Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor je vakantie in Noorwegen

Wie naar Noorwegen op vakantie gaat, zal zich verbazen over zo veel natuurschoon. Het meest westelijke land van Scandinavië is een aaneenschakeling van adembenemende uitzichten, bossen, eilanden, fjorden en berglandschappen. Noorwegen is fantastisch om te wandelen, de woeste natuur in te trekken en wie weet ook nog elanden tegen te komen. Noorwegen is ook een uitstekende bestemming voor de wintersport. En met steden als Oslo is er naast natuur ook veel cultuur te beleven. Reden genoeg om je vakantie in Noorwegen door te brengen!

Een heerlijke vakantie in Noorwegen
Op vakantie naar Noorwegen gaan, geeft een ouderwets vakantietintje. Je moet namelijk langs de bank om vreemde valuta te regelen. Noren betalen namelijk niet met de euro, maar met de kroon. Het is even rekenen, maar je krijgt de slag al snel te pakken. Liefhebbers van een goed glas wijn bij het eten of een lekkere slok bier in de kroeg, moeten diep in de buidel tasten naar die kronen. Maar Noren zijn liefhebbers van het goede leven, de levensstandaard is er hoog. In restaurants en hotels krijg je dan ook meestal kwaliteit. Fijn om te weten als je je vakantie in Noorwegen doorbrengt.

Ontdek de traditie van Noorwegen
Voor je naar Noorwegen op vakantie gaat, hoef je niet op taalcursus. Noors is natuurlijk de voertaal, maar vrijwel iedereen spreekt goed Engels en soms ook Duits. En hoewel Noorwegen een erg vooruitstrevend en rijk land is, koesteren de Noren ook hun tradities. Bijzonder is de Noorse volksmuziek. Als je tijdens het reizen door Noorwegen de kans krijgt om de hardangerfele te beluisteren, een rijk versierde, bijzondere viool, moet je dat beslist doen. Ook de Noorse keuken kent traditionele specialiteiten. Brunost bijvoorbeeld: donkere geitenkaas. Natuurlijk is er ook volop vis. En er staat regelmatig eland of rendier op de kaart. De moeite waard om te proberen als je een rondreis door Noorwegen maakt!

Een actieve vakantie in Noorwegen
Voor veel activiteiten is Noorwegen een uitermate geschikt land. Wandelen en fietsen kun je er bijvoorbeeld erg goed. De ongerepte natuur is overweldigend en nodigt uit voor stevige tochten door bossen, langs fjorden, over bergruggen en langs diepblauwe bergmeertjes. Wie weet kom je onderweg een verdwaalde eland of een rendier tegen. De adembenemende kust is een avontuurlijk gebied voor liefhebbers van zeevissen. De meren en rivieren wemelen van de zalm en forel, dus neem je hengel mee. Wil je iets heel bijzonders meemaken? Ga dan op orka- of walvissafari. Als je thuiskomt, heb je in ieder geval enorm veel te vertellen over alle bijzondere activiteiten in Noorwegen!

Zomerse en winterse activiteiten in Noorwegen
Voor een vakantie in Noorwegen kun je zowel in zomer als in de winter goed terecht. Houd je van winterpret? Dan is het goed te weten dat Noorwegen een prima bestemming is voor de wintersport. Er liggen goede pistes met skiliften en er zijn uitstekende hotels in de wintersportgebieden. Geniet van de après-ski na het skiën, langlaufen of snowboarden. En je bent zeker van sneeuw! En al kun je je het niet voorstellen: ’s zomers kun je uitstekend zwemmen en zonnen aan de stranden van de zuidkust. Het klimaat wijkt er niet erg af van dat in Nederland, dus je kunt best een gebruind velletje oplopen tijdens je vakantie. En aan het strand liggen is een prima manier om uit te rusten van je activiteiten in Noorwegen.

Natuur en cultuur in Noorwegen
De bezienswaardigheden in Noorwegen zijn onnoemelijk divers. De grootste trekpleister is de natuur, maar de weinige steden die Noorwegen telt, zijn ook absoluut de moeite waard. Oslo bijvoorbeeld, de gezellige en mooie hoofdstad. Of Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen. Daar moet je echt heen, al was het maar omdat het middeleeuwse stadsdeel Unesco-Werelderfgoed is. Als geboortestad van componist Edvard Grieg koestert Bergen zijn culturele erfgoed met interessante festivals, zoals het Grieg-korenfestival, het Bergen Fest met pop en jazz en de Festspillene.

Bezienswaardigheden in Noorse steden
Je vindt in de andere steden van Noorwegen ook veel bezienswaardigheden. Aan het zuiden van de westkust ligt Stavanger. Hier vind je alles: een stad die in 2008 Culturele Hoofdstad was, spectaculaire fjorden en de langste zandstranden van Noorwegen. De compacte stad Stavanger is goed voor fraaie musea en gezellige straten. En overal duiken beelden van Antony Gormley op. Vanuit je vakantiehuis of hotel maak je prachtige tochten in de omgeving van Stavanger of ja gaat luieren aan het strand. Als je nagaat dat het weer er ’s zomers niet erg afwijkt van dat in Nederland, dan kun je best een bronzen velletje oplopen in je vakantie in Noorwegen!

Natuurlijke bezienswaardigheden in Noorwegen
Bol van de bezienswaardigheden staat Noorwegen, ook in de natuur. Alleen al de kustlijn is de meest afwisselende die je je kunt voorstellen. Prachtig zijn de fjorden tussen Stavanger en Bergen. Ook noordelijker blijf je je verbazen over de indrukwekkende inhammen aan de onstuimige oceaan. Talloze eilandjes worden bevolkt door zeehonden en de dolfijnen buitelen er voor je ogen in het water. Onderweg doe je steden aan als Kristiansund en Trondheim. Wie kilometers wil maken, trekt helemaal naar de Noordkaap. ’s Zomers schijnt daar ’s nachts de middernachtzon. En als je geluk hebt, zie je het Noorderlicht. Mooier bestaat niet! Puur natuurlijke bezienswaardigheden in Noorwegen.