Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor je vakantie naar Bodrum

Bent u op zoek naar een voordelige vliegvakantie naar Bodrum? In deze mooie badplaats kunt tot rust komen op één van de prachtige zandstranden, opgaan in het bruisende nachtleven, of wandelen door de schilderachtige steegjes. Hier vindt u een overzicht van de beste aanbiedingen voor een vakantie in Bodrum. Een vliegvakantie naar Bodrum betekent dat u zich geen moment hoeft te vervelen. Bodrum is een gezellige toeristenstad in Turkije, met een levendig uitgaanscentrum. Wilt u de stad even uit, dan biedt de omgeving u genoeg mooie badplaatsen waar u geniet van het azuurblauwe water. Heerlijke dagjes naar het strand, uit eten, winkelen in het gezellige centrum, boottochtjes naar het nabijgelegen eiland Kos. Kortom, vervelen is geen optie. Een vliegvakantie boeken doet u snel en voordelig via Vakanty.nl. Hier vindt u namelijk vakantie aanbiedingen van diverse maatschappijen. U vindt gegarandeerd de goedkoopste vliegvakantie naar Bodrum.

Tips voor de omgeving van Bodrum

  1. Bodrum is een gezellige plaats aan de Egeïsche zee in Turkije. De Turkse havenstad Bodrum staat bekend om haar witgewassen huizen, de mooie jachthaven en het kasteel van st. John, dat als bewaker boven de stad uittorent. Met kleine Turkse winkelstraatjes vol goud, tapijten en souvenirs en veel restaurants en bars is het een gezellig toeristisch vertoeven in Bodrum Turkije.
  2. Op de dinsdagmarkt in Milas zijn o.a lokaal gemaakte tapijten en andere traditionele goederen, zoals fijn kantwerk werk en leder te koop. Er zijn vele kleine cafés, en restaurants die lokale gerechten serveren tegen lage prijzen. Het stadje Milas is verder bekend om de tapijten en talrijke ruïnes en overblijfselen van vergane beschavingen.
  3. Turgutreis heeft een klein centrum met terrassen en gezellige winkelstraatjes. Turgutreis heeft een leuk haventje, een moskee en op zaterdag een grote markt.
  4. Torba is een klein plaatsje 5 km ten noorden van Bodrum, gelegen aan een groenrijke baai. Het is een klein, rustig plaatsje met diverse kiezelstrandjes en een klein authentiek haventje. Het stond bekend als een vissersdorpje, maar nu staan er een aantal vakantiecomplexen.
  5. Bogazici is een leuk vissersplaatsje, aan de oevers van de Mandayla Baai en aan de golf van Güllük, waar de originele stenen huizen langs de weg het traditionele dorpsleven laten zien. Authentieke restaurantjes vlak aan zee bereiden vers gevangen vis en lokale specialiteiten.
  6. Gümbet is een drukke badplaats op ongeveer 3 kilometer afstand van Bodrum. Gümbet heeft een strand dat bestaat uit zand en fijn grind, en een centrum vol winkels en uitgaansgelegenheden. Rond de smalle hoofdstraat (genaamd Bar Street) zijn meerdere Engelse, Duitse en Nederlandse kroegen en discotheken te vinden.
  7. Bitez is een typisch Turks dorpje met een klein centrum met gezellige restaurantjes en barretjes. Het strand loopt langzaam af in zee en is erg in trek bij families en windsurfers. Bitez heeft een kleine, gezellige promenade.

Akyarlar

De baai van Akyarlar ligt 22 kilometer van het centrum van Bodrum. De baai strekt uit tussen Akyarlar en het Koca punt, anderhalve kilometer naar het oosten. Akyarlar is het oostelijke eind van het schiereiland, waar plakken witte rotsen ravijnen vormen. Dit punt ligt het dichtst bij het Griekse eiland Kos. Het stadje ligt maar 5 kilometer naar Kos.

Akyarlar gelegen aan de oostelijke kant van de kust in de baai, was een dorp van vissers en sponsduikers. Nu is het een populair vakantie resort. Als u bij het water komt liggen de huizen van de vissers rechts en de restaurants in het centrum en aan het strand links, in de vorm van een halve maan. Het is een van de meest populaire windsurf resorts bij experts. De sterke winden die vanaf de heuvels komen, blazen meestal vanaf het land naar de zee. Mensen die het te druk vinden kunnen ervoor kiezen het strand van Kemer te bezoeken. Dit dorp ligt iets verderop. Het plaatsje wordt versierd door de Huseyin vuurtoren, gebouwd door de Fransen in 1931. Het gebied onder de vuurtoren is een zandstrand genaamd Kum Hamami (het zandbad).

Bagla & Kargi

Bagla ligt 14 kilometer van Bodrum en heeft de mooiste baai en het beste strand van het hele schiereiland. De prachtige baai ten westen van Bagla is populair bij de veel toer boten. De kleine inhammen ten oosten van Bagla zijn rustiger. De baaien en het gebied om Balga zijn uiterst geschikt om te kamperen. In het verleden was het in gebruik als mandarijn tuin, waarin een stenen zwembad lag met goed water, omgeven door Cyprus pijnbomen.

Vroeger was Bagla een zomer resort voor de lokale bevolking. Ze kwamen hier met kleine boten om te zwemmen en voor entertainment. Nu liggen er grotere hotels langs de kust. Toch verblijven hier nog voornamelijk Turken, wel is het niet alleen de lokale bevolking meer. De Kargi baai is aan het westelijke eind van de baai en is beschut. Kargi heeft een strand met fijn zand. Het strand, populair om te zwemmen, word ook veel bezocht door toer boten. Speciaal in Kargi is het rijden op een kameel langs het strand.

