Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Wat je moet weten over Cuba?

Cuba is een heerlijk vakantieland gelegen in het exotische Midden-Amerika. Cuba heeft een rijke historie en zit boordevol cultuur. Door het hele land zijn dan ook interessante musea en schitterende bouwwerken te vinden. Daarnaast wordt een vliegticket Cuba steeds betaalbaarder en gaan er meer directe vluchten naar Havana dan voorheen.

Bevolking
Cuba is een relatief dunbevolkt land met haar elf miljoen inwoners. Het overgrote deel van deze bevolking bestaat uit blanken en Afro-Cubanen. Maar liefst 2,5 miljoen Cubanen wonen in de hoofdstad Cuba. De gesproken taal op het eiland is overwegend Spaans maar hoe dichter je bij de grens met de VS komt, hoe beter er Engels wordt gesproken. Daarnaast wordt in de meeste toeristische bestemmingen en de betere hotels altijd Engels of anders Duits gesproken.

Klimaat
Doordat Cuba een eiland is kan het weer soms onverwacht omslaan. Dit is ook een van de kenmerken van het subtropisch klimaat van Cuba. Overdag is het gemiddeld 26 graden het hele jaar door. In de maanden mei tot en met oktober valt er echter zeer veel regen op het eiland en zijn er ook regelmatig hevige stormen. De beste periode om vliegtickets Cuba te boeken is de periode november tot april omdat het dan vrijwel altijd droog en zonnig is. Let wel op dat het in januari erg benauwd kan zijn en de temperaturen makkelijk over de 30 graden zijn.

Landschap
Een groot deel van het regenwoud in Cuba is de laatste decennia gekapt om ruimte te maken voor suiker- en koffieplantages. Er gaan echter steeds meer stemmen op om het regenwoud te behouden en weer uit te breiden. De laatste paar jaar is dit dan ook met veel succes gedaan. De vele soorten planten en dieren waarvan sommige alleen op Cuba voorkomen zijn op die manier behouden. Een tocht door de jungle van Cuba is dan ook zeker aan te raden.