Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Rondreizen door Thailand: Ontdek de mooiste steden

Veel mensen hebben een rondreis Thailand op hun bucketlist staan en daar zijn genoeg redenen voor. Thailand is een prachtig land waar heel veel bezienswaardigheden te vinden zijn welke je een keer met eigen ogen in levende lijve gezien moet hebben. Het land ademt cultuur en historie en dat maakt het land het echt waard om te bezoeken. Het is dan ook niet voor niets 1 van de populairste bestemmingen voor een rondreis. Thailand is een heel divers land, dit maakt het een goede bestemming voor heel veel verschillende soorten reizigers. Zowel de strand aanbidders als de cultuur- en avontuur liefhebbers kunnen in Thailand hun hart ophalen. Het land is daarbij ook goed betaalbaar en dat helpt ook altijd wel mee. Tip: bekijk ook ons overzicht met de mooiste eilanden van Thailand.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
X10 Khao Lak

X10 Khao Lak

X10 Khao Lak vergelijken X10 Khao Lak betreft een 4-sterren vakantieverblijf in Khao Lak (omgeving Phang Nga, Thailand). Verkrijgbaar vanaf ...
Casa De La Flora

Casa De La Flora

Casa De La Flora vergelijken Casa De La Flora betreft een 5-sterren verblijf gesitueerd in Khao Lak (in het gebied ...
Laksasubha Hua Hin

Laksasubha Hua Hin

Laksasubha Hua Hin vergelijken Laksasubha Hua Hin is een populair 4-sterren vakantieverblijf in het bekende Hua Hin (omgeving Prachuap Khiri ...

Tak

De provincie Tak – Thailand, is een grote bergachtige provincie, gelegen langs de grens met Myanmar op circa 426 km ten noorden van Bangkok. In de provincie Tak, met een oppervlakte van 16.406,6 km2, kan u veel Birmese invloeden terugvinden. De belangrijkste attracties zijn de meren en waterwegen die kronkelend door het gebied van Tak gaan. Er worden boottochten op de Bhumibol Dam georganiseerd. Bhumibol Dam is het grootste meer van Zuid-Oost Azie. Tijdens de boottocht van ongeveer 140 km vaart u langs diverse watervallen in een prachtig berglandschap. Langs de Mae Sot-route liggen twee Nationale Parken, Lan Sang en Taksin Maharat. Tak grenst aan de provincies of landen: Mae Hong Son, Lamphun, Chiang Mai, Lampang, Myanmar, en ligt niet aan zee.

Nan

De historie van de afgelegen provincie Nan in Thailand, die gelegen is in het Noord Oosten van Thailand, is nauw verbonden met het aangrenzende Laos. Er wonen in provincie Nan vele bergstammen die oorspronkelijk uit Laos kwamen. Naan heeft een nationaal museum, namelijk het Nan Nationale Museum. U kan er genieten van de grote collectie kunstvoorwerpen en zelfs een exclusieve een zwarte olifantenslagtand. Volgens velen bezit deze tand magische krachten! De provincie Nan telt 487.742 inwoners, waarmee het de 53e provincie qua bevolking in Thailand is. Met een oppervlakte van 11.472,1 vierkanteKM is Nan de 13e provincie qua omvang in Thailand. De provincie ligt op ongeveer 668 kilometer van Bangkok. Nan grenst aan de volgende provincies/landen: Uttaradit, Phrae, Phayao en Laos. Nan ligt dus niet aan zee.

Phrae

Phrae is een van de oudste steden in Thailand en er staan nog steeds enkele oude stadsmuren rondom de stad. Heel lang geleden, was een Birmese buitenpost. De invloeden uit deze periode kunnen nog altijd worden terug gegevonden in de architectuur van de tempels en huizen in Phrae.De stad Phrae is omgeven door bergen, watervallen, kleine dorpjes en vele nationale natuurparken. Een zeer interessante en bekende attractie in Phrae is de ‘Wat Phrathat Cho Hae’ te Phrae, deze tempel wordt ingewikkeld met een satijnen doek, waaraan de tempel haar naam dankt. Wat Phrathat Cho Hae ligt op een heuvel ten oosten van de stad Phrae.

