Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tip voor je vakantie naar Gran Canaria

Gran Canaria is een veelzijdig subtropisch eiland met vlakke zandstranden, steile klippen, grillige bergen, idyllische dorpjes, bloeiende weiden en bruisend nachtleven. Het vakantie eiland kent een heerlijk klimaat en de zon schijnt vrijwel altijd. Op het eiland kun je drukke en bekende stranden vinden, maar er zijn ook rustige familiestranden. Zo is er het populaire strand van Maspalomas met een eindeloos lang zandstrand beginnend bij Playa del Inglés. De familiestranden van Gran Canaria zijn San Agustin, Amadores en Puerto de Mogán. Op veel stranden wordt met een blauwe vlag aangegeven of het zwemwater schoon en veilig genoeg is om te zwemmen. Het gebied heeft de helderste sterrenhemel van Europa en is een van de beste plaatsen ter wereld om sterren te kijken.

Vakantie op Gran Canaria

Niet alleen in de zomermaanden is het enorm druk en populair maar ook in de winter, herfst en lente is Gran Canaria populair. Op dit eiland is het altijd mooi weer waardoor veel Nederlanders de warmte al vroeg of laat in het jaar opzoeken. De temperatuur loopt in de zomermaanden op tot boven de vijfendertig graden. Gran Canaria staat vooral bekend als een eiland met mooie tropische zandstranden en de prachtige blauwe zee. Het wordt ook wel het Hawai van Europa genoemd. Het is al jaren een zeer geliefde vakantiebestemming voor duizenden Nederlanders. Het aanbod vakanties is hier enorm.

Klimaat Gran Canaria

Gran Canaria kent een subtropisch klimaat en is daardoor het gehele jaar geschikt als vakantiebestemming. Gran Canaria heeft vrijwel constante temperaturen en er is weinig neerslag. Het eiland is een zeer geliefde vakantiebestemming in alle jaargetijden, vooral in de zomer en winter reizen vele toeristen af naar het eiland. In de zomer en winter zijn de dagen lang, warm en zonnig. De lucht is er vrijwel het gehele jaar strakblauw en de zon schijnt ongeveer 9 uur per dag. In de wintermaanden kent Gran Canaria lenteachtig weer met temperaturen rond de 20 graden. Het regent heel weinig, gemiddeld 3 dagen per jaar.

Bezienswaardigheden

Gran Canaria is het eiland van de Canarische Eilanden als het gaat om activiteiten. Elk seizoen worden er enorm veel activiteiten georganiseerd. Om je alvast goed voor te bereiden voor je vakantie vind je op deze pagina een overzicht van de meest populaire activiteiten

  1. Jeep Safari: Gran Canaria heeft naast een aantal prachtige stranden ook een mooie natuur. Er worden in het vakantieseizoen elke dag diverse jeep safaris georganiseerd. Voor een relatief goedkope prijs kun je een hele dag heerlijk meerijden in een jeep door het binnenland.
  2. Paragliden: De vakantiebestemming Gran Canaria is enorm populair onder paragliders. Er worden diverse cursussen georganiseerd. Ook voor beginnende paragliders is Gran Canaria een echte uitkomst op het gebied van uitdaging. Voor een relatief goedkope prijs kun je hier leren paragliden.
  3. Parachute springen: In Gran Canaria is het door het mooie weer ook enorm populair om parachute te springen. Er worden elke dag vanaf een klein vliegveld tandemsprongen georganiseerd. Je kunt een afspraak maken met Skydive bedrijven, hierover vind je meer informatie in de lokale VVV winkel.
  4. Karten: Op het eiland bevind zich een mooie kartbaan. Voor een ongeveer tien euro per kwartier kun je op deze outdoor kartbaan karten. Absoluut de moeite waard voor diegene die houdt van een beetje spanning en actie.
  5. Surfen: De zee en stranden in Gran Canaria zijn ideaal om te surfen. Je vind dus niet voor niets veel surf winkeltjes en surfscholen. Voor beginners worden er in het hoogseizoen bijna dagelijks surflessen gehouden. De prijs voor het huren van een surfplank en surfpak valt enorm mee, absoluut een aanrader dus.
  6. Kamelen Safari: Het klinkt misschien raar maar op Gran Canaria kun je ook een kameel berijden. In de plaats Maspalomas wordt er elke dag in het hoogseizoen een kamelen safari georganiseerd. De kamelen komen uit een plaats uit de bergen en houden wel van een wandeling door het zand. Dit is absoluut een aanrader voor diegene die wel van een avontuur houdt.
  7. Duiken: De prachtige blauwe zee en het heldere water zorgt ervoor dat Gran Canaria een ideale plek is om te duiken. Dit kun je ook afleiden aan de vele duikscholen die hier zijn gevestigd. Voor diegene die al kan duiken kunnen er duikpakken gehuurd worden. Voor diegene die graag wil duiken worden er elke dag duiklessen gegeven.

Algemene informatie

Een vakantie naar Gran Canaria vergt natuurlijk enige voorbereiding. Elk land heeft weer andere regels en wetten voor toeristen. Deze pagina geeft je alvast de belangrijkste informatie wanneer je op vakantie gaat. Een reis / trip naar Spanje vergt natuurlijk enige voorbereiding. Elk land heeft weer andere regels en wetten voor toeristen.

