Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Servië

Servië een land met een veelbewogen geschiedenis, waar al vanaf de 9e eeuw om de heerschappij wordt gestreden, is sinds 5 juni 2006 een onafhankelijke staat geworden met Vojvodina als autonome provincies. Kosovo wordt door de Serven nog steeds gezien als een autonome provincie behorend bij Servië. Servië een land rijk aan tradities en waar de bevolking trots is op haar cultuur, prachtige ongerepte natuur, mooie steden zoals Belgrado, Novi Sad en Nis, de rivieren de Donau, Sava, Uvac, Ibar, Morava en Tisa, de Nationale Parken Tara, Fruska Gora, Kopaonik, Sar-Planina en Djerdap, de wereldbekende muziekfestivals Guca en Exit, uitgestrekte vlaktes, pittoreske dorpjes waar de tijd stil te hebben gestaan en nog veel, veel meer heeft Servië u te bieden.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Informatie over Servië
Servië is gelegen in het centrale deel van de Balkan. Het heeft een oppervlakte van 88.361 km2 en 10.150.256 inwoners. Het grenst in het noorden aan Hongarije, het oosten aan Roemenië en Bulgarije, in het zuiden aan Kosovo, Macedonië, Albanië en Montenegro, en in het westen aan Kroatië en Bosnië & Herzegovina. De hoofdstad en tevens grootste stad van Servië is Belgrado, met bijna 2 miljoen inwoners, 2e stad is Novi Sad in Vojvodina en 3e stad is Nis.

Natuur en omgeving
Servië heeft een rijk en divers natuurlandschap. De bergen strekken zich uit ten zuiden van de rivieren Sava en Donau, en delen Servië in 2 delen; het Berggebied en de Pannonische laagvlakte. Het berggebied kan men ook weer in tweeën delen: het Westen en Oosten. Waar in het Westen de bergen hoger zijn en op sommige toppen 8 maanden per jaar sneeuw ligt, met een alpineklimaat. De meest bekende bergen, tevens wintersportplaatsen hier zijn: Tara Kopaonik, Sar-planina, Zlatar, Zlatibor, Golija en Prokletije. Hier zijn ook de volgende Nationale Parken te vinden: NP Tara, NP Sar-Planina en NP Kopaonik. Het gebergte in het oosten, zijn lager en hebben meer een Mediteraanklimaat, ideaal om bergwandelingen te maken bij Stara Planina, Suva Planina en Homoljske. Het Pannonische Laagvlakte in gelegen in de provincie Vojvodina ten noorden van Belgrado, wordt ook wel de Graanschuur van Servië genoemd. Uitgestrekte graanvelden strekken zich uit tot aan de horizon, onderbroken door steppe, moerassen, kanalen, wijngaarden en meren. Hier bevindt zich ook NP Fruska Gora, het is een heuvellandschap te midden in de Laagvlakte. Het is bezaaid met 16 prachtige kloosters, pittoreske dorpjes, oerbossen, wijngaarden en zonnebloemvelden.

Bevolking
Het merendeel van de bevolking is Servisch-Orthodox, klein gedeelte is Katholiek of moslim. Men spreekt hier Servisch, een Slavische taal, en het geschrift is in het Latijns en Cyrillisch. De nationale munteenheid is de Dinar (CSD onderverdeeld in 100 paras), 1 euro is ca. 90 dinar. De banken zijn geopend op werkdagen van 08.00-20.00 uur en op zaterdag van 08.00-15.00. In de steden en meeste dorpen vindt u wel een bank of geldautomaat waar u geld kunt wisselen of pinnen. In de grote steden kunt u ook in winkels pinnen. De winkels zijn geopend van 08.00-20.00 uur.

Bezienswaardigheden & activiteiten
Er valt veel te zien en te beleven in Servië. Bekend in Servië zijn ook de muziekfestivals zoals Gucca, waar zigeunerbands uit heel de wereld komen in om te strijden men hun trompetten om de 1e plaats en Exit in Novi Sad, een podia voor verschillende muzieksoorten. Op beide festivals komen honderdduizenden mensen uit de hele wereld op af, en één keer in uw leven moet u zo’n festival hebben meegemaakt. De ongerepte natuur, de dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan, de rijke traditie en cultuur, de thermaalbaden die verspreidt liggen over het hele land, de vele Orthodoxe kloosters met wereldberoemde iconen, de fantastische keuken, de gastvrijheid van de bevolking en niet te vergeten Slijivovica, de pruimenbrandenwijn.

Algemene info

 • Landoppervlakte: 88.361 km2
 • Populatie: 9.238.001 inwoners
 • Hoofdstad: Belgrado – 1.717.800 inwoners
 • Bestuur: Democratische Republiek
 • Taal: Servisch, een slavische taal
 • Schrift: Cyrillisch en Latijns
 • Religie: Servisch Orthodox, klein gedeelte Rooms-Katholiek en Islam
 • Grensdocument: paspoort geldig tot na verblijf
 • Klimaat: continentaal met warme zomers en koude winters
 • Munteenheid: Dinar onderverdeeld in 100 paras – 1 euro is ca. 90 dinar
 • Banken: open van 08.00 tot 17.00 , geldwisselen, pinnen vrijwel overal mogelijk
 • Stroomeenheid: 220 volt
 • Nationale Feestdagen: 1 en 2 Januari – Nieuwjaar / 7 en 8 Januari – Orthodox Kerstmis / 14 Januari – Orthodox Nieuwjaar / 15 Februari – Constitutiedag / 2 April – start Orthodox Pasen / 1 en 2 Mei – dag van de Arbeid / 9 Mei – Dag van de Overwinning / 28 juni – St. Vitusdag

Hoe duur is Servië?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €169,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €329,60. Voor een gemiddeld gezin moet €676,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €304,20 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €253,50 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Servië is Belgrado. In dit land wonen 10 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Belgrado (BEG) is 1,5 uur. De Servische mensen spreken hier Servisch en Albanees. Het landnummer is +381. De tijdzone is UTC+02 (tijdverschil geen). Men betaald hier met de Servische dinar (RSD). De stroom is 220 Volt. Visum nodig: Nee. Het actuele reisadvies is positief. Qua feestdagen kennen ze hier: 3 juni Dag van de Republiek, 15 februari Nationale Dag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 9 april 2024, 29 juli 2024 en 10 november 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is mei t/m oktober. De gemiddelde temperatuur is 17 graden. De warmste maand is juli met 32 graden. De koudste periode van het jaar is januari met 7 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Europa een zeeklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Senegal, Nederlandse Antillen en Frankrijk.