Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie naar Slovenië

Slovenië is een land dat steeds meer bezoekers aan weet te trekken, onder andere door de zeer gastvrije manier waarop men zich opstelt. Het is een land dat zeer authentiek is en er op die manier voor zorgt dat u zich onder kunt laten dompelen in een totaal andere cultuur.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Populaire hotels in Slovenië in juli 2024

Glamping Olimia Adria

Glamping Olimia Adria

Glamping Olimia Adria vergelijken Glamping Olimia Adria Village is een populair 4-sterren acco in Podcetrtek (regio Podcetrtek, Slovenië). Nu te ...
Hotel Astoria Bled

Hotel Astoria Bled

Hotel Astoria Bled vergelijken Hotel Astoria Bled is een bekend 3-sterren accommodatie in het mooie Bled (Bled, Slovenië). Verkrijgbaar vanaf ...
The City Hotel Ljubljana

The City Hotel Ljubljana

The City Hotel Ljubljana vergelijken The City Hotel Ljubljana is een prima 3-sterren resort in het populaire Ljubljana (Mestna Ljubljana, ...

Ljubljana als hoofdstad
De hoofdstad van Slovenië is Ljubljana, een naam die veel Nederlanders maar moeilijk uit kunnen spreken. Met name het kasteel op de heuvel is prachtig om te zien, maar ook de rijkdom aan cultuur is meer dan de moeite waard. Net als de rest van Slovenië is de stad vrij klein, maar is de sfeer er juist daarom heerlijk en volledig authentiek. Zowel de cafés en restaurants, de bezienswaardigheden en de mooiste gebouwen zijn er lopend goed bereikbaar, aangezien de kleinschaligheid op een uitstekende manier benut wordt.

Zeer veel studenten
Daarnaast is Ljubljana een stad in Slovenië waar zeer veel studenten bijeenkomen, om ervoor te zorgen dat de sfeer er uitstekend is. In de stad bevinden zich ruim 56.000 studenten, verdeeld over 20 faculteiten en 3 kunstacademies. Men is er op die manier in geslaagd om zeer veel studenten aan te trekken en te zorgen voor een goede opleiding. Uiteraard passen de cafés en restaurants hun prijzen hier op aan, waardoor u de mogelijkheid heeft een voordelige stedentrip te maken. In combinatie met de gratis wandelingen langs de bezienswaardigheden zorgt u voor een heerlijk weekend, of gewoon een paar dagen weg.

Buitensporten in Slovenië
Slovenië is daarnaast een land waarin men er van houdt om de natuur in te trekken. Men doet dat onder andere in Gorensjka, een provincie waar u de mogelijkheid heeft om te gaan genieten van de bergen. Het zijn daarnaast de meren en de grote hoogteverschillen in het algemeen die ervoor zorgen dat u er zowel in de winter als in de zomer goed kunt vertoeven. Of u er nu op de lange latten wilt gaan staan of gaan wandelen, het is er allemaal mogelijk. Ook Pirmorska is zeer de moeite waard in Slovenië, aangezien u daar de mogelijkheid heeft om de watersport te gaan beoefenen.

Bezoek het mooiste karstgebied van Europa

Slovenië behoort tot de mooiste karstgebieden van Europa, waardoor u er de mogelijkheid heeft om van de prachtige natuur te gaan genieten. Bovendien is het natuurlijk een land waar de vriendelijke dorpjes er samen met de wijngaarden en de glooiende heuvels voor zorgen dat u alle kanten op kunt.

Bodem van een tropische zee
Slovenië lag ooit op de bodem van een tropische zee, waardoor de natuur zich op een unieke manier heeft weten te ontwikkelen. Dit is uiteraard boven het aardoppervlakte gebeurd, maar ook daar onder. Op die manier is een van de mooiste karstgebieden van Europa ontstaan. U heeft er de mogelijkheid om te gaan genieten van een prachtige wereld, zoals we die in Nederland niet kennen. Het zijn de druipsteengrotten en ondergrondse rivieren, die samen met de dolines en kalkbruggen meer dan de moeite waard zijn.