  • Vluchttijd: Vanaf Nederland is het ongeveer vier uur vliegen naar Gran Canaria. Alle vluchten vliegen rechtstreeks, zonder tussenstop op andere luchthavens.
  • Paspoort of identiteitskaart: Net als in Nederland is het ook op Gran Canaria verplicht om een legitimatiebewijs of paspoort bij je te dragen. Dit mag zijn een identiteitskaart of een paspoort zijn. Voor een vakantie langer dan drie maand dient er een Spaans sofinummer aangevraagd te worden.
  • Visum: Het eiland behoord tot het land Spanje en behoort tot de Europese Unie. Elke toerist met een Nederlands paspoort hoeft geen visum te hebben en kan met een geldig identiteitsbewijs op vakantie in Gran Canaria.
  • Tijdsverschil: Tussen Nederland en Gran Canaria is er een tijdsverschil van een uur. Het is een uur vroeger dan in Nederland.
  • Elektriciteitsnetwerk: Er wordt normal gebruik gemaakt van 220 volts electriciteitsnetwerk. Nederlandse electronica kan gewoon gebruik worden zonder een verloopstekker.
  • Veiligheid: Net als in Nederland zijn er hier ook zakkenrollers actief. Let daarom goed op je waardevolle spullen en laat deze nooit alleen achter op het strand wanneer je gaat zwemmen. Bijna in elk hotel is er een mogelijkheid om een kluisje te huren. Wees verstandig en laat je waardevolle spullen achter in een kluisje.
  • Drinkwater: Net als in vele andere landen uit Zuid Europa kan ook op Gran Canaria geen water uit de kraan worden gedronken. Op elke hoek van de straat kun je zowat flessen met bronwater kopen tegen lage prijzen. Wees verstandig en gebruik kraanwater alleen om te douchen en niet om te drinken. Op deze manier voorkom je de kans op buikgriep tijdens je vakantie enorm.
  • Valuta: Gran Canaria behoort tot het land Spanje. Je kunt hier gewoon betalen met Euro’s, het is dus niet nodig om geld te wisselen voordat je op vakantie gaat.
  • Pinautomaten: Geld pinnen kan op vele plekken. In het centrum van de bekende steden zijn enorm veel pinautomaten te vinden. Je kunt hier kosteloos met je Nederlandse bankpas geld opnemen. Credits cards zijn op veel plekken ook een geldig betaalmiddel op Gran Canaria.
  • Taal: Er wordt altijd Spaans gesproken. Vanwege het grote gehalte toeristen kan bijna iedereen wel Engels of Duits op dit eiland. Nederlandse bars en restaurants hebben vaak Nederlands personeel en hier kan dan ook Nederlands gesproken worden.
  • Belangrijke telefoonnummers: Het landnummer van Spanje is 0034. Mensen die vanuit Nederland naar een mobiele telefoon in Gran Canaria willen bellen moet eerst dit landnummer gedraaid worden. Met je Nederlandse mobiele telefoon kun je vrijwel overal op dit eiland bellen.
  • Fooien: In de grote steden is het gebruikelijk om bij restaurants een fooi te geven. Gemiddeld wordt er een fooi van vijf tot tien procent gegeven.

Populaire gebieden op het eiland

Gran Canaria heeft voor ieder wat wils. Op het avontuurlijke eiland kun je golfbanen, prachtige wandel- en mountainbikepaden, surf- en duikscholen vinden. Een dagje naar Aqualand of een kameelsafari maken in de woestijn van Maspalomas zijn activiteiten die je echt eens moet proberen. Bezoek ook zeker eens de groene vallei Barranco de Guayadeque. Daar kun je unieke grotwoningen bekijken en zien waar de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden (Guanches) ooit leefden. De hoofdstad Las Palmas kent een idyllisch oud centrum met karakteristieke woonwijken en een geweldig strand. In Maspalomas en Playa del Inglés kan een bruisend nachtleven gevonden worden voor jong en oud. Je kunt hier gezellige restaurants, eethuizen, bars, friettenten, dansclubs, cafetaria’s en discotheken vinden.

Las Palmas
Las Palmas is de hoofdstad van het eiland Gran Canaria en ligt in het Noord-Oosten van Gran Canaria. Las Palmas dankt haar naam aan de talloze palmbomen die op het eiland gevonden kunnen worden. Wanneer je met het vliegtuig naar Gran Canaria reist kom je aan op luchthaven Aeropuerto de Gando. Deze luchthaven ligt op een afstand van 22 km van de stad. Las Palmas kent diverse bezienswaardigheden zoals verschillende musea, een autovrije winkelstraat in de wijk Triana genaamd Calle Mayor de Triana en er is een historische wijk La Vegueta.

Playa del Inglés
Playa del Inglés kent uitgestrekte zandduinen en staat bekend om zijn hele lange strand waar je kunt genieten van de zon en de zee. Even geen zin om te gaan liggen aan het strand? Maak dan eens een heerlijke wandeling langs de kustlijn. In Playa del Inglés kunnen vele bars en discotheken gevonden worden waar tot laat uitgegaan kan worden. Ook kun je er grote winkelcentra en veel leuke restaurants en cafés aan de boulevard vinden.

Maspalomas
Maspalomas staat bekend om zijn indrukwekkende duinen en is een mooie badplaats. Ook kun je hier het prachtige, exclusieve winkelcentrum Varadero vinden. Maspalomas heeft alle faciliteiten die een heerlijke vakantie garanderen.