Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor je vakantie in Cannes

Een vakantie in Cannes is puur genieten. Alles in deze stad straalt kwaliteit uit, van de restaurants tot de discotheken, van de uniformen van de politie tot de boulevard. Tijdens een vakantie in Cannes kunt u genieten van de uitstekende mediterrane keuken. Op het menu staat vanzelfsprekend veel vis en fruit. Echte liefhebbers gaan voor exclusieve gerechten als kreeft en oesters. Dit gaat natuurlijk vergezeld met de allerbeste champagne die Frankrijk te bieden heeft. In de buurt van de haven bevinden zich de leukste en beste restaurants.

Het nachtleven van Cannes is vooral gericht op de internationale jetset. Alle clubs in Cannes zijn extravagant versierd. Het deurbeleid is verrassend soepel alleen dat valt niet te zeggen van de prijzen. Een simpel biertje kost al gauw € 10,- en dan wordt uitgaan in Cannes een dure grap. Gelukkig zijn er tal van gezellige kroegen en terrassen waar u voor een normale prijs een biertje kunt drinken. Voor de kinderen is er in Cannes genoeg te beleven. In de Allée des Stars staan de handafdrukken van beroemde filmsterren en regisseurs en net buiten de stad ligt een groot pretpark. En ten slotte is er altijd nog het strand van Cannes waar kinderen naar hartelust kunnen ravotten.

Bezienswaardigheden Cannes

Een vakantie in Cannes zal voor weinig mensen in het teken staan van de cultuur. Toch doet u er verstandig aan om tijdens de vakantie de stad eens nader te onderzoeken. Er zijn namelijk talloze bezienswaardigheden zoals de Rothschild Villa. Deze villa en het bijbehorende park staan al enige jaren op de lijst van erfgoederen (IMH). De villa werd in 1881 gebouwd voor barones James de Rothschild en is één van de beste voorbeelden van statige huizen uit de 19de eeuw in Cannes. De villa is samengesteld in een symmetrische piramidevorm, met een ronde hal met roze marmeren zuilen, een overdekte glazen en metalen wintertuin en een park met exotische bomen.

U kunt ook een bezoek brengen aan de Domergue Villa. Deze residentie werd in 1934 gebouwd op een stuk land dat was aangekocht door de schilder Jean-Gabriel Domergue, die op zoek was naar een plek waar hij een huis kon bouwen zoals het huis dat hij had gezien in Fiesole, een klein dorpje bij Florence. De kunstenaar ontwierp het gebouw en de decoratie tot in de kleinste details, terwijl zijn vrouw, een beeldhouwster, de tuinen met vijvers en watervallen ontwierp. Na de dood van Domergue in 1973 schonk zijn vrouw de villa aan de stad Cannes. In overeenstemming met hun testament heeft het koppel sinds eind 2000 hun laatste rustplaats bij de villa gevonden.

Als uw interesse ligt bij kerken en kloosters, kunt u een bezoek brengen aan het klooster van Saint Honorat. Dit klooster werd in 410 v.Chr. opgericht door Saint Honorat. Dit klooster stond in het middelpunt van het Christendom in de 5de en 6de eeuw. De invloed van het klooster strekte zich uit over heel West-Europa. Na vele plunderingen en vernielingen werd het klooster in 1869 herbouwd. Sindsdien is het klooster het onderkomen van Cisterciënzer monniken. U kunt de kerk bezoeken, alsmede het museum en het versterkte klooster. Waar uw interesse ook ligt, Cannes heeft voor iedereen wat te bieden.

Sporten en Activiteiten

Tijdens een vakantie in Cannes kunt u tijdens de zomermaanden de hele dag languit op het strand liggen en genieten van de warme Franse zon. Voor mensen die echter niet stil kunnen liggen, is er genoeg te beleven. Alle denkbare watersporten worden op de stranden van Cannes aangeboden, van jetskiën tot parasailing, van windsurfen tot zeilen. Er zijn vele verhuurbedrijven op de stranden te vinden waar u voor weinig geld een complete surfuitrusting kunt huren. Een echte aanrader is het maken van een duik voor de kust. Het zeewater is verrassend helder en vooral in de afgelegen baaien is een schitterende onderwaterwereld waar te nemen. U dient echter wel in het bezit te zijn van een duikbrevet. Maar mocht u dit niet hebben, dan is er nog geen man overboord. Bij één van de vele duikscholen in en nabij Cannes kunt u complete duikcursussen volgen zodat u tijdens uw vakantie uw brevet haalt.

Kindvriendelijk
Kleine kinderen kunnen het achterland van Cannes verkennen op de rug van een paard of pony. Er zijn leuke dagtochten te boeken voor het hele gezin. U hoeft geen ruiterervaring te hebben, want de paarden zijn zo mak als een lammetje. Pubers kunnen hun kunsten vertonen op één van de hoge bergwanden. De klimsport is namelijk uitermate populair in het zuiden van Frankrijk. Kortom, het hele gezin zal zich uitstekend vermaken tijdens een gezinsvakantie in Cannes.

Natuur en omgeving Cannes

Als u de vakantie doorbrengt in Cannes, moet u eens een dagje de natuur intrekken. Het Massif de l’Estérel is een middelgebergte tussen La Napoule en St-Raphaël. Het wordt door het dal van Argens gescheiden van het zuidelijker gelegen Massif des Maures. In tegenstelling tot het Massif des Maures bestaat het Massif de l’Estérel uit porfier, een vulkanisch gesteente. Dit gesteente vertoont allerlei kleurschakeringen, van geel en groen tot blauwgrijs en paars. Het indrukwekkendst zijn echter de rode rotsen, de legendarische rochers rouges. Het oorspronkelijk rijke bosbestand – dennensoorten en eikensoorten als kurkeiken – is vooral de afgelopen tientallen jaren door bosbranden sterk afgenomen. Herbebossing bleek niet overal succesvol te zijn. In plaats van bos staat er daarom op veel plaatsen tegenwoordig enkel nog struikgewas.

Rustig genieten
Het uiterst dunbevolkte achterland van Cannes vormt een groot contrast met het drukke leven in de badplaatsen. Het binnenland is echter geheel ontsloten en per auto goed te bereiken. Door de sterke geleding van het gebergte zijn er zowel aan de kust als in het binnenland talloze grandioze uitzichtpunten. Naar deze punten worden veel uitstapjes georganiseerd en de meeste mensen maken dan van de gelegenheid gebruik om in de buurt te gaan wandelen. De mooiste uitkijkpunten zijn Pic du Cap Roux (452 meter) en Pic de l’Ours (496 meter). In het noordoosten gaat het Massif de l’Estérel over in het lagere Massif du Tanneron (412 meter), dat vooral bekend staat om zijn prachtige mimosabossen.