Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor je vakantie in Zweden

Ga je op vakantie naar Zweden? Dan zul je versteld staan van de ongerepte natuur en de diversiteit van het land. Dit heerlijke Scandinavische land staat bol van de bossen, maar je kijkt ook je ogen uit bij de kristalheldere meren en de berglandschappen. Wandelen in Zweden is heerlijk, zeker in een van de uitgestrekte natuurparken waar alles ongebreideld groeit en bloeit. Maar denk ook eens aan de schitterende steden, zoals Stockholm, met tal van bezienswaardigheden. Huur een vakantiehuis, boek een hotel of maak een rondreis met een camper. Hoe dan ook, je wordt verrast tijdens je vakantie in Zweden!

Typisch Zweden
Vakantie in Zweden is vakantie in het land van Pippi Langkous. Dat betekent pittoreske dorpjes met houten huizen en lieflijke landschappen. Maar de steden bieden ook van alles voor wie van trendy en hip houdt. De afwisseling in het klimaat is al net zo groot. In het zuiden lijkt het weer veel op dat in Nederland, maar hoe noordelijker je komt, hoe dichter je naar de poolkoude trekt. Dat heeft ook z’n charmes: zo kun je in het noorden ’s winters trektochten met sledehonden maken. En met wat geluk zie je er het Noorderlicht of ’s zomers de middernachtzon. Genoeg redenen om te kiezen voor een vakantie in Zweden.

Ontdek het traditionele Zweden
In Zweden kun je je uitstekend redden met Engels of Duits. Zweden zijn internationaal ingesteld, maar koesteren ook hun geschiedenis. Die weerspiegelt zich in steden als Stockholm en Göteborg. In Visby op het eiland Gotland is net alsof je zo de Middeleeuwen inloopt. Het is een van de best bewaarde Hanzesteden. Traditionele gerechten zijn er ook volop, zoals ingeblikte haring, ‘sürstromming’, dat pas lekker is als het blik bol staat van het fermenteren. Vergeet ook het smörgåsbord niet, met allerlei vis- en vleesgerechten. Zeker proeven als je in Zweden op vakantie bent!

Een actieve vakantie in Zweden
Voor veel activiteiten is Zweden ‘the place to be’. Zo kun je er heerlijk wandelen. Natuurparken zijn daar de ultieme plekken voor. Soms lijkt het alsof Zweden één groot bos is. Kilometers lang zwerf je door uitgestrekte bossen vol loof- en naaldbomen. Maar daartussen vind je pareltjes van meren en prachtige berglandschappen. En er leven nog beren, lynxen en wolven. Wat te denken van de unieke scherenkust? Wel 24.000 eilandjes vormen samen een archipel die zijn weerga niet kent. Een paradijs voor de liefhebber van vissen, zeilen en andere vormen van watersport. Ook de talloze meren zijn een oase van mogelijkheden voor watersport en nog veel meer activiteiten in Zweden.

Ideaal voor allerlei activiteiten: Zweden
In Zweden kun je alle kanten op. Paardrijden is er bijvoorbeeld fantastisch. Omdat de Zweden bijzonder goed voor hun dieren zorgen, zijn de talrijke paarden die het land rijk is kerngezond. Je kunt ritten door de bossen maken of een gids inhuren die je paradijselijke plekken kan laten zien. In het zuiden zijn veel gelegenheden om te golfen of te fietsen. Of ga in Stockholm alle bezienswaardigheden bekijken. Wil je van al die activiteiten in Zweden uitrusten, vlij je dan neer op een prachtig zandstrand. Hou je meer van wintersport, dan kun je in Zweden uitstekend terecht. Vooral Åre is een uitstekend gebied om te skiën, snowboarden of langlaufen: een paar van de vele aantrekkelijke activiteiten in Zweden.

Bijzondere bezienswaardigheden in Zweden
Je vindt talrijke uiteenlopende bezienswaardigheden in Zweden. Veel mensen kiezen Zweden vanwege de natuur, maar vlak de aantrekkingskracht van de steden niet uit. Stockholm is een prachtige stad. Ook Göteborg, de op één na grootste stad, heeft veel te bieden. Op cultureel en ook op culinair gebied. Malmö is eveneens de moeite waard. Die stad en het omringende gebied maken een sprong voorwaarts op de culturele kaart. Veel traditie is te vinden in Dalarna, midden in Zweden, waar rond midzomer festivals worden georganiseerd. Het eiland Öland kent veel traditionele kenmerken. In dit Monaco van het Noorden moet je de Alvaret zien, het landschap dat Unesco als Werelderfgoed heeft aangewezen. Op Gotland vind je Visby: deze best bewaard gebleven Hanzestad is eveneens Unesco-erfgoed. De bezienswaardigheden van Zweden zul je niet over het hoofd kunnen zien.

Natuurlijke bezienswaardigheden in Zweden
De natuur van Zweden biedt bezienswaardigheden in overvloed. Zoals de grotten van Lummelunda ten noorden van Visby of de Hovarbergsgrottan ten zuiden van Östersund. Onder leiding van een gids kun je je daar vergapen aan de meest onwaarschijnlijke druipsteenformaties. Ten noorden van Göteborg liggen de watervallen van Trollhättan, waar in juli driemaal daags water gespuid wordt, en ´s avonds met verlichting. Wil je een van de laatste écht ongerepte stukken wildernis van Europa zien, dan moet je naar het noorden. Naar Laponia, ofwel Lapland. Dat staat op de Unesco-lijst van Werelderfgoed en dat is niet voor niets. Mooier bestaat niet! Het zijn puur natuurlijke bezienswaardigheden, die je alleen in Zweden vindt.