Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Voorjaarsvakantie

Het voorjaar (ook vaak de lente genoemd) is een fijne periode in het jaar. De temperaturen lopen op, de vogeltjes fluiten, de bladeren komen terug aan de bomen en de bloemen beginnen te bloeien. De lente begint in Nederland (meestal) op 20 maart 2024. Het is dus eigenlijk een beetje vreemd dat we de voorjaarsvakantie (die meestal rond eind februari of begin maart is) zo noemen. Deze vindt namelijk plaats wanneer het nog goed winter is en er zelfs nog sneeuw kan liggen.

Op vakantie in het voorjaar

Er vinden in de lente wel genoeg andere evenementen plaats. Zo vallen Pasen en Pinksteren in het voorjaar en vieren we de verjaardag van de koningin (en vanaf volgend jaar de nieuwe koning). Tel hierbij nog eens Hemelvaartsdag, de meivakantie, de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag bij op, en je ziet dat er een hoop te beleven is in het voorjaar. Dankzij al deze bijzondere dagen, die vaak gepaard gaan met mooi weer, is het niet gek dat het voorjaar voor veel mensen het favoriete seizoen is. Want zeg nou zelf, daar wordt toch iedereen vrolijk van? Op Vakanty.nl vind je natuurlijk ook de mooiste zomervakanties.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Periode voorjaarsvakantie 2024

In onderstaande tabel vind je de adviesdata van de overheid voor de voorjaarsvakantie van 2024. De voorjaarsvakantie wordt ook wel krokusvakantie genoemd (omdat deze rond de tijd valt dat de krokussen beginnen te bloeien) en staat in het zuiden van Nederland voornamelijk bekend als de carnavalsvakantie. Wanneer je deze drie termen hoort, gaat het dus gewoon om dezelfde vakantie.

RegioWeekVakantieperiode
Noord Nederland816 februari t/m 24 februari 2024
Midden Nederland816 februari t/m 24 februari 2024
Zuid Nederland923 februari t/m 3 maart 2024

In 2024 is er iets bijzonders aan de hand. De adviesdata van de overheid voor de voorjaarsvakantie wijken namelijk af van de week waarin carnaval gevierd wordt. Dit is namelijk in week 7. Waarschijnlijk zal een groot deel van de scholen in het zuiden van Nederland zich daarom niet houden aan de adviesdata, maar vakantie geven van 9 februari t/m 17 februari 2024.

Reis boeken voor de krokusvakantie

Veel mensen die in het voorjaar op vakantie gaan kiezen voor de wintersport of winterzon reizen. Natuurlijk kan je hiervoor het vliegtuig pakken, maar tegenwoordig is ook de auto een veel gekozen alternatief voor de winterzon. De pistes worden steeds zonniger en temperaturen hoger in de skigebieden. Tegelijkertijd zijn ook ze verre reizen populair in deze tijd van het jaar. Denk dan aan het Caribisch gebied of dominicaanse republiek (Amerika). Ook de wat meer bijzondere bestemmingen als Mexico en Vietnam zijn enorm populair in deze periode.