Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor je vakantie naar de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden is een vakantie plek die verdeeld is over 7 eilanden. Daarom is het meest eenvoudig om de leuke plekjes per eiland te behandelen. Zo kunt u eenvoudig voor uzelf bepalen op welk eiland uw vakantie het beste uitpakt. Immers, iedereen houdt van andere bezienswaardigheden. Dit kan rust zijn of juist toeristische plaatsen. Op ieder Spaans eiland is wat anders te doen voor uw vakantie!

Tenerife

Tenerife heeft de berg Pico Del Teide en is het hoogste punt van Spanje. Er trekt daarom veel toerisme naar dit eiland, maar ook zeker vanwege het uitgaansleven en de stranden! Een mooi eiland waar veel te beleven is, zowel qua ontspanning als qua doe-dingen. Bekijk hier de 5 beste hotels in Tenerife.

La Gomera en La Palma

La Palma en La Gomera zijn de vakantie eilanden voor de natuurliefhebber. La Palma is het groenste eiland van de 7 en het is er érg mooi! Er is zelfs een liedje over geschreven dat de naam draagt ‘La isla Bonita’. Wanneer u een vakantie wilt met strand en uitgaan, dan vindt u niet veel aan dit eiland. Er is op La Palma niet echt heel veel te beleven, anders dan de wonderschone natuur. Op La Gomera zijn er meer stranden dan op La Palma. Op La Gomera vieren er vooral mensen vakantie die zich even ‘afzijdig’ van de wereld willen houden. Er gaan geen (directe) vluchten naar dit eiland.

El Hierro

El Hierro is nog slechter bereikbaar dan La Palma, dit eiland is tevens de kleinste van de 7. Het eiland kan alleen per boot of per vliegtuig(je) worden bezocht, aangezien het slechts 278 m2 groot is. Op veel toeristische attracties hoeft u op dit eiland niet te rekenen, maar desalniettemin een zéér mooie bestemming om te hebben gezien!

Lanzarote en Fuerteventura

Deze twee eilanden zijn ook zeer toeristisch, daarom zijn er veel accommodaties te boeken. Fuerteventura heeft ideale stranden om te surfen en te zonnen en is dan ook perfect voor de strand aanbidders onder ons. Door de verschillende soorten bezienswaardigheden, accommodaties en attracties zijn er veel verschillende soorten mensen op dit eiland te vinden die hier hun vakantie doorbrengen. Lanzarote is bekend geworden met de maanlandschappen in het nationaal park, wat zeker een bezoek waard is als u er bent. Kunstenaar Cesar Manrique heeft op dit eiland regels opgezet die het aanzicht van het eiland in grote mate hebben beïnvloed.

Gran Canaria

De Gran Canaria is uiteraard de meest toeristische van de drie, hier is veel informatie over te vinden. Vanzelfsprekend kunt u hier heerlijk op het strand liggen, lekker eten ‘s avonds, vervolgens het nachtleven in duiken en dan heerlijk in het hotel gaan slapen waar u uitzicht hebt op de zee.


Vulkanen op de eilanden
De Canarische Eilanden is een populaire vakantiebestemming. Het zijn ook erg fijne vakantie eilanden, maar veel Nederlanders zijn zich niet bewust van het feit dat de eilanden vulkanisch zijn. Het is mogelijk dat er zich een vulkanische uitbarsting voordoet. Er zijn verschillende soorten vulkanen. Er is onderscheid te maken tussen dode, slapende en actieve. In 1971 is er voor het laatst een vulkaan uitbarsting geweest. In feite zou de berg Pico del Teide weer kunnen uitbarsten, maar laten we er vanuit gaan dat we goed worden gewaarschuwd wanneer de vulkanische activiteit oplaait.