Lamphun

Lamphun is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Lamphun. Lamphun is een zeer rustige plaats. Deze regio is uitermate geschikt om tot rust te komen. Het belangrijkste monument van Lamphun is de Wat Phra That Haripunchai, gebouwd in 1044. Dit monument is een van de oudste tempelcomplexen van Thailand. Zeker zo interessant is de Chawma-Thewi tempel en de kleine collectie erfstukken van de Dvaravati-, Hariphunchai- en Lanna-koninkrijken in het Nationale museum van Lamphun. Lamphun staat er ook om bekend om de beste longans te produceren.
Longans lijken sterk op lychees, maar de smaak is nog aromatischer dan lychees.

Lampang

Lampang is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Lampang. Deze plaats is al sinds de 7de eeuw bewoond en werd gesticht door Chinezen die zich hier aan de Wang-rivier vestigden. Lampang is een bruisende oude stad met leuke markten en vriendelijke mensen. Lampang is vooral populair bij Thaise toeristen, die de stad Lampang verkiezen boven het meer bekendere Chiang Mai. Lampang heeft een oppervlakte van 12.534 km² en hiermee de 10e provincie qua omvang in Thailand. De provincie ligt op ongeveer 599 kilometer van Bankok.

Phayao

Gewikkeld door bergen en valleien, is Phayao een vreedzame provincie. Niettemin heeft Phayao slechts bescheiden faciliteiten en ontspanningsmogelijkheden. Phayao is het een betoverende gemeenschap met verrukkelijke natuurlijke schoonheid en fascinerende godsdienstige plaatsen. Terug daterend naar meer dan 900 jaar geleden, was het een onafhankelijke staat met zijn eigen heersers alvorens het een deel van het Thaise koninkrijk Lanna in medio-veertiende eeuw werd. Phayao ligt ongeveer 691 kilometers van Bangkok en omstrijkt een gebied van 6.335 vierkante kilometers.

Chiang Rai

Chiang Rai en Chiang Mai zijn uitstekende plaatsen die u kan bezoeken, met het oog op een bezoekje aan het bergachtige noorden van Thailand. Chiang Mais is een groene provincie op 160 km ten noorden van Chiang Mai en is ingesloten tussen Birma en Laos in het hartje van de zogenoemde “Gouden Driehoek”. Chiang Rai is het beste vertrekpunt voor een kleine excursie naar het drielandenpunt tussen Birma (Myanmar), Thailand en Laos aan de grote Mekong-rivier. De Gouden Driehoek, is niet alleen een schitterend gebied met overvloedig natuurschoon zoals bergen en mooie groenen bomen, maar is ook erg berucht om de grote productie en smokkel van opium.

Chiang Mai

Chiang Mai is de op een na grootste stad van het Thailand, met ongeveer 1.5 miljoen inwoners is deze stad de (toeristische) hoofdstad van het noorden van Thailand. Chiang Mai ligt op zo’n 700 kilometer van Bangkok en ligt op 300 meter boven de zeespiegel. De stad is in het verleden opgebloeid als een van de belangrijkste culturele, religieuze en commerciële centra van het land, maar werd in 1556 door een Birmese invasie een kopje kleiner gemaakt. Tegenwoordig houden vele Thai van Chiang Mai (de Roos van het noorden) vanwege de aparte festivals, schitterende landschappen, het aparte eten en een aangenaam klimaat in de winter.

Mae Hong Son

Mae Hong Son is gelegen in een diepe vallei die omringd wordt door hoge bergwaaiers. Mae Hong Son is hierdoor lang geïsoleerd geweest van de buitenwereld. Vrijwel steeds liggen de toppen van de bergen in de wolken en de naam verwijst naar het feit dat de terreinen hoogst geschikt is voor de opleiding van olifanten.

Trat

Trat is de meest oostelijke provincie van Thailand, die ongeveer 315 kilometers van Bangkok wordt gevestigd. Trat ligt vlak naast de kleine provinciegrenzen met Kambodja en met de berg van Khao Banthat. Samen vormen zij een natuurlijke afbakening. Met 52 grote en kleine zee-eilanden, lange witte zandige stranden en onbeschadigde koraalertsaders, biedt Trat verrukkelijk landschap en een rustife omgeving voor aard-minnaars aan. De provincie Trat dient ook als belangrijk fruitteelt en visserijgebied. De stad Trat is een uitgangspunt voor de eilandgroep van Ko Chang. In Trat zijn veel grote markten.

