij aankomst op de Malediven. Hier hoef je niet voor te betalen. Blijf je langer dan 30 dagen dan kun je binnen deze periode een verlenging van je toeristenvisum aanvragen. Dit kan op het hoofdkantoor van de immigratiedienst in Malé. Voor de aanvraag van het verlengen van je visum is er een formulier dat je moet invullen. Houd daarbij rekening met een verwerkingstijd van ongeveer twee dagen. De kosten voor het verlengen van je toeristenvisum zijn 750 Rufiyaa per 60 dagen of een evenredig deel daarvan. De maximale verblijfsduur in de Malediven op een toeristenvisum is 90 dagen inclusief de 30 gratis dagen.

Tijdsverschil
De Malediven liggen in de tijdzone GMT +5. Het is er in de winter dus vier uur later dan in Nederland en in de zomer 3 uur later. Maar let op! De meeste resorts op de Malediven zetten de klok een uur vooruit naar GMT +6 om zo hun gasten optimaal te laten genieten van de zon!

Betalen
Contant geld op de Malediven is voor een toerist moeilijk te vinden. In de hoofdstad Malé zijn wel enkele banken en geldautomaten maar op de eilanden waar de resorts gevestigd zijn kun je geen geld pinnen. Het is ook moeilijk om in te schatten hoeveel je op je vakantie naar de Malediven gaat uitgeven. Daarnaast bestaat het risico natuurlijk dat je contant geld verliest of gestolen wordt en het is niet makkelijk om mee te nemen. Daarom maakt bijna iedereen gebruik van een credit card. Als je geen credit card hebt en je bent van plan om naar de Malediven te gaan, vraag dan alsnog een creditcard aan!. Ook een creditcard kun je verliezen maar hiervoor ben je verzekerd. De meeste credit card’s worden breed geaccepteerd op de Malediven maar je doet er goed aan om navraag te doen bij het resort waar je verblijft of je credit card wordt geaccepteerd. Naast het betalen van je hotel of restaurantrekening met een credit card zul je toch een klein bedrag aan contant geld mee moeten nemen. Fooi geven aan de butler gaat namelijk niet me je credit card. Het is niet nodig om dit geld om te wisselen in Rufiyaa. Euro’s en Amerikaanse dollars worden ook geaccepteerd.

Gezondheidsadvies
Naast de prachtige blauwe zee en de stralende witte stranden van de Malediven is het ook verstandig om rekening te houden met wat gezondheidsadviezen voor dit paradijs op aarde. De Malediven bestaan uit kleine eilanden met afgelegen resorts waar geen grote ziekenhuizen bij in de buurt gelegen zijn. Een serieus ongeluk kan dus heel gevaarlijk zijn. Naast dit risico is het grootste risico dat vakantiegangers op de Malediven lopen het krijgen van knokkelkoorts of Denque. Dit is een virus dat wordt verspreid via muggen. De ziekte zorgt met symptomen als hoge koorts en hevige hoofdpijn gecombineerd met uitslag voor een verpeste vakantie. Voorkom dus zoveel mogelijk muggenbeten door tegen de avond lichaam bedekkende kleding te dragen. Ook de zon, op het eerste gezicht je beste vriend in een tropisch paradijs als de Malediven, kan een gevaar opleveren. Doordat je ingesteld bent op langdurig zonnen tijdens een vakantie naar de Malediven kan het makkelijk gebeuren dat je het overdrijft. We weten allemaal dat naast de lichamelijke ongemakken die verbranding door de zon kan opleveren het ook gevaarlijk voor je gezondheid kan zijn. Let dus een beetje op tijdens het zonnen!

Inentingen / vaccinaties voor de Malediven
Voor de Malediven worden vaccinaties voor DTP en Hepatitis A aangeraden. Als je langer verblijft dan twee weken dan wordt ook de vaccinatie voor buiktyfus aangeraden. Wanneer je van plan bent om langer dan drie maanden op de Malediven te verblijven dan wordt je tenslotte nog de vaccinatie voor Hepatitis B aanbevolen. Let op! Wanneer je je reis naar de Malediven combineert met een land waar gele koorts voorkomt dan ben je verplicht om hiertegen gevaccineerd te zijn. De toegang tot de Malediven kan je geweigerd worden als je niet kunt aantonen dat je gevaccineerd bent tegen gele koorts wanneer je uit een land komt waar deze ziekte voorkomt. Gele koorts komt alleen voor in Zuid-Amerika en Afrika.


Hoe duur is Malediven?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €1.157,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €2.256,20. Voor een gemiddeld gezin moet €4.628,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €2.082,60 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €1.735,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Malediven is Male. In dit land wonen 400.000 inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Male (MLE) is 12 uur. De Maldivische mensen spreken hier Dhivehi. Het landnummer is +960. De tijdzone is UTC+05 (tijdverschil 4 uur later). Men betaald hier met de Maldivische rufiyaa (MVR). De stroom is 220 Volt. Visum nodig: Ja. Het actuele reisadvies is positief, wees wel waakzaam. Qua feestdagen kennen ze hier: 26 juli Onafhankelijkheidsdag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 8 maart 2024, 11 juli 2024 en 16 oktober 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is december t/m februari. De gemiddelde temperatuur is 29 graden. De warmste maand is april met 30 graden. De koudste periode van het jaar is januari met 28 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Azië een tropisch klimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Macedonië, Italië en Vietnam.