Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Cyprus

Cyprus is een eiland in de Middellandse Zee. Het ligt ongeveer 70km ten zuiden van Turkije. Cyprus is een fantastisch land dat ongelooflijk veel mogelijkheden biedt. Zowel een strandvakantie als een natuurvakantie, een avontuurlijke vakantie en een cultuurvakantie zijn mogelijk op het zonnige eiland. Avontuur en cultuur kunnen zelfs worden gecombineerd als je het Troodos-gebergte wilt beklimmen. Op de berghelling liggen prachtige dorpen en Byzantijnse kloosters. Sommige van die kloosters zijn zelfs erkend als UNESCO werelderfgoed. Zoals vermeld is Cyprus voor natuurliefhebbers een waarachtig paradijs. Cyprus heeft een gevarieerd landschap van boomgaarden met citrusvruchten, bergen met dennebossen, olijfbomen, rotskusten, stranden enzovoort. Cyprus is een allegaartje van veel culturen, zo kan je in Nicosia het archeologisch museum bezoeken. In dat museum komen alle culturen die aanwezig zijn in Cyprus ruim aan bod. Door de vermenging van culturen is Cyprus ook op culinair vlak een interessante plek. Wie wil kan op lokale openluchtmarkten zelf lokale etenswaren kopen en zijn eigen Cypriotisch menu samenstellen. Wie verder graag een strandvakantie heeft kan rustig ontspannen op de prachtige stranden of zich uitleven in diverse watersporten. Cyprus is een prachtig land die iedereen een onvergetelijke vakantie kan bezorgen.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Populaire hotels in Cyprus in juli 2024

Constantinos Great Beach

Constantinos Great Beach

Constantinos Great Beach vergelijken Constantinos The Great Beach is een gerenommeerd 5-sterren accommodatie gesitueerd in Protaras (in Famagusta, Cyprus). Boek ...
Avanti Holiday Village

Avanti Holiday Village

Avanti Holiday Village vergelijken Avanti Holiday Village is een 4-sterren verblijf in het mooie Paphos (Paphos, Cyprus). Momenteel kan je ...
Panas Holiday Village

Panas Holiday Village

Panas Holiday Village vergelijken Panas Holiday Village is een erkend 4-sterren accommodatie liggend in Ayia Napa (Famagusta, Cyprus). Op dit ...

Last minute reis boeken

Het mediterraanse klimaat zorgt voor een zachte winter en een erg warme zomer. Cyprus is een land van ongekende schoonheid, zowel op natuurvlak als op cultuurvlak. In de adembenemende natuur kan je spannende trektochten ondernemen en zo de prachtige landschappen verder verkennen. Het Cypriotisch landschap bestaat vooral uit boomgaarden, dennenbossen, rotskusten en prachtige stranden. Het Trypilos natuurpark brengt veel van die factoren samen en het Troodos-gebergte is een leuke uitdaging.

Op de berghellingen liggen mooie pittoreske dorpen. In de dorpen staan oude Byzantijnse kloosters, waarvan sommige zijn opgenomen door de UNESCO als werelderfgoed. Nicosia, de hoofdstad van Cyprus, is niet erg bekend bij het grote publiek, maar heeft enorm veel te bieden. Het archeologisch museum is zeker een aanrader. In Nicosia vind je ook veel leuke restaurants waar je de lokale specialiteiten kan proeven. Wie liever zelf zijn potje klaarmaakt, moet zeker inkopen gaan doen op de lokale markten, vergeet echter wel niet af te dingen. Genoeg van cultuur en natuur? Blaas dan even uit aan één van de mooie stranden van Cyprus of combineer ontspanning met avontuur en waag je aan een watersport. Op veel stranden kan je namelijk parasailen, jetskiën, surfen, zeilen, snorkelen…

Een veelzijdige bestemming

Het eiland is een interessante trekpleister door verschillende factoren. Een eerste factor is het aangename klimaat, de zon schijnt er het hele jaar door en het is er steeds behaaglijk warm. Een tweede factor is de aanwezigheid van veel verschillende culturen, overblijfselen van verschillende oude culturen zorgen ervoor dat Cyprus een groot openluchtmuseum wordt. Het Kasteel van Kolossi is een burcht ter herinnering van de Tempeliers en is gebouwd in de 15e eeuw. Er zijn ook nog overblijfselen van een suikerfabriek uit diezelfde periode.

Bezienswaardigheden
Er zijn een aantal routes samengesteld waardoor de toeristen een keuze kunnen maken, naargelang hun voorkeuren. Zo is er de Byzantijnse route, wijnroutes, historische routes en nog veel meer. Een derde factor is de schitterende natuur. In het Nationale park van Troodos kan je oneindig veel plantensoorten bewonderen en ook in het natuurreservaat Tripylos kan je de prachtige natuur bewonderen. Verder is Cyprus de perfecte plek voor watersporten, snorkelen en duiken behoren tot de mogelijkheden en ook windsurfen en zeilen kan het hele jaar door op Cyprus. Mede door de aanwezigheid van veel culturen is ook de Cypriotische keuken een mengelmoes van verschillende culturen door elkaar.


Hoe duur is Cyprus?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €200,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €390,00. Voor een gemiddeld gezin moet €800,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €360,00 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €300,00 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Cyprus is Nicosia. In dit land wonen 700.000 inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Larnaca (LCA) en Paphos (PFO) is 1,5 uur. De Cypriotische mensen spreken hier Grieks, Turks en Engels. Het landnummer is +357. De tijdzone is UTC+03 (tijdverschil 1 uur later). Men betaald hier met de Euro. De stroom is 240 Volt. Visum nodig: Nee. Het actuele reisadvies is positief. Qua feestdagen kennen ze hier: 16 augustus (Noord) en 1 augustus (Zuid) Onafhankelijkheidsdag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 31 januari 2025, 13 mei 2024 en 30 augustus 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is april, mei, september & oktober. De gemiddelde temperatuur is 24 graden. De warmste maand is augustus met 37 graden. De koudste periode van het jaar is januari met 16 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Azië een steppeklimaat en mediterraan klimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Cuba, Zwitserland en Noorwegen.