Chanthaburi

Chanthaburi is beroemd voor zijn overvloed van tropische vruchten en als centrum van gems (hoefdier, bekend in klein-azie), wordt de oostelijke provincie van Chanthaburi ook gezegend met rijke bossen met toneelwatervallen. De Rivier Chanthaburi vloeit door de stad die het thuis van oude gemeenschappen is geweest. De stille vissersdorpen en de vreedzame stranden zijn niet ver van de stad.

Rayong

De provincie Rayong is gevestigd ongeveer 220 kilometers van Bangkok en is een verrukkelijke toevlucht op de oostelijke kust van Thailand Rayong is een recente, de provincie Rayong is bekend voor zijn pristine stranden die zich uitrekken langs een 100-kilometer kustlijn van Thailand. De toneelwatervallen in het midden van exotische omgeving zijn typisch voor Rayong. Rayong gezegend met een overvloed van zeevruchtenproducten zoals garnalendeeg, vissaus, droge zeevruchten, en de tropische rambutan-vruchten waarvan, mangostan en durian het beroemdst zijn. Rayong heeft een oppervlakte van 3.552 vierkante kilometers. Rayong de provincie aan Rayong op het noorden en het westen, de Golf van Thailand op het zuiden en Provincie Chantaburi op het oosten. Het grootste deel van het land.

Chon Buri

Chon Buri is een agrarische provincie die de laatste jaren sterk aan het industrialiseren is. Chon Buri doet dit doordat de regering een Eastern Seaboard Development Poject heeft opgezet. De provincie Chon Buri is zeer beroemd door haar bekende attracties langs de kust. Pattaya is de drukste strandbestemming van Thailand. In deze regio kan u de beste duikscholen vinden en mooi duikexcursies maken.

Pattaya

Pattaya ligt ruim 150 kilometer, ten zuidoosten van de hoofdstad Bangkok. Pattaya is uitstekend bereikbaar via de snelweg, autoweg en het vliegtuig. Pattaya is gelegen aan de oostkustlijn van Thailands exotische Golf van Siam (De Thaise Golf). Pattaya bestaat uit vier delen, Noord, Centraal, Zuid en Jomtien Beach.

Jomtien Beach Pattaya

Jomtien is meer het duurdere gedeelte van Pattaya. Jomtien wordt gescheiden van Pattaya door de grote Boeddha heuvel. Jomtien heeft een mooier strand dan Pattaya zelf, en is ruim 6 kilometer lang. Jomtien is uitstekend geschikt voor families, ouderen en stelletjes. Hier merk je dat Pattaya zich bewust als ‘voor iedereen’ vakantie bestemming probeert te onwikkelen. Jomtien ontwikkelt (net zoals de rest van Thailand) zich enorm snel. Elke keer wanneer je hier komt, zul je verbaast zijn hoe snel er hier torenhoge hotels, luxe bungalow resorts, appartement complexen en restaurants gebouwd en geopend worden. Thailand is relatief goedkoop, maar is absoluut niet arm! Veel mensen onderschatten de situatie. Thailand bulkt van het geld, de economie draait al jaren stabiel lang beter dan de onze. De koopkracht van de Thai is goed en wordt steeds beter. Thailand is voor de Thai zelf ook niet te duur. (Europa is voor de gemiddelde Europeaan wel duur in verhouding). Veel van de dure appartementen en huizen hier zijn dan ook Thaise burgers zelf. Verder vindt je hier ook veel Koreanen, Chinezen en uiteraard de rijkere westerlingen.

Zuid-Pattaya

South Pattaya Road draait met een scherpe bocht weg van Beach Road om het verkeer weg te leiden van dit drukke gedeelte van Pattaya, Walking Street. Walking Street is vrij van verkeer, en daardoor optimaal om langs de winkeltjes te slenteren, lekker te eten in een van de vele grote vis-restaurants en uiteraard de eindeloze beerbars en gogobars te bezichtigen. Een aantal restaurants hebben een aangename doorgang met uitzicht over de zee, om even te bij te komen van de drukte.

