Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor een vakantie naar Rhodos

Een vakantie Rhodos staat garant voor onvergetelijke ervaringen. Het weer is natuurlijk zeer aangenaam, maar ook de natuur en de roemruchte geschiedenis dragen bij aan de beleving van dit prachtige eiland. Rhodos is met een oppervlakte van 1.398 vierkante kilometer het grootste eiland van de Dodecanese en het op drie na grootste eiland van Griekenland. Het eiland bevindt zich in het zuidoosten van de Egeïsche zee en is daarmee tevens een van de meest oostelijke eilanden van Griekenland. Op het eiland zijn bergen te vinden die voor het grootste deel bebost zijn met daartussen vlaktes vol met olijfbomen. Het hoogste punt van het eiland is de berg Attavyros dat op 1215 meter boven zeeniveau ligt.

Waarom reizen naar Rhodos?

Door de ligging van het eiland is Rhodos één van de meest zonzekere bestemmingen van Griekenland. Rondom het eiland zijn overal zowel kiezel- als zandstranden te vinden die goed bereikbaar zijn. Rhodos-stad wordt vaak gezien als een van de mooiste steden van Griekenland door de prachtige middeleeuwse binnenstad, de Mandraki haven en het gezellige uitgaansleven. Verder zijn de wegen op het eiland over het algemeen erg goed waardoor je met een scooter of huurauto het eiland eenvoudig zelf kunt verkennen.

Populaire steden in de regio
De populairste steden van het eiland zijn Rhodos-stad, Trianda, Ixia, Faliraki, Kiotari, Kolymbia en Lindos. Rhodos-stad ligt in het uiterste noorden van het eiland en is de grootste en tevens populairste stad van het eiland. De stad heeft een indrukwekkende vesting, twee leuke havens en een heerlijk zandstrand. De stad bestaat uit een oud deel dat binnen de stadmuren erg gezellig is met kleine winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. Het nieuw deel van Rhodos-stad bestaat voornamelijk uit moderne winkels.

  • Trianda en Ixia liggen aan de noordkust van Rhodos, circa 8 kilometer ten wensten van Rhodos-stad. De dorpjes bestaan vooral uit hotels, appartementen en horecagelegenheden. De hotels en appartementen in deze regio zijn over het algemeen relatief luxe. Voor circa 10 euro bent u in 10 minuten met de taxi vanaf Ixia in Rhodos-stad.
  • Faliraki ligt aan de oostkust van Rhodos op circa 12 kilometer van Rhodos-stad. De stad is ontstaan vanwege de grote hoeveelheid toeristen dus ook deze plaats bestaat voornamelijk uit toeristische accommodaties, bars en nachtclubs. Verder heeft Faliraki een prachtig strand.
  • Lindos ligt aan de oostkust van het eiland, circa 50 kilometer ten zuiden van Rhodos-stad. De plaats heeft zeer kenmerkende kubusvormige huisjes, een mooi strand en een eigen Akropolis. Lindos ligt aan de oostkust van Rhodos waardoor het er vaak relatief warm is, de temperatuur kan in de zomer oplopen tot boven de 40 graden.
  • Kolymbia ligt aan de noordkust van Rhodos op circa 21 kilometer van Rhodos-stad. Kolymbia is net als Faliraki ontstaan door het massatoerisme. In deze regio liggen relatief veel all inclusive hotels dus de authentieke Griekse sfeer is hier ver te zoeken. Indien je gewoon lekker wilt genieten van zon, zee en strand is dit echter een prima bestemming.

7 Tips & Bezienswaardigheden Rhodos

Terwijl de meeste toeristen die hun vakantie boeken naar Rhodos-stad, en komen om te zonnen op de stranden en te genieten van het uitgaansleven, moet u als bezoeker zeker eens proberen om een beetje tijd vrij te maken in uw vakantie om Rhodosstad te ontdekken. Rhodos-Stad een eeuwenoude en vooral sfeervolle hoofdstad van het eiland en is werkelijk een prachtige vakantiebestemming.

  1. Oudheid: Zo zijn er tal van oude ruïnes, en een middeleeuwse kasteel te vinden, hier kunt u een indruk krijgen van de roemrijke geschiedenis van Rhodos-Stad. Verder vindt u in Rhodos-Stad een oude vestingmuur waar u kunt zien hoe de eilanders zich in vroegere tijden hebben verdedigd tegen indringers en overheersers.
  2. Haven van Rhodos-Stad: Aan de oostkant van Rhodos-Stad ligt de de Mandraki jachthaven. Hier liggen prachtige luxe jachten en een wandeling langs de kade is zeker de moeite waard, ook worden er diverse boottochten georganiseerd vanuit de Mandraki jachthaven.
  3. Stranden, shoppen en uitgaan: Aan beide zijden van Rhodos-stad bevinden zich mooie stranden van zand/fijngrind met vele watersport mogelijkheden o.a windsurfen, zeilen, jetskiën, bananariding en parasailing. Elke dag in het hoogseizoen zijn zowel in het oude gedeelte van Rhodos-Stad alsook in het nieuwere uitgaan centrum vele winkels, bars en restaurants, discotheken en prima restaurants te vinden waar u haast 24 uur per dag kunt eten of drinken.
  4. Oude opgravingen: Tijdens uw vakantie in Rhodos stad waant u zich even in de tijd van de oude Grieken. U kunt hier namelijk de overblijfselen bezichtigen van een klein amfitheater, een oude akropolis en de tempel van Pythion Apollo. Vanaf deze tempel heeft u een prachtig uitzicht over de stad.
  5. Tempel van Aphrodite: In het hart van de oude stad staan de ruïnes van de tempel van Aphrodite. Deze kunt u tijdens uw vakantie in Rhodos stad bekijken.
  6. Lindos: ten zuidoosten van de stad ligt het dorpje Lindos. Hier ligt ook de oude stad Lindos. Boven deze oude stad ligt de Acropolis met haar tempel van Athena Lindia en de kerk van Panaghia uit de veertiende eeuw. Onder deze oude stad, ligt het dorp. Hier treft u allemaal sierlijke witte huizen.
  7. Populaire badplaatsen: Afandou, Faliraki, Haraki, Ialyssos, Ixia, Kalathos, Kallithea,Kiotari, Kolymbia, Koskinou, Kremasti, Lardos, Lindos, Pastida, Pefkos, Rhodos-Stad, Stegna, Tholos, Trianda en Vlicha.

Geschikt voor jongeren & gezinnen met kinderen

Terwijl de levendige (jongeren) badplaatsen zoals Faliraki vaak de krantenkoppen halen door (vakantie uitwassen). Zijn er naast deze jongeren vakantiebestemmingen tal van relatief rustige (kleinere) badplaatsen op het eiland te vinden, uitermate geschikt voor een heerlijke familie- vakantie. Vooral aan de oostkust van het eiland liggen badplaatsen voor jong en oud. Ondanks de populariteit van Rhodos onder vele honderdduizenden vakantiegangers elk vakantie – seizoen, is het nog steeds mogelijk om uitgestrekte stranden en kleine baaien vrij van grote drukte en toeristen te vinden. De relatief stillere Rhodos stranden zijn te vinden aan de minder ontwikkelde zuidkust van het eiland. Wandelaars op vakantie in Rhodos zullen zeker de beboste bergen in het binnenland willen ontdekken. Tevens moet u tijdens een vakantie Lindos bezoeken, mooiste dorp van Rhodos.