Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Costa Brava als vakantiebestemming

De Costa Brava is een populaire vakantie bestemming voor jong en oud die graag van zon en strand houden en van het geweldige nachtleven. De Costa Brava ligt in het mooie Spanje en word jaarlijks door vele Nederlanders bezocht. Door dat de vakanties niet altijd even goedkoop zijn hebben wij deze website in het leven geroepen. Op vakanty.nl vind u namelijk de beste vakanties naar de Costa Brava voor veel minder geld dan wat een reisbureau vraagt. Zo bieden wij al reizen aan vanaf €99 per persoon. Door dat wij goedkope last minute reizen en all-inclusive reizen kunnen aanbieden scheelt dit voor u ook in de prijs waardoor de vakantie nog een stuk leuker wordt. Populaire plaatsen zijn hier Pals, Tossa de Mar, Cadaqués, Calella de Palafrugell, Blanes, Roses, L’Escala, L’Estartit, Figueres, Girona, Empuriabrava en Lloret de Mar.

Eten en drinken

Als u vakantie viert aan de Costa Brava, zult u zonder twijfel behoefte hebben aan leuke restaurantjes om lekker te eten maar natuurlijk ook aan gezellige kroegen en discotheken om de binnengekregen calorieën te verbranden. Beide is geen enkel probleem hier al ligt het wel een beetje aan de plaats waar u verblijft. Zo is Lloret de Mar het absolute uitgaansparadijs van de Costa Brava met meer dan 400 kroegen, bars, restaurants en discotheken.

De Costa Brava trekt van oudsher al vele Nederlandse vakantiegangers aan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er hier veel Nederlandse zaken te vinden zijn. Zo zijn er in Lloret de Mar al vier restaurants met een Nederlandse menukaart. In de eetcafés, om ze zo maar te noemen, kunt u alles eten wat u ook in Nederland op de kaart tegenkomt. De restaurants Hof van Holland, Ome Toon, Oud Brabant en de Pepermolen zijn populair en bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook aan de Costa Brava kunt u tijdens het hoogtepunt van de zomer genieten van een bakje patat en een frikandel speciaal. Bij patathuis de Koe in Lloret de Mar verkopen ze alles wat maar uit de frituur komt. Verder vindt u hier ook nog Shoarmahoek de Koe, waar ze overheerlijke pitabroodjes verkopen met alles behalve vlees van een koe.

Activiteiten Costa Brava

Veel mensen gaan naar de Costa Brava op vakantie om lekker te luieren op één van de mooie stranden. Zon, zee, strand… alle ingrediënten voor een geslaagde zonvakantie zijn aanwezig. Maar ook de sportief ingestelde vakantieganger kan met een gerust hart afreizen naar Spanje. Alle denkbare sporten zijn hier namelijk te beoefenen, van duiken tot parasailing, van mountainbiken tot zeilen. De Costa Brava staat bekend om de vele schitterende duikplekken. Dit maakt haar tot één van de belangrijkste duikbestemmingen van het westelijke Middellandse Zeegebied. Ieder jaar bezoeken duizenden duikliefhebbers de wateren van deze regio.

Steden bezoeken
De Costa Brava is rijk aan cultuur en tijdens uw vakantie moet u zeker een dagje vrijmaken om wat van de lokale cultuur op te snuiven. Zo zijn er enkele musea gewijd aan de wereldberoemde kunstenaar Salvador Dalí. Indien u één van de Dalí-musea bezoekt, moet u eigenlijk ook het andere museum bezoeken, evenals het kasteel dat de kunstenaar aan zijn vrouw Gala schonk. Zo is het cirkeltje weer rond. Een ander museum, dat tevens de moeite waard is, is het Museu d`Art in Girona waar romaanse en gotische beeldhouw- en schilderkunst te bewonderen zijn.

Cultuur en geschiedenis Costa Brava
Een leuke excursie is een uitstapje naar het Monestir de Montserrat. Dit klooster is uitgegroeid tot een topattractie waar de commercie hoogtij viert. Het grote plein voor de basiliek wordt bevolkt door talloze handelaren die leuke snuisterijen aan de man brengen. Het klooster trekt jaarlijks duizenden pelgrims. Zij komen voor de verering van het 12de-eeuwse houten beeld van La Moreneta, de Zwarte Madonna. Het beeld bevindt zich in een kapel boven het hoofdaltaar van de basiliek. Een bezoek aan de stad Barcelona doet het trouwens altijd bij iedereen goed, jong en oud. Vanuit Lloret bent u met de trein binnen de kortste keren op de Ramblas. In Barcelona kunt u geweldig winkelen, tapas eten en natuurlijk schitterende bouwwerken bewonderen van de hand van Antoni Gaudí. Wereldberoemd is de Sagrada Familia. Kortom, u zult zich hier geen moment vervelen!

Natuurgebieden
Als u een autovakantie boekt naar de Costa Brava, kunt u onderweg naar uw bestemming al genieten van de schitterende natuur in dit deel van Spanje. Kenmerkend voor de Costa Brava zijn de ruige berglandschappen zoals aan de Cabo Creus bij Cadaqués, in de Sierra de Montgrí bij Torroella en de tot aan de kust reikende gebergten tussen Begur, Palafrugell, San Feliú en Lloret de Mar. De Costa Brava, dat woeste kust betekent, heeft grote stukken grillige kustlijn. Het indrukwekkendste kustgedeelte ligt tussen Lloret de Mar en Sant Feliú de Guixols.

Wandelroutes
Tijdens de vakantie is het leuk om een uitstapje te maken naar het Parque Natural del Montseny. Het natuurpark ligt ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van Blanes. In de deels dichte bossen van het park leven voornamelijk patrijzen, wilde zwijnen en wilde katten. Als u het park bezoekt, moet u in elk geval ook even in het Volkenkundig Museum van Montseny in Arbucias gaan kijken. In het park zijn wandelroutes aangelegd. U doet er verstandig aan om de wandelroute te nemen die u langs het dorpje Arbucias voert want alleen dan heeft u een fantastisch uitzicht op de Pyreneeën, de vlakte van Vic, de Costa Brava en bij helder weer zelfs op de stad Barcelona!

Busreizen

Met de bus naar Spanje, goedkoop en ontspannen! Busreizen zijn bedoeld om je per bus naar je bestemming te brengen, daar aangekomen bepaal je zelf wat je gaat doen. Busrondreizen vervoeren je per bus langs een aantal bezienswaardigheden, de reis is compleet voor je geregeld. Luxe touringcars van alle gemakken voorzien zorgen er voor dat je uitgerust aankomt. De Spaanse kust is hiervoor erg geschikt. Zo bekijk je mooie stadjes en dorpjes en rijden ze je langs de mooiste bezienswaardigheden. Gave activiteiten in dit gebied zijn o.a. Salvador Dalí, Cadaqués, Rotskusten, Parc Natural de l’Aiguamolls de l’Empordà, Tossa de Mar, Roses, diverse Kastelen, Golflocaties en Pretparken & waterparken.

Jongerenreizen

Lastminute Jongerenreizen naar de Costa Brava boeken? Ook op vakanty.nl vindt u de beste en goedkoopste lastminute jongeren reizen naar de Costa Brava. Altijd topaanbiedingen van bekende aanbieders voor de hotspots van Costa Brava: Lloret de Mar, Blanes en Empuriabrava. Lastminutes van busreizen, goedkope vliegreizen, jongeren hotels en appartementen bij het strand, appartementen en nabij de disco en gezellige campings aan de Costa Brava. Het is allemaal eenvoudig online te boeken.