Centraal-Pattaya

Lokaal bekend als Pattaya Klang, en is wat ‘rustiger’ dan het Noordelijk deel. Hotels zijn minder groot en duur, restaurants zijn minder groot. Uiteraard vind je hier zowel Westerse- als Thaise keukens. Pattaya is veelzijdig in prijzen, het kan duur, goedkoop of heel goedkoop zijn. In ‘Klang’ beginnen de eerste Beer Bars en open lucht Bars die uiteraard gelegerd zijn met allerlei leuke meiden. Ook zij er een handje vol gogo-bars. Hier vind je ook de Royal Garden Plaza en Mike’s Shopping Mall, allebei vrij grote warenhuizen. Bij Mike’s vind je op de bovenste verdieping een heus dakzwembad! In het centrale gedeelte vind je dus de zogenaamde Soi’s. Soi’s zijn straten met voornamelijk Beerbars en dergelijke. Hier volgen een aantal belangrijke Soi’s: Soi Pattayaland 1, 2 en 3. Via deze Soi’s kom je uit bij Second Road Hier vind je nog meer Beerbars en restaurant. In Second Road heb je veel kleinere guesthouses en hotels, tegen uiterst scherpe prijzen.

Noord-Pattaya

Dit gedeelte heet lokaal Naklua. Naklua draagt haar naam uit het verleden, het betekent ‘zoutvelden’. Gelukkig vind je hier allang geen zoutvelden meer, enkel een potje zout dan voor bij het eten. Wel zij er overblijfselen uit het verleden. Hier vind je nog oude houten Thaise huizen, traditionele noodle winkels en visserschepen. De houten huizen staan hier nog in het kader van cultuur behoud. Wanneer je hier door de straatjes wandelt, kom je veel kleine winkeltjes tegen die hand gemaakte en Thaise produkten verkopen. De Dolpin Roundabout en het begin van Beachroad zijn de kenmerkende overgang met Noord Pattaya. Hier zal je opvallen hoe de omgeving radicaal anders is en vind je doorgaans duurdere hotels en restaurants met uitzicht naar het strand. Loop over de mooie promenade met palmbomen die gelegen is direct naast het strand. Aan het einde van de promenade kom je aan op Second Road. Hier staan de grote hotels en er zijn veel restaurants gevestigd. Overal vind je winkels, beerbars, nachtclubs en een Touristen politie kantoor.


Wat is de beste reistijd?

Wanneer je een rondreis Thailand wilt doen, is het van belang om er goed naar te kijken wanneer je het beste naar het land kunt heengaan. Het heeft namelijk een koel, heet en regenseizoen. Vaak is het koele of het regenseizoen de beste tijd om te gaan en dit is van november tot en met februari en juni tot oktober. In het hete seizoen kan het 40 graden worden en dus niet echt fijn. Als je graag goedkoop wilt reizen, kun je het beste buiten de schoolvakanties om gaan. Zo kun je eenvoudig wat geld besparen. In deze tijd zullen minder reizigers een trip naar het land plannen. Buiten de schoolvakanties om kun je dus makkelijk een scherpe deal vinden voor je reis naar Thailand.

Moet ik vaccinaties of medicatie meenemen?

In Thailand draait eigenlijk alles om eten. Op elke straathoek staan talloze eettentjes waar je traditioneel bereide gerechten kunt bestellen. Dit kan verschillen tussen een klein tentje tot een heus restaurant. Let wel op dat dit soort tentjes soms qua hygiëne enigszins te wensen overlaat. Dit kan ervoor zorgen dat je maag en darmen hier van slag kunnen raken. Vooral omdat ze veel pepers gebruiken in het eten. Het is het proberen waard, maar let er wel iets mee op. Een andere tip die hierop aansluit, is het meenemen van bepaalde medicijnen om diarree te stoppen als je hier last van hebt. Norit en Imodium zijn pilletjes die je eigenlijk standaard bij je moet hebben. Zo voorkom je dat je last krijgt van klachten.

Heb ik een visum nodig?

Nog een belangrijke tip is dat je moet zorgen dat je een geldig paspoort hebt voor je rondreis Thailand. Als je paspoort binnen 6 maanden verloopt, zul je deze voor je trip moeten vervangen. Je paspoort moet namelijk nog minimaal 6 maanden geldig zijn als je terug komt van Thailand. Als dit niet het geval is, zul je toch echt een nieuw paspoort aan moeten vragen alvorens je vertrekt. Ook iets wat je niet mag vergeten is het aanvragen van een visum. Als je langer dan een maand in het land verblijft, ben je een visum nodig. Het voordeel is als je korter dan 30 dagen gaat dat je bij aankomst standaard een visum krijgt bij de douane op het vliegveld.