Karaincir

Het 500 meter lange zand strand van Karaincir is omgeven door twee heuvels en is gesloten voor de noordelijke winden, waardoor het ontwikkeld tot toeristen centrum. Ooit was het bekend door de overvloed aan vijgen. De regio kreeg kleur met de komst van de hotels en resorts. Hoewel gezegd moet worden dat de restaurants die langs het strand opgebloeid zijn ook populair zijn. Allen in competitie met elkaar om de meest lekkere gerechten te serveren. Speciaal Borek is hierom bekend. In de open zee zijn 14 kleinere en grotere eilanden, waarvan Yassiada veel archeologen en duikers trekt, door alle scheepswrakken die er liggen.

Kadikalesi

Kadikalesi, vier kilometers ten noorden van Turgutreis, was een oude Lelegische stad. Nu ontwikkeld het zich tot een groen vakantie resort. De naam Kadikalesi komt van het Hellenistische kasteel op de top van de heuvel. Kadikalesi betekent rechters kasteel. De kerk op de heuvel er tegenover dateert uit het Romeinse tijdperk. De historische fontein onder de bomen word vandaag de dag nog steeds gebruikt.

Golturkbuku

Golturkbuku ligt op de top van Yeni Karyanda. De oude naam is Golkoy. Het is een combinatie van een klein meer, een kleine baai en een plezierig stadje met als uitkomst de nieuwe naam Golturkbuku. De zee in Golturkbuku is ook een meer. Als u door Torba komt en afdaalt naar de zee, komt u links en rechts door manderijnvelden. We praten hier over de geurige Bodrum mandarijnen die een verschillende smaak hebben en naar gin en tonic ruiken als ze nog niet rijp zijn. Golturkbuku is het meest groene gedeelte van het Bodrum schiereiland. Er zijn hier bijna geen resten van oude dorpen. De gumbets, koepelvormige gebouwen tussen de huizen hebben niets te maken met oude steden. Er wordt geclaimd dat de antieke stad Karyanda op het eiland van Salih lag en dat de Yeni Karyanda hier was. Desondanks zijn er geen overblijfselen gevonden om deze claims te staven. Golturkbuku is met een lang strand, kleine hotels, restaurants en bars erg kleurrijk. De nachten zijn vrolijke tijden bij de zee.

Baaien van Tilkicik

De baaien van Tilkicik, Pasa en Agacbasi in deze regio zijn mooi en hebben stranden. Om in de morgen naar de baai van Arka Kudur te lopen en te zwemmen is een prettig alternatief. De baai kan bereikt worden door linksaf te slaan bij de Kudur Moskee en de Fokweg. Voor ochtend wandelingen kunt u ook naar het dorpje Sandima gaan, 2 kilometer van Yalikavak. Het dorp geeft u de indruk dat het verlaten is, met de oude stenen huizen, maar heeft mooie panorama uitzichten.

Guvercinlik

Guvercinlik is het eerste dorp voor Bodrum. Het is ingesloten door de zee als een meer. Guvercinlik word omgeven door kleine hotels, restaurants en huizen. In de zee voor Guvercinlikligt nog het eiland Salih. Guvercinlik is de plaats waar u Bodrum kunt begroeten. De heuvels ten oosten van het brede en hoge Salih eiland zijn bedekt met pijnbomen en lagere gedeeltes met olijfbomen. In de baai, aan de zuidoostkant van het eiland Salih, waar een wit huis staat, is het best vertoeven. De zee is erg helder ondanks de vervuiling die komt van de vis boerderijen die vlakbij liggen. In het zuiden is een ander vakantie gebied dat bestaat uit 7 of 8 villa’s. Ondanks dat er wordt geclaimd dat het eiland Salih de locatie is van het oude Karyanda, is daar geen bewijs voor. De Kayanda bevolking verliet het eiland en begonnen Nieuw Karyanda rond Turkbuku en Golkoy.

Gumbet

Gumbet is een regio met veel hotels. Het ligt 2 kilometer naast het centrum van Bodrum en maar 5 minuten rijden met de Dolmus. De naam Gumbet komt van de vele witte waterbakken in het gebied. Gumbet is snel ontwikkeld omdat het dichtbij het centrum van Bodrum ligt en omdat het strand van Gumbet het dichtst bij Bodrum ligt en erg populair is. Het is een druk strand en het lijkt alsof er elke dag meer bars, restaurants en entertainment plaatsen bij komen. Dit zal doorgaan totdat het de rivaal van Bodrum wordt. In de zomer rijden de minibussen 24 uur per dag.

Stranden van Bodrum
De wateren van Gumbet lopen langzaam af en er is een zandstrand dat dus ideaal is voor families met kinderen. De baai van Gumbet, die ligt tussen de punten Inceburun en Adaburun is geschikt voor veel watersporten. Het meest populaire aqua sport centrum op het schiereiland ligt in Gumbet. Gumbet heeft ideale condities voor windsurfen, parasailing en water skien. Er zijn veel sport voorzieningen langs het water.

Alternatief voor Bodrum?
Door de groei en het stijgende aantal hotels in Gumbet, is de stad een alternatief entertainment centrum voor Bodrum geworden. Met de zonsondergang in Gumbet, de drukke bars, cafes en restaurants is er elke vorm van entertainment en muziek.