Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor je vakantie naar Benidorm

U zou het niet zeggen maar Benidorm heeft meer te bieden dan alleen maar zon, zee en strand. Tijdens een vakantie in Benidorm moet u eens de moeite nemen om het oude centrum van de stad op te zoeken. Hier kunt u naar hartelust wandelen zonder dat u wordt lastig gevallen door allerlei opgeschoten jeugd. Hier kunt u de oude huizen bezichtigen waar vroeger de vissers woonden. Breng ook een bezoek aan de Iglesia de San Jaime, naast de Mirador del Castillo, het beste uitkijkpunt van de stad. Vanaf dit uitkijkpunt heeft u een schitterend uitzicht over de stranden van Levante en Poniente. Als u op zoek bent naar natuurschoon, moet u zeker een bezoek brengen aan de watervallen van Algar. Deze worden op een natuurlijke wijze gevoed door enkele grote waterbronnen en enkele kleine rivieren die ontspringen in de bergen. U kunt hier met een gerust hart een dagje met de kinderen doorbrengen. Niet vergeten om zwemkleding mee te nemen en geld, want u moet wel entree betalen. Benidorm is centraal gelegen aan de Costa Blanca en in de omgeving liggen talloze interessante steden zoals Alicante, Orihuela en Calpe. Met de auto of de bus zijn deze steden goed bereikbaar en uitstekend geschikt voor een leuk cultureel dagje uit!

Meer informatie over Benidorm

Benidorm trekt al vele jaren veel Nederlanders aan. Ze vieren hier hun vakantie of komen om te overwinteren. Het is dan ook niet vreemd dat er in Benidorm een groot aantal Nederlandse kroegen en restaurants zijn om hun landgenoten te voorzien van echte Hollandse gerechten zoals erwtensoep en kroketten. De oudste Nederlandse kroeg van Benidorm is café De Kroon. Hier kunt u niet alleen een lekker biertje van de tap drinken maar genieten van een sappige biefstuk die natuurlijk wordt geserveerd met echte Nederlandse groente zoals bloemkool. Jongeren denken soms dat Benidorm een bestemming is voor ouderen, integendeel! Tot in de vroege uurtjes dansen is in Benidorm de gewoonste zaak van de wereld. Zo zijn er maar liefst vijfentwintig discotheken! De grootste discotheken van Benidorm zijn de Ku en de KM. In de Ku kunnen maar liefst 8000 mensen en in de KM passen met gemak 5000 mensen! In de wintermaanden, als het in Nederland vriest dat het kraakt, wordt Benidorm overspoeld met Nederlandse overwinteraars. Voor deze mensen worden tal van activiteiten georganiseerd zoals bingo-avonden en excursies naar nabijgelegen steden. Dus wanneer u ook naar Benidorm gaat, er is altijd wel iets te beleven! En Benidorm is zeker niet alleen voor ouderen. Jongeren die voorheen naar Lloret de Mar gingen, gaan nu gewoon weer naar Benidorm om keihard te feesten!

Bekende steden in Benidorm

Als u voor langere tijd in Benidorm verblijft, kan de stad u op den duur gaan vervelen. Iedere keer winkelen in dezelfde winkels is namelijk ook niet alles. U doet er dan ook verstandig aan om de omgeving van Benidorm te ontdekken. Als u in het bezit bent van een huurauto kunt u eenvoudig afreizen naar één van de vele steden en dorpen in de buurt. Met het openbaar vervoer komt u trouwens ook een eind. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Alicante. Hier kunt u niet alleen heerlijk winkelen en dineren maar ook nog eens genieten van schitterende gebouwen en mooie musea zoals het Keramiekmuseum. Of breng een bezoek aan Altea waar wekelijks de beroemde markt wordt gehouden!

Excursies
Tijdens een vakantie in Benidorm wilt u misschien meer beleven dan iedere dag zon, zee en strand. Kies er dan eens voor om op excursie te gaan. Als u naar Benidorm bent gekomen met een georganiseerde reis kunt u bij uw reisleider(ster) vaak een excursie boeken. Zo kunt u een excursie maken naar Alicante, waar u heerlijk kunt winkelen, of een boottocht maken naar Calpe, een schitterend stadje aan de Middellandse Zee. Maar wat u zeker moet doen, als u in het bezit bent van een rijbewijs, is deelnemen aan de jeepsafari. U neemt zelf plaats achter het stuur van een stoere jeep en vervolgens vertrekt u richting het achterland, waar u heerlijke kunt scheuren over stoffige weggetjes. Een echte aanrader!

Hotels in Benidorm

Als er één badplaats is in Spanje waar het aanbod van hotels en appartementen enorm is, dan is het Benidorm wel. Zo zijn er maar liefst 128 hotels in Benidorm. Om het voor u wat makkelijker te maken als u op vakantie wilt naar Benidorm, hebben wij van de hotels die de moeite waard zijn, een beschrijving gemaakt in deze rubriek en uiteraard ziet u in één oogopslag waar u de door u gewenste accommodatie in Benidorm kunt boeken. Bekijk en boek dan op vakanty.nl de mooiste hotels en accommodaties in Benidorm!

Appartementen

Appartementen in Benidorm, van een simpel appartement tot een luxe appartement met 4 sterren. Wie verblijft in een 2-sterren hotel in Benidorm, hoeft geen luxe te verwachten. Voordeel is wel dat de wat goedkopere accommodaties vaak gunstig gelegen zijn voor diegenen die in of nabij het centrum van Benidorm willen verblijven. 2-sterren betekent niet automatisch dat een appartement oud is of de nodige gebreken vertoont. Veelal heeft een 2-sterren appartement minder faciliteiten dan een 3- of 4-sterren variant, maar het kan evengoed prima verzorgd zijn. Wie verblijft in een appartement dient zelf voor zijn of haar eten en drinken te zorgen. In ieder 2-sterren appartement in Benidorm vindt u een keuken met basisvoorzieningen. De grote hoeveelheid restaurants in Benidorm geven u daarnaast de mogelijkheid om tegen gunstige prijzen buiten de deur te eten.

Spaanse stranden

Benidorm ligt aan de Costa Blanca en deze Costa wordt gekenmerkt door schitterende stranden. Natuurlijk, de stranden van Benidorm zijn ook mooi maar in de zomer vaak erg druk. Voor een mooi, bijzonder strand moet u dan wel even in de auto of bus stappen. Breng een bezoek aan het mooie strand van Calpe. Dit is een klein kustplaatsje dat wordt gekenmerkt door rotsachtige baaien die worden afgewisseld met schitterende zandstranden. Door de gevarieerde kustlijn zijn er talrijke rustige plekjes waar u het strand voor u alleen heeft. In de verte kunt u de kenmerkende Peñón de Ifach uit de zee steken. Hier hoort u alleen het breken van de golven, het ruisen van de wind door de palmbomen en verder helemaal niets. Op de site van Blue Flag kunt u kijken welke stranden in Benidorm en omgeving beloond zijn met de blauwe vlag van de Europese Unie.