Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Beste reisperiode voor jouw vakantie naar ibiza

Het is zover. Je gaat naar Ibiza. Je bent druk bezig met de voorbereidingen. Eén daarvan is het boeken van het ticket naar Ibiza. Dit schitterende eiland is onderdeel van de eilandengroep de Balearen. Daarna kan de pret pas echt beginnen. De zin is er al, en nu mag je je ook echt lekker maken met alles rondom Ibiza. Lees verder en bereid je alvast voor op een prachtige vakantie! In deze blog lees je meer informatie over het eiland, wat je er kunt doen, en wat nu de beste periode is om te gaan.

Allereerst is het van belang dat je de reis in orde maakt. Wil je enkel een ticket naar Ibiza? Of wil je een verzorgde reis met hotel en alles erop en eraan? Het is allebei mogelijk, maar maak er wel een keuze in. Kies je voor een losse vlucht, vergelijk dan de verschillende vliegtickets naar Ibiza en kies op deze manier het juiste aanbod. Voor een verzorgde reis moet je misschien wat verder zoeken. Voordeel hiervan is dat je niet zelf op zoek hoeft naar een accommodatie. Wel kan het boeken van een los ticket je de vrijheid bieden van het rondtrekken door het gebied. Leuk, spannend en vooral vrij!

Waarom naar Ibiza?
Voor de jongeren is het het party-eiland to be. Elke avond staat de strip op z’n kop. Dansen, sjansen en feest vieren tot in de vroege uurtjes, dat kan enkel op Ibiza. De grootste dj’s draaien in de clubs en ook aan strandfeesten is er geen gebrek. Wereldwijd wordt Ibiza ook geëerd om haar bijzonder gevarieerde uitgaansleven. Een paar clubs die je zeker moet bezoeken zijn: Space, Amnesia, Eden, DC-10, Privilege, Ushuaïa Beach Club en natuurlijk het wereldberoemde Pacha! Vooral die laatste mag je niet vergeten tijdens een verblijf in Ibiza.

Maar dat is niet het enige waarom Ibiza vakantiebestemming nummer 1 is. Wat dacht je van een bezoek aan de schitterende baaien en het bijzonder mooie binnenland? Of een bezoekje aan een van de spa’s of wellnesscentra waar je van top tot teen tot rust komt? Zeker na een avond goed stappen, kan je lichaam deze totale ontspanning enorm goed gebruiken.

Ontdek de prachtige stranden
En ook aan stranden geen gebrek. Ibiza heeft er genoeg, en ze hebben allemaal hun eigen charme. Door eens naar een strand te gaan dat wat verder van je accommodatie ligt, zie je ook nog eens wat van de natuur. Win-win zeggen wij! Ibiza in het kort? Overdag genieten van de buitenlucht en ontspannen op het strand en ’s avonds helemaal los gaan en dansen totdat de zon opkomt. Ibiza moet je minimaal één keer in je leven bezocht hebben. Meer informatie vind je ook onze blog met tips voor je vakantie naar Ibiza.

Beste reisperiode Ibiza 2021

Wie op vakantie gaat naar Ibiza kan dit om verschillende redenen doen. Eigenlijk is het het hele jaar door goed vertoeven op dit Spaanse eiland. Hieronder vind je de beste reistijd voor verschillende doelgroepen.

  • Natuurlijk is er het meest op Ibiza te beleven tijdens het hoogseizoen. Nadeel: het is enorm druk. Voordeel: het uitgaansleven draait op volle toeren, het is lekker druk op de stranden, de terrasjes zijn gezellig vol en het zonnetje laat zich van haar beste kant zien. Maar het betekent ook dat de prijzen hoger liggen en het is drukker op alle plekken waar je komt.
  • Als je jonge kinderen hebt die nog niet leerplichtig zijn, kun je ervoor kiezen om in september te gaan. De prijzen liggen dan wat lager. Het weer is nog steeds prima en het zeewater is lekker op temperatuur.
  • Wanneer je puur voor de cultuur en bezienswaardigheden naar Ibiza gaat, kun je in april, mei, september of oktober gaan. De temperatuur is aangenaam, het is er niet te druk en de prijzen zijn goed te betalen. In de wintermaanden is er op Ibiza niet veel te beleven. Ideaal als je echt op zoek bent naar rust, maar hou er rekening mee dat het uitgaansleven op z’n gat ligt, er weinig mensen zijn en het weer nat kan zijn.

Van en naar het vliegveld
Nu ben je alvast lekker gemaakt. Je weet wat je kunt verwachten van en op Ibiza en je kunt al bijna beginnen met pakken. Het vliegticket naar Ibiza ligt al klaar en je kunt niet wachten om straks in Spanje naar buiten te wandelen. Maar hoe kom je nou het beste in Ibiza?

Eigenlijk ben je er zo. Het internationale vliegveld ligt namelijk maar 9 kilometer van Ibiza vandaan. Elke 20 minuten vertrekt er een bus richting de stad vanaf het vliegveld. Die busrit duurt een minuutje of 25. Je kunt natuurlijk ook de taxi nemen. Dat is wat duurder. Je reist dan wel iets luxer, maar de reistijd blijft hetzelfde.