Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor fly en drive naar Amerika

Een fly en drive in Amerika wordt ook wel een individuele rondreis genoemd. U verkent namelijk op eigen houtje de Verenigde Staten maar doet dit per comfortabele huurauto. U volgt een van tevoren uitgestippeld reisprogramma en vluchten en accommodaties zijn veelal bij de prijs van uw rondreis naar Amerika ingegrepen.

  • Deze reizen worden verkocht onder verschillende benamingen. U zult de benamingen individuele rondreis naar Amerika en autorondreis Amerika ook tegenkomen.
  • Deze boekt u inclusief een huurauto of naar keuze een camper of in het Engels ‘RV” (recreational vehicle). De rondreis voert u langs een uitgestippelde route en overnachtingen zijn bij de rondreis inbegrepen.
  • Deze USA trips zijn uitermate geschikt voor reizigers die meer flexibiliteit willen ten aanzien van hun reisschema en niet in een grote groep willen rondreizen.
  • Een fly drive rondreis Amerika is ook te boeken met een camper. Zo heeft u altijd een comfortabele slaapplaats en zult u de ultieme vrijheid van het Amerikaanse buitenleven ervaren.

Wat is een Fly & drive precies?

Een individuele rondreis naar Amerika, ook wel fly and drive genoemd, is een rondreis waarbij u de beschikking krijgt over een gehuurd voertuig. Dit is meestal een huurauto maar u kunt ook kiezen voor een RV, oftewel een Amerikaanse camper. Overnachtingen zijn meestal bij de reis inbegrepen en u volgt een uitgestippelde route die u langs alle bezienswaardigheden langs de route voert. Wanneer u een camper krijgt bij uw rondreis in Amerika dan overnacht u meestal op camper standplaatsen. Omdat de USA ingesteld is op rondreizen per camper zult u tot de conclusie komen dat dit een erg comfortable manier van overnachten is want de standplaatsen beschikken over allerlei faciliteiten zoals elektriciteit, stromend water, en een receptie met opzichter. Er zijn ook speciale camperreizen.

Voordelen Amerikaanse Fly en Drive vakantie

Het allergrootste voordeel van een fly en drive voor Amerika is dat u op eigen houtje het immense, prachtige landschap van de USA gaat verkennen. U doet dat op eigen tempo maar met de zekerheid van een reisschema dat van tevoren is uitgestippeld voor u. U kunt zo tijdens uw rondreis overal stoppen waar u wilt en optimaal genieten van de rondreis. Zo heeft u ondanks het reisschema toch grip op wat u ziet en doet tijdens de fly + drive. Ook heeft u zelf volledige vrijheid om te eten op plekken waar u wilt en zo kennis te maken met de Amerikaanse keuken. U kunt voor de fly drive vaak kiezen uit allerlei huurauto’s en zelfs campers. U boekt de reis als geheel dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het apart boeken van autohuur. Bij aankomst op de luchthaven staat de huurauto klaar en u kunt zo de auto instappen om het land te gaan verkennen. Tegen meerprijs kunt u kiezen uit luxere, grotere auto’s. Voor de accommodaties kunt u vaak kiezen uit budget, middenklasse of luxe. U kunt de fly & drive daarom zo goedkoop of duur mogelijk maken als u wilt.

Nadelen van deze rondreis

U moet zelf rijden en de afstanden in Amerika zijn een stuk groter dan in Nederland. Daarnaast kan het verkeer een uitdaging vormen, hoewel de Amerikaanse bestuurder in het algemeen een stuk hoffelijker is dan de Nederlandse rijder. Men houdt zich aan de geldende snelheidsbeperkingen en is een stuk hoffelijker in het verlenen van voorrang. Dat komt onder meer omdat men in Amerika de verkeersregels streng hanteert. Overtredingen worden bestraft met forse boetes, dus u dient te allen tijde goed op te letten of u zich wel aan de maximumsnelheid houdt. Het voordeel is dat u gewoon met uw Nederlandse rijbewijs in Amerika kunt rondrijden. Let op, voor bestuurders die een huurauto gaan besturen.

Fly drives voor gezinnen en kinderen

Fly and drives zijn erg populair onder gezinnen en dat is te begrijpen. Reizen met (kleine) kinderen kan een opgave zijn en dan is het extra prettig wanneer u zich niet hoeft te houden aan strakke reisschema’s en een grote groep mensen. Houdt u er wel rekening mee dat de afstanden in Amerika groter zijn dan wij gewend zijn en dat u lange stukken gaat rijden. Zorg daarom voor voldoende bezigheden voor de jongere kinderen zoals, films, tekenmateriaal en boeken. Amerika valt bij veel kinderen in de smaak omdat de USA over het algemeen zeer kindvriendelijk is. Dat maakt dat Amerika een geliefde bestemming is voor rondreizen met kinderen. Ideaal dus wanneer u met het hele gezin op een vakantie wilt die u allen nog lang zal heugen. Meer tips voor een rondreis lees je hier.