Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope vakantie Oman

Wil jij graag op vakantie naar Oman? Misschien ben je wel helemaal niet bekend met dit gebied, of denk je; is het wel veilig daar? Het is een land dat volop in ontwikkeling is. Er worden dagelijks kilometers nieuwe wegen aangelegd, hotels gebouwd en restaurants geopend. Ook het onderwijs en de gezondheidszorg worden jaarlijks flink verbeterd. De modernisering kent ook zijn weerga in het toerisme. De ontwikkelingen voor het toerisme zijn op dit moment in volle gang. Er worden volop hotels gebouwd en toeristische activiteiten ontwikkeld. Vooral voor een actieve vakantie is Oman het land bij uitstek. Je kunt hier zeilen, bergbeklimmen, kameelrijden, golfen en heerlijk zwemmen. Ook worden er tochten georganiseerd door het gevarieerde landschap van Oman met zijn gebergtes en vlakten. Kortom, wil je niet stil zitten tijdens je vakantie? Dan is is dit land in het Middel-Oosten zeker wat voor jou!

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Populaire hotels in Oman in juli 2024

Al Nahda Resort & Spa

Al Nahda Resort & Spa

Al Nahda Resort & Spa vergelijken Al Nahda Resort Spa is een 5-sterren hotel in het welbekende Barka (omgeving Al ...
Al Bustan Palace

Al Bustan Palace

Al Bustan Palace vergelijken Al Bustan Palace A Ritz Carlton Hotel is een bekend 5-sterren accommodatie in het populaire Muscat ...
Al Jissah Resort & Spa

Al Jissah Resort & Spa

Al Jissah Resort & Spa vergelijken Shangri Las Barr Al Jissah Resort Spa betreft een 5-sterren vakantieverblijf midden in Muscat ...

Informatie over Oman
De officiele taal van dit gebied is Arabisch. De Hoofdstad is de plaatst Musqat. Dit ligt in het noord-oosten van het land. Het land wordt bestuurd als een Sultanaat. Rond de 80% van de inwoners is Moslim. 15% hindoeïstisch en 5% christen. De nationale feestdag wordt gehouden op 18 november. Het is overal dan erg druk. Er wordt betaald met de munt OMR (Omaanse rial). Oman is een echt breed uitgestrekt land met veel woestijngebied. Vooral de kuststrook is mooi om te bekijken. Hier vind je dan ook de grootste hotels en resorts. Het grootste vliegveld van Oman is te vinden in Musqat.

Veiligheid
Op dit moment is het in Oman erg veilig. Het land staat zelfs in de top 5 van meest veilige landen voor toeristen. Waarom? De rechtstaat is behoorlijk streng. Op de meest kleine vergrijpen staan grote straffen. Inwoners van Oman worden doorgaans omschreven als erg betrouwbaar. Uiteraard moet je als toerist wel goed opletten op je spullen. Vooral in de buitengebieden en woestijn.

Bezienswaardigheden
Er zijn veel mooie dingen te zien in Oman. Zo zijn er bijvoorbeeld veel grotten aanwezig in de bergen (grote grot-kamer Majlis al Jinn). Daarnaast is het rijden op kamelen (met safari) een veel geboekte excursie. Of wat te denken van de verzonken stad Ubar, de stad Ibra of de unieke Aflaj-irrigatiesystemen. Verder is er ook veel cultuur en geschiedenis te bekijken in bijvoorbeeld Bat, Al-Khutm, Al-Ayn, Ras Al-Hadd en Samad Al-Shan. In de hoofdstad kan men een kijkje nemen in het Muscat Gate Museum. Houdt je van wandelen? Ga dan naar de Wadi Shab.


Hoe duur is Oman?
Afhankelijk van jouw voorkeuren kost een budget vakantie gemiddeld €726,00 p.p. Voor twee personen is dit zo’n €1.415,70. Voor een gemiddeld gezin moet €2.904,00 worden betaald (voor 4 personen). Een luxe resort kost zo’n €1.306,80 p.p. De beste keuze vakantie hebben we geschat op €1.089,00 per persoon. Je kunt hier terecht in de volgende regio’s:

De hoofdstad van Oman is Muscat. In dit land wonen 3 miljoen inwoners. De reistijd naar vliegvelden als Muscat (MCT) is 9,5 uur. De Omaanse mensen spreken hier Arabisch. Het landnummer is +968. De tijdzone is UTC+04 (tijdverschil 2 uur later). Men betaald hier met de Omaanse rial (OMR). De stroom is 240 Volt. Visum nodig: Ja. Het actuele reisadvies is positief, maar wees waakzaam. Qua feestdagen kennen ze hier: 18 november nationale dag. Populaire vertrekdata zijn o.a. 3 april 2024, 23 juli 2024 en 4 november 2024.

De beste periode om hierheen te reizen is november t/m maart. De gemiddelde temperatuur is 32 graden. De warmste maand is mei met 40 graden. De koudste periode van het jaar is januari met 26 graden. Samengevat heeft dit land gelegen in Azië een woestijnklimaat. Alternatieve vakantiebestemmingen: Oekraïne, Marokko en Cyprus.