Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Review: Aegean Dream Resort in Turgutreis (Turkije)

Het vijfsterrenhotel Aegean Dream Resort is een gezellig hotel in Turgutreis (Bodrum) te Turkije. Dit resort ligt aan de prachtige Egeïsche Kust en voldoet aan ieders wensen. Het complex bestaat uit een hoofdgebouw en een bijgebouw en telt in totaal 251 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. In het bijgebouw bevinden zich de luxe Select kamers. Het hotel ligt direct aan het privé strand waar gratis gebruik kan worden gemaakt van ligbedden en parasols. Op slechts 1 km afstand ligt het gezellige centrum van Turgutreis, het centrum van Bodrum ligt op zo’n 20 km afstand en is te bereiken met een minibus. Voor de maaltijden kan men terecht in het hoofdrestaurant met buitenterras of in één van de a la carte restaurants. Drankjes worden geschonken in verschillende bars. In de prachtige tuin van het Aegan Dream hotel liggen zwembaden en een aquapark met diverse glijbanen. Relaxen kan men op de zonneterrassen en het hotel biedt een handdoekenservice. Voor de jonge gasten is er een kinderzwembad en ook is er een binnenzwembad. Het animatieteam zorgt voor activiteiten voor jong en oud en ontspannen kan men in het Spa Center. De actieve vakantieganger kan onder andere terecht op één van de tennisbanen of in de fitnessruimte. Het strand biedt de mogelijkheid tot diverse watersporten.

Andere populaire hotels in deze regio:

Sundance Resort

Sundance Resort

Sundance Resort vergelijken Sundance Resort is een gerenommeerd 5-sterren hotel in het mooie Turgutreis (omgeving Mugla, Turkije). Op dit moment ...
Labranda Bodrum Princess

Labranda Bodrum Princess

Labranda Bodrum Princess vergelijken Labranda Bodrum Princess Spa is een gerenommeerd 5-sterren resort in de plaats Turgutreis (in het gebied ...
Xanadu Island All Suite

Xanadu Island All Suite

Xanadu Island All Suite vergelijken Xanadu Island All Suite is een prima 5-sterren hotel gelegen in Turgutreis (in het gebied ...

Ligging: Turgutreis in Turkije

Aegan Dream Resort ligt in de plaats Turgutreis. Deze plaats bevindt zich aan de Egeïsche Kust in het westen van Turkije. De Egeïsche Kust is prachtig met een schitterende natuur, indrukwekkende baaien en vele gezellige badplaatsen. Turgutreis is één van deze populaire badplaatsen en ligt op het schiereiland Bodrum. Het is nog een vrij nieuwe vakantiebestemming. Het middelpunt van deze plaats vormt de moskee. Rondom de moskee liggen sfeervolle straatjes met leuke winkeltjes, restaurants en bars. Het nachtleven in Turgutreis is zeer levendig. De jachthaven in deze plaats is één van de grootste en modernste havens van heel Turkije. Het zandstrand is prachtig en niet overbevolkt, zelfs niet in het hoofdseizoen. Vanuit Turgutreis kunnen andere badplaatsen aan de Egeïsche Kust gemakkelijk worden bezocht. Bodrum ligt op zo’n 20 km afstand en is een zeer gezellige en levendige badplaats die zeker de moeite waard is.

Klimaat Egeïsche Kust

Aan de Egeïsche Kust en in Turgutreis heerst een Middellandse Zee klimaat. De zomers zijn er warm en droog en de winters zacht. De temperaturen stijgen in de zomer gemiddeld tot 30 graden. In de winter zal de temperatuur gemiddeld op zo’n 15 graden liggen. De temperatuur zakt bijna nooit tot onder de 10 graden. In de herfst- en wintermaanden kan er wel neerslag vallen. De zomermaanden zijn het warmst maar in het voor- en najaar is het nog goed toeven aan de Egeïsche Kust. De temperaturen zullen dan tussen de 24 en 26 graden liggen.


Verblijven in het Aegan Dream hotel

In het Aegan Dream hotel verblijft men op basis van Ultra All Inclusive. Het ontbijt, het laat ontbijt, de lunch en het diner worden allen in buffetvorm geserveerd in het hoofdrestaurant. Daarnaast heeft men de keuze om te dineren in één van de a la carte restaurants waar Turkse, Italiaanse, internationale en vismaaltijden worden geserveerd. Vanuit het visrestaurant heeft men een geweldig uitzicht op zee. In de loop van de dag kan men onder andere genieten van heerlijke snacks en koffie of thee moet koekjes. Op zondag is er een brunch. 24 uur per dag zijn alle door het hotel geselecteerde lokale (non) alcoholische drankjes inbegrepen. Wijn van de wijnkaart en import drankjes zijn wel tegen betaling. Voor de drankjes kan men terecht in diverse bars waaronder de poolbar en de strandbar.

Faciliteiten van het resort

Resort Aegean Dream bestaat uit een hoofdgebouw met een bijgebouw. Bij binnenkomst in het hoofdgebouw treft men een receptie en de lounge met bar en zitjes. Er is een hoofdrestaurant aanwezig met buitenterras, ook zijn er 4 a la carte restaurants en diverse bars. In de tuin van het hotel liggen diverse zwembaden en een apart kinderbad. Ook is er een aquapark met glijbanen. Op het privestrand en rondom de zwembaden staan zonnebedden en parasols waar men gebruik van mag maken. Bij het zwembad kan men gebruik maken van de handdoekenservice. Verder beschikt het hotel over een spelletjesruimte, fotoservice, bioscoop, diverse winkels, doktersservice, beautycenter, kapsalon en discotheek. Voor de kinderen in het hotel zijn er ook vele faciliteiten aanwezig zoals een speeltuin, minidisco en de mini-club voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In het Spa center kan men gebruik maken van de sauna, het Turks bad en binnenzwembad. Er zijn in totaal 251 kamers. Alle kamers zijn netjes ingericht en voorzien van telefoon, televisie, minibar, huurkluisje en airconditioning. Ook is er een balkon aanwezig met zitje. In de badkamer treft men een douche, toilet en haardroger. Ook zijn er de Select kamers aanwezig die in het bijgebouw zijn gelegen. Deze kamers hebben zeezicht en zijn extra luxe. Familiekamers zijn aanwezig voor gezinnen en bestaan uit 2 ruimtes.

Excursiemogelijkheden

Het Aegean Dream Resort ligt in Turgutreis op korte afstand van Bodrum. De Moskee in Turgutreis vormt het middelpunt van deze badplaats. Het is leuk een bezoek te brengen aan de haven van Turgutreis, het is één van de grootste en modernste havens van Turkije. Vanuit Turgutreis kan men diverse bezienswaardigheden en andere plaatsen bezoeken zoals Bodrum. Ook is het mogelijk om de Griekse eilanden Rhodos, Kos of Kalymnos te bezoeken met de boot. In de baai van Bodrum ligt de Petrusburcht, een opvallende Middeleeuwse burcht. Ook treft men in deze stad een Grieks theater en oude stadswallen. Ook het museum voor onderwaterarcheologie is een ware toeristische trekpleister. Hier kan men het oudste scheepswrak ter wereld bezichtigen.