Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Anti-inbraak tips als je op vakantie gaat

Nu dat de economie weer enigszins begint aan te trekken gaan steeds meer mensen op vakantie. Voor de vakantieperiodes van 2020 wordt verwacht dat een recordaantal mensen richting het buitenland vertrekken. Een groot gedeelte hiervan zal naar Oostenrijk, Frankrijk of Spanje afreizen. In Oostenrijk zijn er zelfs twee drukke periodes in een jaar. In de winter wordt het land veel bezocht door een wintersportliefhebbers en in de zomer door mensen die houden van wandelen in het prachtige zomerse landschap. Echter met zo veel mensen op vakantie zijn dit ook ideale periodes voor inbraken in huizen waarvan de bewoners op vakantie zijn. Inbrekers weten natuurlijk ook in welke periodes van het jaar de kans het grootste is dat een huis onbewoond wordt achtergelaten. Het is daarom belangrijk dat we een aantal anti-inbraak maatregelen nemen voordat we op vakantie gaan.

Laat je woning goed beveiligd achter

Wanneer zijn de sloten van het huis voor het laatst vervangen? Is er al eens serieus naar de inbraakveiligheid van het huis gekeken? De meeste huiseigenaren in Nederland staan niet vaak stil hoe goed hun huis tegen inbraken beveiligd is. Als hier echter lange tijd geen aandacht aan wordt besteed dan is de kans groot dat de huidige sloten en andere veiligheidsmaatregelen niet meer de bescherming bieden zoals vroeger. Inbrekers worden steeds slimmer en verzinnen nieuwe manieren om woningen binnen te komen. Net voor een vakantie is daarom een goede periode om de inbraakveiligheid van het huis opnieuw te evalueren.

Zorg dat het huis er bewoond uitziet als je op vakantie bent

Het meest interessante doelwit voor een inbreker is een woning waarvan zeker is dat deze onbewoond is. Immers kan de inbreker dan alle tijd nemen om rustig op zoek te gaan naar alle waardevolle spullen in een huis. De meest effectieve anti-inbraak maatregel is daarom ervoor zorgen dat het huis er bewoond uitziet. Een aantal tips om dit te realiseren zijn: lichten met een tijdklok instellen zodat deze op bepaalde tijden aanspringen, een bekende vragen om de post regelmatig van de deurmat te halen en iemand uit de buurt vragen om hun auto op jouw oprit te parkeren zolang je op vakantie bent. Dit inlichten van een vertrouwde buurtbewoner zorgt er ook voor dat iemand een oogje in het zeil houdt.

Geen vakantieplannen delen op social media

Zorgen dat een woning er onbewoond uitziet is de meest effectieve manier om woninginbraken tijdens de vakantieperiode te voorkomen. Deze maatregelen zijn echter totaal nutteloos wanneer iemand zeker weet dat bewoners van een huis op vakantie zijn. Het klinkt logisch maar nog steeds worden er enorm veel inbraken gepleegd doordat mensen op social media hun vakantieplannen en foto’s delen terwijl zij in het buitenland verblijven. Dit soort berichten kunnen altijd bij mensen terechtkomen die kwade bedoelingen hebben en van deze gelegenheid gebruikmaken om bij de woning in te breken.