Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Adriatische Rivièra als vakantiebestemming

Tijdens een zonnige vakantie aan de Adriatische Rivièra kunt u zich tegoed aan de heerlijkheden uit de Italiaanse keuken, tot in de late uurtjes dansen in één van de vele discotheken of met het hele gezin genieten in een spannend pretpark. De vakantie kunt u ‘aankleden’ door één of meerdere leuke excursies te boeken zoals een bezoek aan San Marino. San Marino is met zijn 25 duizend inwoners één van de kleinste onafhankelijke staten in Europa. De bekendste en populairste uitgaansstad van dit deel van Italië is Rimini. Jaarlijks komen hier duizenden toeristen genieten van de warme Italiaanse zon. Rimini is vooral geliefd bij de jeugdige vakantieganger. Er zijn veel discotheken, mooie stranden en de appartementen en hotels zijn prettig geprijsd. In de omgeving is van alles te beleven en op het water zijn alle denkbare watersporten te beoefenen. Kortom, een ideale vakantiebestemming!

Plaatsen & bezienswaardigheden Adriatische Rivièra

Aan de Adriatische Rivièra is tijdens de vakantie veel meer te beleven dan alleen zon, zee en strand. Dit deel van Italië staat bekend om de grote culturele rijkdommen. Zo kunt u een bezoek brengen aan oude steden zoals Ravenna en Ferrara. Beide steden floreerden tijdens de Renaissance en vandaag de dag zijn er nog vele oude torens, poorten en paleizen uit die tijd te bezichtigen. In deze steden kunt u tevens een bezoek brengen aan één van de vele musea. Zo is er bijvoorbeeld een interessant archeologische museum waar opgegraven stukken uit de oudheid tentoongesteld staan.

Italianen zijn zeer gelovig en dat is ook in dit deel van Italië goed merkbaar. Er zijn talloze kerken en kloosters op prominente plekken gebouwd. Het bekendste klooster van Emilia Romagna is de abdij van Pomposa. Dit klooster, dat wordt gekenmerkt door een opvallende klokkentoren, werd gesticht in de 6de eeuw. Vanaf het midden van de 9de eeuw vormden zich er de eerste groepen Benedictijner monniken. Na de 10de eeuw kreeg de abdij de spirituele en politieke bevoegdheid over de omringende dorpen en daarmee groeiden ook het aantal monniken. Toeristen worden hier hartverwarmend onthaald dus probeer deze spirituele ervaring op te nemen in de vakantieplanning!

Omgeving van de Adriatische Rivièra

De Adriatische Rivièra is gelegen in de provincie Emilia Romagna en deze staat bekend om de vele waterrijke natuurgebieden. Tijdens uw vakantie is het interessant om een bezoek te brengen aan de Po-delta. De Po is de langste rivier van Italië en het stroomgebied van deze rivier beslaat 15% van het land en voorziet ongeveer eenderde van de bevolking van water. Ondanks dat de rivier op veel plekken ernstig vervuild is, zijn er voldoende plekken te vinden waar dit niet het geval is en waar u kunt genieten van de intense schoonheid van deze belangrijke rivier.

Natuur
De Po-delta staat bij Italiaanse natuurliefhebbers bekend als de ‘Italiaanse Camargue’, de Franse evenknie. Er zijn vergevorderde plannen om het gehele gebied, zo’n 30.000 hectare tot natuurgebied te verklaren. Dit natuurgebied zou zich dan uitstrekken van de rand van de Venetiaanse lagune tot aan de dennenbossen rond Ravenna. Moerasland-gebieden zoals de Valli di Comacchio ten noorden van Ravenna zijn al natuurreservaten, die ’s winters plaats bieden aan duizenden broedende en trekkende vogels. Voor ornithologen is de Adriatische Rivièra dan ook een geschikt bestemming om een prettige vakantie door te brengen.

Avontuur
De Adriatische-Rivièra is één van de mooiste kustgebieden van Italië. Dat betekent natuurlijk dat u gedurende de vakantie veel tijd doorbrengt op een van de mooie stranden. U hoeft echter niet bang te zijn dat u alleen maar kunt genieten van de heerlijke zon en het warme zeewater. Er zijn namelijk talloze sporten te beoefenen die uw vakantie zeker zullen verrijken. Wat dacht u van een inspannende fietstocht door het achterland van Emilia Romagna of een paardrijtocht door de ongerepte natuur? Gaat u liever aan boord van een zeilboot om vervolgens de vele geheime baaien van de Adriatische kust te ontdekken, dan geven wij u groot gelijk. Per boot kunt u eenvoudig een bezoek brengen aan Venetië, de wereldberoemde stad van de gondels. Maar de echte die-hards kunnen hun hart ophalen op 5 kilometer hoogte alwaar ze uit een vliegtuig kunnen springen, met een parachute om!