Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

De mooiste wandelvakanties vergelijken

Een prachtige wandelvakantie maken dichtbij huis of een verre bestemming? Vakanty.nl toont en vergelijkt een groot aanbod van wandelvakanties van alle verschillende bekende reisorganisaties. Wij zijn de vergelijkingssite waar je de verschillende aanbieders van wandelreizen in Europa met elkaar kan vergelijken op diverse wandelcriteria criteria. Of je nu zoekt naar een individuele wandeltocht, groepswandelreis, een single-wandelvakantie of een reis gericht op jongeren, op deze website vind je jou wandelavontuur.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Waarom een wandelvakantie?

Wij doen ons best om zoveel mogelijk wandelvakanties binnen en buiten Europa te tonen.. Zo kun je meer genieten van het echte avontuur dat je te wachten staat en dat zo kenmerkend is van actieve wandelvakanties. Dit in plaats van bezig te zijn met het regelen van overnachtingen en de reis er naar toe. Alles wat je hoeft te doen is: een reis uitzoeken op Vakanty.nl, boeken, voorpret beleven en natuurlijk genieten van het hoogtepunt: het wandelen zelf is. Want wandelen is een actieve bezigheid die je in contact brengt met landschappen en mensen die je tot nu toe nog niet kende. Door te wandelen ga je zonder vooropgezet plan je dagelijkse bezigheden vanzelf relativeren. Het Verenigd Koninkrijk, Ierland en IJsland zijn voorbeelden van landen waar je prachtig kunt wandelen.  

Vergelijken van wandelvakanties
De diverse aanbieders van wandelvakanties verschillen sterk van karakter. We vinden het lastig om te zeggen waarin, omdat dit iets is dat je vooral zelf moet bepalen. De keuze van de juiste wandelvakantie ligt helemaal bij jou! Wij proberen hierbij te helpen door de verschillen en overeenkomsten zo objectief mogelijk naast elkaar te zetten, zodat jij in alle rust je eigen beeld kan vormen.

Waarom is wandelen zo populair?

Wandelen, en speciale wandelvakanties zijn zeer populair. Dat komt doordat het een heel gezonde en avontuurlijke manier van vakantie is. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van dit type vakantie opgesomd:

  • Het houdt je hart- en bloedvaten gezond
  • Helpt bij afvallen en zorgt voor een gezond gewicht
  • Sterkere botten
  • Het geeft energie en maakt je vrolijk
  • Minder stress en een verbeterd immuunsysteem
  • Een vrije manier van vakantie beleven
  • Je komt op de mooiste plekjes waar je met fiets of auto niet komt