Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Goedkope busreizen door heel Europa

Vakanty.nl is in het leven geroepen om het leven van consumenten zoals u gemakkelijker te maken. Op deze website kunt u namelijk ook de busreizen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo kunt u gemakkelijk uw ideale busreis boeken en betaalt u nooit te veel voor uw busreis. Momenteel vergelijken we circa tien aanbieders van allerlei soorten (bus)reizen. Of u dus op zoek bent naar een stedentrip met de bus of een busrondreis naar bijvoorbeeld Noorwegen, op Vakanty vindt u het allemaal. Begin nu met vergelijken door de bestemming van uw busreis in het zoekformulier in te vullen. Op Vakanty.nl vind je overigens ook de mooiste treinreizen en autovakanties.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Parijs
Parijs is zeer geschikt voor een busreis omdat de stad op slechts zes uur rijden van Nederland ligt. Het is bovendien een zeer romantische stad en met 11 miljoen inwoners tevens de grootste stad van West-Europa.

Londen
Londen is de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk en tevens één van de vier wereldsteden. Omdat Londen in het zuidoosten ligt is de stad goed bereikbaar middels een busreis. Er is hier zo veel te doen dat u zich niet zult vervelen.

Berlijn
Berlijn is zeer goed te bereiken met de bus en zeker de moeite waard om te bezoeken. In Berlijn zijn overal oude en nieuwe monumentale gebouwen te bewonderen en ook het uitgaansleven is de afgelopen jaren enorm opgebloeid.

Wenen
Wenen is een prachtige stad aan de Donau. Het staat natuurlijk bekend om de romantiek, kunst en muziek. Door componisten als Mozart en Beethoven wordt deze keizerstad ook wel de muzikale hoofdstad van Europa genoemd.

Praag
Praag is een van de mooiste steden van Europa en wordt door haar ligging ook wel de hoofdstad van Centraal Europa genoemd. Door de rijke geschiedenis van deze regio zijn er prachtige bouwwerken in de stad de bewonderen tijdens uw busreis.

Disneyland Parijs
Een busreis naar Disneyland Parijs is een echte aanrader voor het hele gezin. Dit betoverende attractiepark nabij Parijs is geschikt voor alle leeftijden en zal een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin zijn.


Algemene busreis informatie
Ook de bus wordt een steeds makkelijker vervoersmiddel. Tijdens uw stedenreizen kunt u hier optimaal gebruik van maken. De bussen rijden vaak naar plaatsen, en dan voornamelijk kleine dorpjes, waar treinen niet kunnen komen. Het is dan ook een handige manier om de omgeving tijdens uw stedentrip goed te verkennen. Er zijn verschillende soorten bussen en in elke stad of dorp is er wel één te vinden. Zo hebben we de bekende stadsbus. Deze bussen rijden voornamelijk in de grote steden en brengen u van plek a naar b. De stadsbus stopt regelmatig bij verschillende haltes, en er zijn meer staanplaatsen dan zitplaatsen in deze bus. Dit heeft ermee te maken dat de mensen die met deze bus rijden, vaak maar korte afstanden reizen. Zo heeft dit natuurlijk ook weer als voordeel dat er meer mensen met de stadsbus kunnen reizen.

Wilt u tijdens uw stedentrip naar een dorp naar de stad, dan moet u reizen met de streekbus. Deze rijden vaak op en neer, en zijn voorzien van ongeveer vijftig zitplaatsen. Ook in deze bus kunt u met de strippenkaart betalen, maar ook in deze bussen kunt u een strippenkaart kopen. Deze bussen rijden meestal één keer in het uur op een neer, omdat de dorpen vaak iets verder weg liggen van de stad. Maar uiteraard is dit een uitstekende mogelijkheid om de omgeving tijdens uw stad-vakantie goed te verkennen.

Trolleybus
Een ander bekend fenomeen is de Trolleybus. In Nederland vindt u deze alleen in Arnhem. Deze bus rijdt op elektriciteit. Via het gehele spoor waar de Trolleybus rijdt, hangen kabels, dat aansluit met de bovenleiding op het dak van de Trolleybus. Het is een erg leuke ervaring om dit tijdens uw stedentrip mee te maken, en tevens kunt u de stad goed verkennen via deze manier. In de bus wordt meestal gebruik gemaakt van een strippenkaart. Deze zijn in winkels op het station te verkrijgen. Ook winkels, zoals de supermarkt of een sigarettenwinkel verkopen vaak strippenkaarten. Vaak hangt er een sticker voor het raam, als de winkel verschillende vervoersbewijzen verkoopt. De meeste strippenkaarten bevatten vijftien strippen en deze worden afgestempeld naar het aantal zones dat u reist. Ook in de bus zelf kunt u een kaartje kopen, alleen moet u er dan wel rekening mee houden dat dit duurder is.

Handige tips
Reist u regelmatig, dan kunt u ook een bus abonnement kopen. Deze zijn dan goedkoper dan strippenkaarten. Een voordeel hiervan is dat u alleen de kaart hoeft laten zien aan de chauffeur, zonder dat u het te hoeft laten afstempelen. De abonnementen zijn vaak op de NS stations te verkrijgen, maar ook winkels verkopen ze. Dit kunt eveneens zien aan de sticker op het raam. Verschillende dorpen hebben een postkantoor, waar zij deze abonnementen verkopen. Voor speciale stedenreizen worden er regelmatig bussen ingezet, die mensen vervoeren voor meerdere dagen. Dit zijn vaak luxe bussen, omdat de mensen er voor langere tijd inzitten. Er is dan zelfs een toilet in de bus aanwezig, wat natuurlijk wel handig is als u meerdere uren achter elkaar in de bus moet zitten. Over deze reizen kunt u meer lezen op het internet, maar ook kunt u gebruik maken van een reisbureau. Zij organiseren vaak stedenreizen, met goedkope aanbiedingen.