Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Wat is er te doen in Playa del Carmen

Playa del Carmen is een populaire toeristische trekpleister en is gelegen op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Het voormalige vissersdorp ligt circa 50 kilometer ten zuiden van de nog grotere plaats Cancún. Tienduizenden Nederlanders reizen jaarlijks naar Playa del Carmen om daar te genieten van prachtige stranden, luxe hotels en tal van mooie bezienswaardigheden die hier en in de omgeving te vinden zijn. Deze badplaats behoort dan ook met stip tot één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Mexico. Populaire hotels zijn o.a. Azul Beach The Fives en Sunrise 42 Suites Hotel.

Oud & nieuw met elkaar verbonden
Het van oorsprong traditionele vissersdorp Playa del Carmen heeft een enorme ontwikkeling meegemaakt door de jaren heen. Het rustige dorp met de prachtige, ongestoorde zandstranden is op een gelijkmatige en stabiele manier tot een fraai en toeristisch vakantieparadijs uitgegroeid, compleet met luxe hotels en trendy bars en restaurants. Echter, de sfeer, ofwel de charme van het dorp is voor een groot gedeelte intact gebleven. Er is weinig hoogbouw en ook de omgeving biedt nog steeds die authentieke uitstraling. Deze combinatie van oud en nieuw zorgt ervoor dat veel toeristen, waaronder duizenden Nederlanders, Playa del Carmen als vakantiebestemming boven Cancún verkiezen.

Reizen naar Playa del Carmen
Playa del Carmen, voorheen Xaman-Ha, is op circa een half uur van de luchthaven van Cancún gelegen. Reizen naar Playa de Carmen zullen in de meeste gevallen via de lucht verlopen, tenzij je aan boord van een cruiseschip verblijft. Je kunt vanuit Nederland, bijvoorbeeld met Arke Fly, rechtstreeks naar de internationale luchthaven van Cancún vliegen. De vlucht duurt ongeveer 10 tot 11 uur. Het is ook mogelijk om via een overstap of tussenlanding te vliegen naar Mexico. Met een transferbus bereik je vanaf de luchthaven in Cancún binnen 40 tot 45 minuten het geliefde Playa del Carmen. Je welverdiende vakantie kan beginnen!

Bezienswaardigheden in Playa del Carmen

Voor wie binnenkort op vakantie gaat naar Playa del Carmen of overweegt deze populaire Mexicaanse badplaats te bezoeken, volgen hier nog een paar tips en hotspots om je extra enthousiast te maken:

  • De schitterende tropische stranden vormen zonder enige twijfel de grootste attractie van Playa del Carmen. Maar wie echt nog wil genieten van een stukje ongerepte natuur zonder massa’s toeristen kan het beste een wandeling maken over de stranden aan de noordzijde van Playa. Voor een strand dat vol staat met palmen moet je naar Playacar.
  • Typische Mexicaanse gerechten kun je voordelig eten in één van de restaurantjes die zijn gelegen in de buurt van hotel EI Tukan, aan de noordkant van 5th Avenue.
  • Wie eens een sprookjesachtige ervaring tijdens het eten wil beleven, bezoekt Alux Cave, een restaurant en bar net buiten het centrum. Het restaurant is gelegen in een prachtige druipstenengrot. Je kunt bij aankomst vragen om een rondleiding.
  • Zwemmen met dolfijnen, echt een superleuke ervaring. Vergeet je onderwatercamera niet!
  • Een bezoekje aan de drie grotten van Chaak Tun mag ook zeker niet ontbreken tijdens je verblijf in Playa del Carmen.
  • Coco Bongo. Deze all-inclusive discotheek waar op één avond een groot aantal gevarieerde shows wordt gegeven, neemt binnen het bruisende uitgaansleven een zeer speciale plaats in.
  • Snorkelen. Playa del Carmen is een fantastische snorkelbestemming. Tussen Playa en Puorto Aventuras vind je de meest mooie plek om te snorkelen. Je moet dus wel met een boot de zee op om er te komen, maar je zult zeker niet teleurgesteld worden, want hier kun je onder water oog in oog komen te staan met heuse zeeschildpadden.
  • Ga eens een keertje vroeg uit de veren tijdens je vakantie in Playa del Carmen en geniet boven zee van een prachtige zonsopkomst. Populaire spots waar je de zon kunt zien rijzen zijn de pier waar de veerboot naar Cozumel aan/afmeert en de pier bij Gran Porto Real.

Het bruisende nachtleven

Playa del Carmen kent een bruisend nachtleven. De uitgaansgelegenheden concentreren zich veelal rondom de lange straat 5th Avenue, maar ook op het strand vind je tal van horecavoorzieningen. Op de boulevard met zijn vele souvenirkramen, winkeltjes en terrassen, soms met Caribische livemuziek kun je ‘s avonds heerlijk slenteren. Aansluitend kun je het levendige uitgaansleven induiken, waar je je tot in de vroege uurtjes prima kunt vermaken. Om je alvast in de stemming te brengen, zetten we een aantal clubs en uitgaansgelegenheden op rij, die je zeker niet mag missen.

Blue Parrot Beach Club
Blue Parrot Beach Club is de grootste club van Playa del Carmen. Deze openluchtdisco is gelegen aan het strand en kent een ultieme relaxsfeer. Er is een danspodium op het strand, een BBQ, schommels aan de bar en rond middernacht is er geregeld een spectaculaire vuurshow te zien.

Salsa Club Mambo
Als je van Caribische, salsa muziek in een tropische vakantiebestemming houdt, is Salsa Club Mambo de plek waar je moet zijn. Iedere avond is er op een groot podium live muziek en je kunt zelfs gratis salsales krijgen.

Coco Bongo
Coco Bongo is de grootste discotheek in Cancún. Hier worden disco, circus en theater tot een spectaculaire show gemixt. De entree is dan wel vrij prijzig, circa 60 USD, maar je komt hier werkelijk waar ogen en oren tekort. Acrobaten die naar beneden komen vanuit het plafond, Elvis die komt optreden, Batman die vliegt door de club en Madonna die een bliksembezoek brengt, het gebeurt hier allemaal. Daarnaast draaien ze populaire muziek zoals dance, Hip Hop, trance, 90′s en Rave.

Playa 69
Voorts is Playa 69 de enige gay bar en vind je bij dancing Deseo een schitterend dakterras. Ook de populaire Pink Elephant, La Santanera en de Dubai Night Club bieden alle ingrediënten om helemaal uit je dak te gaan. Qua uitgaansleven doet Playa del Carmen vrijwel niet onder van Cancún.