Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Wat moet je meenemen als je gaat backpacken?

Het backpacken in Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië en Afrika worden de laatste jaren steeds populairder. Je backpack laden, het thuisfront verlaten en genieten van de prachtige natuur en cultuur die voor ons als Nederlander onbekend is. Het avontuur begint al vaak thuis, want tja.. wat stop je in je backpack? Vele artikelen geven je inzicht waar de backpack aan moet voldoen, wat echt absoluut dingen zijn je niet mag vergeten. Maar vaak wordt er weinig aandacht verschaft aan de kleine artikelen die toch vaak vergeten worden. Daarom een aantal dingen en tips die meerwaarde kunnen bieden voor jou als backpacker.

Behaalde diploma’s
Wanneer je gaat backpacken en je kiest er voor een langere periode weg te gaan, dan wordt er vaak gekozen om tussentijds te werken in het buitenland. Wat geld verdienen om de verdere reis te kunnen financieren. Maar hoe toon je aan wat voor opleidingen je hebt gevolgd? Precies, met je diploma’s. Het is dus verstandig een kopie van je behaalde diploma’s mee te nemen. Een Engelstalige CV is zeker ook een aanrader om in de backpack te stoppen.

Rijbewijs
Een backpack gaat vaak gepaard met een jeep/quad tour of het huren van een auto. Hiervoor is een rijbewijs natuurlijk van groot belang. Niet een dingetje waar je zomaar aan denkt bij een backpack. In het buitenland heb je dan ook een internationale rijbewijs nodig. Deze kun je aanvragen voor ongeveer 15 á 20 euro. Daarnaast is je Nederlandse rijbewijs ook noodzakelijk, inclusief een pasfoto.

Waslijn
Ook een dingetje wat je snel zal vergeten, maar oh zo belangrijk kan zijn. Wanneer je kleding nat zijn van de regen, zweet of door het wassen, moeten ze natuurlijk zo snel mogelijk droog worden. Zware kleren wegen ontzettend veel. Het ophangen van je kleren zal het drogen ontzettend versnellen.

Hoofddeksel
Een backpack wordt vaak gedaan in warme landen. Wij Nederlanders zijn niet heel veel gewend qua warmte, daarom is het dragen van een hoed of pet zeer belangrijk. Wanneer je heel de dag met je hoofd in de zon loopt zonder hoofddeksel, zal je een grote kans hebben een zonnesteek op te lopen. Dit zal de backpack reis onderbreken, doordat je een aantal dagen rust op bed moet houden. Het geregeld nat houden van je hoofd is om dit te voorkomen ook zeer belangrijk.

EHBO set
Hoe gemakkelijk loop je het op, een snee, wondje of een splinter. Dit is doordat je te maken hebt met een andere cultuur belangrijk dat het goed verzorgd wordt. Hiervoor is een EHBO setje benodigd. Belangrijke producten in een EHBO setje zijn: jodium om de snee of wond te ontsmettend, verband / pleisters om de wond af te dekken en een pincet om hout splinters te kunnen verwijderen.