Geschiedenis
De Canarische Eilanden zijn in alle waarschijnlijkheid ontstaan door vulkanische uitbarstingen. Er zijn mensen die menen dat de Canarische Eilanden een overblijfsel zijn van Atlantis. De Romeinen hebben de Canarische eilanden ontdekt, toen woonden de Guanchen op het eiland rond de tweede eeuw voor Christus. De Guanchen stamden af van de Noord-Afrikanen. De Guanchen leefden in grotten of zelfgemaakte hutten die gebouwd waren van steen. Tot de val van het Romeinse rijk voerden de Guanchen regelmatig zware gevechten. Na de val werden de Canarische eilanden opnieuw ontdekt door Lancilotto Malocello.

Politieke toewijzingen
Spanje kreeg de eilanden toegewezen van de toen heersende Paus. Dit was in 1344. De Guanchen woonden toen nog steeds op de eilanden en verzetten zich tegen de bezetting door Spanje. In 1402 werden dan eindelijk de eilanden Lanzarote, Fuerteventura, Hierro en La Gomera veroverd door de Spanjaarden. Portugal was toen ook zeer geïnteresseerd in de eilanden en dit leidde tot een clinch met Spanje. Uiteindelijk werd er in 1479 een verdrag opgemaakt waarmee de Canarische Eilanden officieel werden toegewezen aan Spanje. In 1483 werd Cran Canaria veroverd. In 1493 werd vervolgens door Alonso Fernández de Lugo La Palma veroverd, waarna de verovering van de Tenerife in 1495 geschiedde.


Bezienswaardigheden
Dat hoeft niet zo’n moeilijke keuze te zijn, de Canarische Eilanden zijn meer dan perfect voor een welverdiende vakantie. De zon straalt over een stranden van Mallorca, Ibiza en Menorca. Dan spreek ik ook wel over de mooiste eilanden van de Canarische Eilanden, waar jaarlijks duizenden mensen van een vakantie komen genieten. Het uitgaan is enorm populair op de Canarische Eilanden. De stranden zijn prachtig en onwijs breed, genoeg plaats. Genieten van de natuur en de pittoreske dorpjes, dan kan dat natuurlijk ook op deze vakantie. Zoek de mooiste plekjes op en geniet van de gastvrijheid die de Canarische Eilanden te bieden heeft.

Stranden en Clubs
Een vakantie op de Canarische Eilanden kan er eentje worden om nooit meer te vergeten. Ga heerlijk liggen en laat de zon het werk doen. De sfeer die de Canarische Eilanden op je vakantie te bieden heeft, die kan je nergens anders vinden. De Spaanse cultuur geeft je een andere kijk op het leven en de siësta’s doen wonderen. Veel mensen hebben al genoten van een vakantie in de Spaanse zon op de Canarische Eilanden en komen met regelmaat terug op één van de eilanden. Het is namelijk een geliefde plaats om van de vakantie te genieten. Elke avond smullen van de heerlijkste tapas, de gezelligste terrasjes en het Spaanse nachtleven. Dat kan hier allemaal! Er zijn natuurlijk ook meer dan alleen stranden en clubs te vinden op de Canarische Eilanden. Alle eilanden hebben een eigen karakter en zijn herkenbaar voor andere eigenschappen. Zo zijn er fijn gele zandstranden te vinden, maar ook zwarte stranden. De prachtige natuur is ook aanwezig en de ruwe bergen kunnen ook beklommen worden. Voor ieder wat wils bij een vakantie op de Canarische Eilanden.

All-inclusive
In de watten gelegd worden op je vakantie. Daar weten ze wel raad mee op de Canarische Eilanden! Het All-inclusive vakantie vieren is een echte trekpleister geworden. Geniet van onbeperkte luxe in één van de sterren hotels en laat je verwennen. Maar ook de ‘gewone’ hotels zijn nog steeds erg populair en zeker een aanrader voor een mooie vakantie. Er zit geen tijdsverschil tussen Nederland en de Canarische Eilanden. Het betalen kan op deze vakantie ook met gemakkelijk met de euro. Voor een vakantie naar de Canarische Eilanden is geen visum of vaccinaties nodig. Geniet zomers van een vakantie met hoge temperaturen, maar overwinteren kan op de Canarische Eilanden ook met gemak. Het is gemiddeld namelijk rond de 18 graden in de winter en in de zomer kan de temperatuur boven de dertig graden uitkomen.