Druipsteengrotten en ondergrondse rivieren
Met name de druipsteengrotten en ondergrondse rivieren zorgen er in een van de mooiste karstgebieden van Europa voor dat veel mensen er graag een bezoek aan brengen. U kunt er gaan genieten van een complete wereld, die zich onder het aardoppervlakte bevindt. Ook zijn er diverse spelonken te vinden en kiest men er daarom graag voor om het avontuur op te zoeken. Laat u onderdompelen in een totaal andere wereld, met een gids uit Slovenië. Men kan u er alles vertellen over de grotten die er te vinden zijn en de rivieren die er stromen, zonder dat er aan de bovenzijde wat van te zien is.

Dolines en kalkbruggen
Daarnaast heeft u er de mogelijkheid om te gaan kijken naar de dolines en de kalkbruggen. Deze zijn door het water uitgesleten, waarbij het water er soms in is geslaagd om meters diep uit te slijten. Het kan worden vergeleken met de manier waarop ooit de Grand Canyon is ontstaan, waardoor u de mogelijkheid heeft om van een geweldig fenomeen te gaan genieten. Het unieke van een van de mooiste karstgebieden van Europa is dat men er in Slovenië van houdt om u volledig in de watten te leggen en ervoor te zorgen dat het u aan niets tekort zal komen.

Fietsen door Slovenië: een waar avontuur

Fietsen door Slovenië is werkelijk prachtig, waardoor het niet vreemd is dat steeds meer toeristen ervoor kiezen om daar de bergen in te trekken. U kunt er gaan genieten van een uitgestrekte groene natuur, maar daarnaast ook van het uitzicht dat de bergen u te bieden hebben.

Prachtige natuurgebieden
In Slovenië heeft u allereerst de mogelijkheid om te gaan genieten van de prachtige natuurgebieden die er te vinden zijn. Het is een van de landen van Europa die het meest groen is, onder andere vanwege het feit dat de ontwikkeling er iets minder snel is gegaan dan in het westen. Hierdoor is veel van de natuur behouden gebleven. Dat is op dit moment een groot voordeel, aangezien het ervoor zorgt dat u er van de uitgestrekte groene natuur kunt gaan genieten.

Bergen in Slovenië
Daarnaast is Slovenië een land dat een aantal bergen kent, waardoor u op verschillende punten uit kunt kijken over de natuur die er te vinden is. Zorg er dus voor dat u een goede training heeft gehad wanneer u wilt gaan fietsen door Slovenië, aangezien het anders een probleem zou kunnen worden om boven te komen. Juist door goed te trainen en daarna te gaan fietsen heeft u de mogelijkheid om optimaal van het land te genieten en daarbij bijvoorbeeld weg te trekken van de hoofdstad Ljubljana. Op ongeveer een uur rijden met de auto liggen de prachtige bergen en meren, waar u heerlijk kunt gaan fietsen.

Spanning op de fiets
Daarnaast zorgt het fietsen door Slovenië ook op een heel andere manier voor avontuur, aangezien men er niet zo gewend is aan de tweewielers. Anders dan hier bij ons in Nederland heeft men er nauwelijks een traditie op dit gebied. Zorg er tijdens het fietsen dus voor dat u goed voor, achter en naast u kijkt. Met name in de bergen kan het relatief gevaarlijk zijn om te fietsen. Uiteraard zorgt dit aan de andere kant voor het nodige avontuur, precies wat veel mensen zoeken op het moment dat ze willen gaan fietsen door Slovenië.


Hoe duur is Slovenië?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €178,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €347,10. Voor een gemiddeld gezin moet €712,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €320,40 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €267,00 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Slovenië is Ljubljana. In dit land wonen 2 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Ljubljana (LBJ) is 2 uur. De Slovenische mensen spreken hier Sloveens. Het landnummer is +386. De tijdzone is UTC+02 (tijdverschil geen). Men betaald hier met de Euro. De stroom is 220 Volt. Visum nodig: Nee. Het actuele reisadvies is positief. Qua feestdagen kennen ze hier: 25 juni Dag van de Souvereiniteit. Populaire vertrekdata zijn o.a. 11 april 2024, 31 juli 2024 en 12 november 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is juni t/m augustus. De gemiddelde temperatuur is 15 graden. De warmste maand is juli met 29 graden. De koudste periode van het jaar is december met 7 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Europa een zeeklimaat en landklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Seychellen, Oekraïne en Griekenland.