Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor camperreizen in Amerika

Wil jij tips voor camperreizen naar Amerika? Houdt u van reizen? Bent u iemand die tijdens uw vakantie veel dingen wilt zien en niet lang op één plek wilt blijven? Dan zou u eens kunnen nadenken over een mooie camperreis door de Verenigde Staten van Amerika. Zodoende kunt u veel van het land zien in uw eigen tempo.

Een camper huren of kopen?

Als u ervoor kiest om een camperreis door Amerika te gaan maken staat u direct voor een volgende keuze: gaat u een camper huren, de zogenaamde ‘Fly Drive’, of neemt u uw eigen camper mee. Als u uw eigen camper meeneemt zult u per boot naar de VS moeten. Terwijl u met huren naar de USA kunt vliegen en dus sneller aan uw rondreis Amerika kunt beginnen. Vaak zijn vliegtickets goedkoper dan tickets voor de boot. Daarnaast zitten er in de VS niet alle dealers om de hoek dus ook hier zou je rekening mee moeten houden met het meenemen van je eigen camper. Mocht je een camper huren dan krijg je hier vaak ook de service bij van pechhulp.

Rondreizen in de USA

Mocht u voor enkele weken een reis maken door de VS dan zou u van te voren moeten uitzoeken wat u graag wilt gaan zien en waar in Amerika u gaat beginnen met uw reis. Het is namelijk onmogelijk om in enkele weken een dergelijk groot oppervlakte als Amerika te doorkruisen en daarbij alle bezienswaardigheden wilt zien. De keuze om waar te beginnen is het makkelijkst als de VS wordt opgedeeld in het westen en het oosten. In het westen bevinden zich vooral de bergen en woestijnen en in het oosten vooral de meren en heuvels, daartussen liggen de prairies en de vele immense landbouwgronden. Maar zelf al delen we het land zo op dan nog duurt het meer dan enkele weken om alles te zien wat Amerika te bieden heeft.

Reisvakantie in Amerika

Voordat u echter naar de Verenigde Staten vertrekt moet u er zeker van zijn dat al uw papieren in orde zijn. Zorg ervoor dat uw rijbewijs en reisdocument niet afloopt tijdens uw vakantie. Wat ook zeker een belangrijk gegeven is, is het USA visum dat je wellicht aan zou moeten vragen. Hiervoor moet je voordat je aan boord van het vliegtuig stapt een online ESTA-formulier hebben ingevuld. Doet u dit niet dan is de kans groot dat de vliegtuigmaatschappij u niet toelaat aan boord van het vliegtuig te stappen. Er valt dus veel te regelen voordat u deze trip kunt ondernemen maar zodra u dit allemaal heeft afgerond kunt u zorgeloos genieten van een heerlijke vakantie aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.