Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Costa de Sol als vakantiebestemming

Spanje, Andalusië en de Costa del Sol met meer dan 300 dagen per jaar zon per jaar. De omgeving bij uitstek om uw vakantie door te brengen en/of te overwinteren. Op een kuststrook van ruim 100 kilometer tussen Malaga (vliegveld) en Gibraltar, zeer voordelig te bereiken met Basiqair, liggen onder meer het mondaine Marbella en Puerto Banus en het authentieke en rustige Estepona. In deze omgeving bieden wij een grote variëteit van hoogwaardige vakantiehuizen aan. Van studio’s voor 2 personen tot villa’s voor grotere gezelschappen. De ligging van onze vakantiehuizen is ideaal voor het strandleven, watersport en culturele uitstapjes of simpelweg rust. U treft aantrekkelijke stranden en havens aan met een veelheid aan restaurants en (tapas-) bars. Wanneer u wilt golfen kunt u een keuze maken uit vele golfbanen. Wij kunnen u behulpzaam zijn met het reserveren en boeken van starttijden. De Costa del Sol is met recht een paradijs voor golfers en deze kust wordt dan ook wel de Costa del Golf genoemd.

Bezienswaardigheden Costa del Sol

Voor de culturele dagtochten en bekende bezienswaardigheden kunt u een keuze maken uit Malaga, Granada (het Alhambra), Cordoba, Sevilla, Jerez de la Frontera, Cádiz, Ronda en de Pueblos Blancos. U kunt dagtochten maken naar Marokko via Algeciras, vissen op tonijn en dolfijnen bekijken. Bij Estepona ligt het grootste open lucht dieren park van Europa, Selwo genaamd, een paardenschool en een groot kinder speelpark. In de directe omgeving liggen nog een aantal fraaie natuurparken en op de Sierra Nevada kan tot in Mei vaak nog geskied worden. Als uw interesse is gewekt door de vele aantrekkelijke mogelijkheden van dit gebied, nodigen wij u graag uit om ons gevarieerde aanbod van vakantiehuizen, vliegvakanties en autovakanties te bekijken.

Steden bekijken tijdens uw vakantie
De Costa del Sol is de kust van de provincie Andalusië en hier liggen enkele prachtige steden die barsten van de cultuur. Steden als Sevilla, Granada en Ronda zijn een lust voor het oog. Deze steden hebben allemaal gemeen dat ze zijn beïnvloed dor verschillende culturen. Vooral de Moren hebben duidelijk hun stempel op dit gebied gezet. U moet zeker een bezoek brengen aan de grote moskee van Córdoba, La Mezquita. Het is een uniek monument dat geldt als een hoogtepunt in de Moorse architectuur. De Grote Moskee, de grootste islamitische gebedsruimte in het Westen, zal bij iedereen een gevoel van verrukking doen opleven.

Cultuur van de Costa del Sol 
Een andere bezienswaardigheid die u eigenlijk niet mag missen, is het Casa Natal Pablo Picasso in Malaga. Dit museum, ter nagedachtenis aan Picasso, is gehuisvest in zijn geboortehuis. Het gebouw is sinds 1983 een beschermd historisch monument en maakt sinds 1991 onderdeel uit van het Spaanse Museum Systeem. Duizenden boeken over de persoon en het werk van de schilder, video’s, posters en alle mogelijke voorwerpen – alles wat ooit over Picasso is geschreven of gezegd, zijn hier te vinden.

Eten en drinken
De Costa del Sol is voor veel Nederlanders de ultieme plek om vakantie te vieren. Bekende badplaatsen als Torremolinos en Fuengirola worden iedere zomer overspoeld door duizenden toeristen, het merendeel Nederlands. Er zijn dan ook vele Nederlandse kroegen en restaurants te vinden. Bekend is eetcafé Teatro in Benalmadena. Hier staan oer-Hollandse gerechten op de kaart zoals biefstuk en rookworst van de HEMA. U kunt er echter ook terecht voor een kopje koffie met appeltaart of een lekker bordje patat met een kroket of een frikandel.

