Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor je vakantie naar Kusadasi

Kusadasi is een mooi gelegen plaats met een prachtig uitzicht over een van de mooiste baaien van de Egeische Zee. In de direkte omgeving vindt u vele zandstranden, waarvan “Ladies Beach” en “Long Beach” (18 km) wel de bekendste zijn. Bij de jachthaven, in de bazaarwijk met z’n smalle straatjes en bij de vele restaurantjes rond de haven heerst een gezellige drukte. Bovendien heeft Kusadasi talloze uitgaansmogelijkheden. In het gezellige winkelcentrum vindt u vele restaurantjes, terrassen, cafés, bars en discotheken. Verder zijn er schitterende souvenirs te koop in de overdekte bazaar. Hier bieden talloze winkeltjes u een ruime keuze aan sieraden, tapijten, kleding en kleine souvenirs. Kusadasi ligt ten opzichte van de bezienswaardigheden goed centraal. Dichtbij Kusadasi ligt Ephesus, met haar wereldberoemde opgravingen. De bezienswaardigheden zijn met het openbaar vervoer zeer goed te bereiken. Vanaf Kusadasi kunt u per boot een bezoek brengen aan het bekende Griekse eiland Samos.

Omgeving van Kusadasi

Naast de vele mogelijkheden in Kusadasi zelf is er ook in de omgeving genoeg te zien. Zo is er vlak bij Kusadasi een nationaal park met kilometers lange stranden met vele baaien waar u ongestoord van de natuur kunt genieten. Op 40 minuten rijden ligt het vliegveld van Izmir een grote stad in Turkije. Vanuit Kusadasi zijn er ook interessante excursies mogelijk zoals naar Pammukkale een van de grootste toeristische trekpleisters van Turkije. Dit natuurwonder wordt ieder jaar door vele toeristen bezocht. Tussen Kusadasi en Söke kunt u in diverse outlet winkels voordelig shoppen. Van kleding tot meubels en van schoenen tot elektrische apparatuur.

Gezondheidszorg
De geneeskundige zorg in Turkije ligt op een hoog niveau. Wanneer u hulp van een arts of specialist nodig heeft, kunt u kiezen uit meerder goede ziekenhuizen. De medische staf spreekt over het algemeen uitstekend Engels en/of Duits. Ook kunt u met Nederlandstalige begeleiding het ziekenhuis bezoeken. Wachttijden kent men niet en de kosten worden meestal door uw ziektekostenverzekeraar vergoed (Özel Ziekenhuis). Ook kiest een behoorlijk aantal mensen ervoor om bijvoorbeeld een gebitsbehandeling in Turkije te laten uitvoeren omdat de kosten daar een fractie bedragen van de prijs die in Nederland betaald moet worden.

Stranden

Ladies Beach is een mooi zandstrand dichtbij het centrum van Kusadasi. Er zijn vele hotels, appartementen en restaurants. Het is 1500-2000 meter lopen naar het centrum. Het Kuster strand ligt tussen Hotel Kuster Holiday Village en het Tusan hotel. Het is ongeveer 700 meter lang. Het gedeelte bij Kuster Village is het populairst. Er is een paviljoen waar watersport beoefend kan worden, een strandbar met gratis drinken voor hotelgasten, gratis ligbedden en (radio)muziek. Het strand is er smal maar is kunstmatig verbreed. In de zee kan prima gezwommen worden. Het loopt langzaam af en er zijn vaak flinke golven. Verderop wordt het strand breder; er kan met de auto het strand opgereden worden. Het strand is richting Tusan Hotel een stuk rustiger maar door grote stukken steen in de zee is het wel gevaarlijk om te zwemmen. Aan de boulevard van Kusadasi bij de jachthaven is ook een klein zandstrandje. Er staan ligbedden en parasols en het loopt langzaam af. Het strand kijkt uit op de cruiseboten die dichtbij voor anker liggen. Naar het centrum is ongeveer 1000 meter lopen.

Jachthaven

De jachthaven is gelegen aan de boulevard en heeft een open verbinding met zee. Capaciteit is 200 boten. Tegenover de ingang ligt de cruisehaven waar ook het centrum van Kusadasi begint. Eigenaar van de jachthaven is Setur Marinas die ook zes andere marina’s beheert in Turkije onder wie in Antalya, Marmaris en Fenerbahce. In 2010 waren meer dan 30 jachthavens in Turkije. Aan de achterkant van de jachthaven in Kusadasi is gelegen het luxe hotel Charisma. Voor de jachthaven ligt een strandje en een modern laagbouw winkelcentrum. Hotels tegenover de haven zijn Grand Hotel Kurdoglu en Akman Apart Hotel.

Hotels

Een aantal grote 5 sterren strand resorts zijn gevestigd in het noorden van Kusadasi. Kuster Holiday Village heeft een redelijk lang zandstrand (700 meter) en ligt ongeveer 5km van het centrum. Iets verderop liggen Pine Bay Resort (7km), Hotel Ephesus Princess (9km), Sürmeli Ephesus Hotel (9km) en Richmond Ephesus Resort (10km). Zoals de namen al suggereren: de hotels liggen niet ver van de oude stad Efeze. Pine Bay Resort heeft maar liefst 644 kamers en zijn eigen waterpark en jachthaven. De strand resorts hebben over het algemeen een prive-strand en een grote tuin met zwembaden. Vervoer naar de stad is met de taxi en dolmus busjes. Een populair hotel midden in het stadscentrum van Kusadasi is Villa Konak Hotel. Vakantiegangers die een goed strand willen hebben dichtbij het centrum kunnen het best een hotel boeken bij Ladies Beach dat ongeveer 2km van het centrum ligt. Er zijn verschillende hotels met goede reviews op dit strand: Ladies Beach hotels. Dichterbij het centrum is het kleine zandstrandje aan de boulevard bij de jachthaven. Hotel Sozer ligt aan de overkant van dit strandje. Beneden Kusadasi liggen verschillende stranden met een totale lengte van 15km. De stranden hebben fantasievolle namen zoals Long Beach, Diamond Beach, Silver Beach, Love Beach, Paradise Beach en Kalamaki. Een bekende naam aan Long Beach is Fantasia Deluxe Hotel (6km van centrum). Dichtbij het hotel (op 1000 meter) ligt het aquapark Aqua Center.

Dolmus

Een dolmus is een minibusje dat een vaste route rijdt. Het busje stopt als men zijn hand omhoog houdt. De prijs per persoon is €1,50 of 3 Lira’s (een Lira is ongeveer 0.33 Euro) als men bij Kustur instapt. Passagiers van Pine Bay Resort of Hotel Ephesus Princess of verder gelegen hotels betalen misschien iets meer. De chauffeur heeft wisselgeld in Euro’s (soms ook dollars). Tegenover de ingang van Hotels zijn vaak bushaltes met zitjes. De dolmus busjes komen zeer regelmatig langs; ook ‘s nachts. Dolmus busje nummer 1 rijdt naar het stadscentrum van Kusadasi. Het busje rijdt eerst langs de zee en gaat op een gegeven moment naar boven de heuvel op om vervolgens weer naar beneden te gaan. Men is dan op de boulevard in de buurt van de cruiseboten. Voor het stadscentrum dient men te blijven zitten; de dolmus gaat weer naar boven de heuvel op om vervolgens bij de winkelstraten te stoppen.