Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor een vakantie naar Wenen

De Weense keuken onderscheidt zich door de prachtige taarten en niet te versmaden gebakjes. Er is een breed scala aan unieke gerechten die nergens anders zo lekker smaken dan bij de restaurants in Wenen. Wiener Schnitzel en Tafelspitz zijn gerechten met een rijke lokale geschiedenis en bovendien nog altijd een heerlijkheid om ter plaatse te proeven. De Weense kooktraditie is door de eeuwen heen op verschillende culturen geïnspireerd en verrijkt. Restaurants in Wenen koken met onder meer Italiaanse en Franse invloeden maar ook zeker Boheemse en Hongaarse ingrediënten hebben de Oostenrijkse smaak verrijkt.

De meeste restaurants in Wenen

De grootste concentratie restaurants in Wenen bevindt zich in het gebied rondom de Marcus Aurelius Straße, de Rotenturmstraße en de Hohermarkt. Restaurants in Wenen die zich in dit restaurant district bevinden serveren maaltijden van uiteenlopende keukens en diverse wereldsmaken.

Weense eetgewoonten tijdens je vakantie

Traditionele Weense maaltijden zijn groot en stevig. De huidige generatie van innovatieve chef-koks die koken in de restaurants in Wenen bereiden vaak lichtere versies van oude, tijdloze klassiekers. Inwoners van de stad hebben een Weense liefde om te eten en ze doen dit regelmatig zes keer per dag. Begin de dag met een ontbijt dat zo rond een uur of 10:00 wordt gevolgd door een snack. Tussen de middag, de lunch, is de meest uitgebreide maaltijd van de dag en tegelijkertijd ook de meest vullende. Schweinebraten en zwiebelrostbraten worden op eigentijdse wijze geserveerd met aardappelen en groenten. ’s Middags is er tijd voor koffie in één van de vele koffiehuizen die de stad telt. De koffie wordt genuttigd tesamen met heerlijke gebakjes waar de stad bekend om staat. Sachertorte is iets wat nergens anders ter wereld zo lekker smaakt als in Wenen zelf. Het diner bestaat meestal uit een lichte avondmaaltijd waarbij de restaurants uiteraard ook gerechten van de kaart serveren.

Openingstijden restaurants in Wenen

Veel Weense restaurants houden er een zondagssluiting op na. De bordjes ‘Sonntag Ruhetag’ geven dit duidelijk aan. Vaak zijn in de zomervakantie ook sluitingen van kracht om de kok ook een kans te geven van zonniger oorden te laten genieten en ontspannen. Restaurants in Wenen kondigen de vakantiesluiting vaak aan. Wees echter niet bang dat er bij de sluiting van een restaurant niets te eten is. Wenen telt zoveel restaurants dat je altijd een keuken en restaurant vindt die aan je wens en smaak op dat moment voldoen. Bespaar op de kosten van een accommodatie in de Oostenrijkse hoofdstad door te kiezen voor één van de hostels in Wenen. Hostels zijn ideaal voor backpackers en budgetreizigers. Hostels in Wenen bieden vaak een keuze tussen privé kamers of goedkope maar vrolijke stapelbedden in slaapzalen. De hoeveelheid privacy hangt af van de prijs die je bereidt bent te betalen voor een overnachting in hostels in Wenen.

Voordelige Hostels in Wenen

Ontmoetingen met medereizigers leiden vaak tot handige tips voor iedereen die op zoek is naar betaalbare hostels in Wenen. Zo zijn er hostels met een keuken waardoor daar eten een optie is en je bespaart op restaurant kosten. Raak in gesprek met andere backpackers of budgetreizigers en ontdek de best verstopte hostels in Wenen die vaak op de meest onverwachte locaties zijn gelegen.

Dichtbij het gezellige centrum

De meeste hostels situeren zich buiten het historische centrum van Wenen in wijken zoals bijvoorbeeld Mariahilf, dat bekend is om de lange winkelstraat. Verschillende hostels bevinden zich in zijstraten van de Mariahilferstrasse en hebben een goede toegang tot de bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Mariahilf ligt op steenworp afstand van het stadscentrum en zowel te voet als met het openbaar vervoer ben je snel in hartje stad.

In de omgevingen van tuinen en paleizen

In het achtste district ligt de vriendelijke wijk Josefstadt. De wijk wordt omringd door verschillende musea en je wandelt er door groene parken terwijl je onderweg koffie drinkt in één van de vele koffiehuizen en cafés. De hostels in Josefstadt zijn een goed uitgangspunt voor een ontdekkingsreis langs kleine kerkjes en minder bekende monumenten. Van historische straatjes en smalle steegjes is het een andere wereld in de wijk Meidling. Hostels die gelegen zijn in de buurt van het wereldberoemde Schloss Schönbrunn en Tiergarten Schönbrunn zijn verdeeld over deze wijk van Wenen. Het treinstation Meidling behoort tot de belangrijkere stations van de stad en geeft je mogelijkheden om de beste verbindingen naar het centrum te nemen. Maak vanuit een hostel in Meidling uitstapjes naar de Hofburg en kies voor een rondleiding in het alles overtreffende paleis van Oostenrijks meest geliefde Keizerin, Sissi.