Uitgaan
Als de zon onder is, kunt u in de badplaatsen van de Costa del Sol genieten van een bruisend nachtleven. U kunt plaatsnemen op één van de vele terrasjes en genieten van goede Spaanse wijnen of het lokaal gebrouwen bier. De Nederlanders zoeken elkaar vaak op in Nederlandse kroegen zoals Grand Café de Klikspaan in Torremolinos. Dit café, dat wordt gerund door Henk, is gelegen aan het leuke en intieme strand van La Carihuela. Hier staan ze 7 dagen per week van ’s ochtends 09.00 tot in de late uurtjes van de nacht klaar om van uw vakantie een onvergetelijke vakantie te maken.

Natuurgebieden Costa del Sol

De schitterende natuur van de Costa del Sol is voor sommige toeristen dé doorslaggevende factor om een vakantie te boeken naar dit deel van Spanje. Het weer aan de Costa del Sol is altijd goed en dat trekt, in samenwerking met de overvloed aan flora, veel trekvogels aan. Vele soorten waaronder de flamingo komen in dit deel van Spanje weer op krachten na de oversteek vanuit Afrika.

Het natuurreservaat Sierra de las Nieves ligt in de heuvels achter Marbella en is eenvoudig bereikbaar vanuit alle grote badplaatsen. Het centrum van het park ligt op Mount Torrecilla en beslaat een gebied van ruim 18.000 hectare. Het park is sinds 1970 een Nationaal Jachtreservaat en sinds 1995 een Biosfeer reservaat van UNESCO. Er zijn een aanzienlijk aantal grote grotten in het park, waarvan de Hoyos del Pilar, Hoyos de Lifa en Cuevas del Moro het meest interessant zijn. Het reservaat is beroemd door haar vele gaten in de oppervlakte, ‘simas’ geheten in het Spaans. De natuurgebieden en natuurparken lenen zich uitstekend om al wandelend te verkennen. Er zijn goede wandelpaden aangelegd en bij de parkwachter zijn goede plattegronden verkrijgbaar. Een dagje in de Spaanse natuur zal een ieder goed doen. Maar bereid u wel goed voor want in de zomermaanden kan het hier zeer warm worden!

Ga op avontuur in Spanje

De Costa del Sol staat bekend als ene plek waar vooral veel rijke mensen hun vakantie doorbrengen. Al zeilend over de Middellandse Zee leggen ze dan voor enkele dagen aan in de jachthaven van Marbella, Puerto Banús. Deze jachthaven ligt 7 kilometer ten westen van Marbella en is één van de mooiste kunstmatige jachthavens van de Middellandse Zee. Hier gaan schepen van miljoenen, die horen bij eigenaren met miljoenen, voor anker. Maar u kunt hier ook voor relatief weinig geld een mooie zeilboot huren en zelf het ruime sop kiezen. De kustlijn van de Costa del Sol is zeker de moeite waard en biedt tal van verborgen baaien en afgelegen stranden.

Sport
Een andere populaire watersport, die goed kan worden beoefend tijdens een vakantie aan de Costa del Sol, is de duiksport. De onderwaterwereld van de Costa del Sol is schitterend, vooral als u weet waar u het moet zoeken. Er zijn enkele bekende duikplekken waarvan Canuelo het bekendste is. Deze duikplek is uitermate geschikt voor beginnende duikers omdat hier zowel van een boot als van het strand gedoken kan worden. Het water is heel helder en er zwemmen talloze bontgekleurde vissen. Naast zeilen en duiken zijn alle bekende watersporten te beoefenen. Als u niet zo’n waterrat bent, dan ligt het schitterende achterland van de Costa del Sol op u te wachten. Hier kunt u heerlijke fietstochten en wandelingen maken en tegelijkertijd genieten van de gastvrijheid van de bevolking en de mooie natuur.